Βλάντιμιρ Πούτιν: Αποστολή εξετελέσθη στη Συρία

Η Μόσχα με ανακοίνωση του γραφείου του Πούτιν κάνει σαφές ότι η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Συρία ήταν επιτυχής και ως εκ τούτου αποσύρει μέρος αυτών των δυνάμεων από το συριακό έδαφος. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν όμως να είναι παρούσες στην ναυτική βάση της Ταρτούς και στην αεροπορική βάση της Λατάκια (Χμεϊμίμ).

Η ανακοίνωση της Μόσχας είναι σημαντική και γίνεται την κατάλληλη χρονική στιγμή με σκοπό την ενδυνάμωση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ του Άσαντ και της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση βέβαια του Ισλαμικού Κράτους, της Αλ Κάιντα, της Αλ Νούσρα και των παραφυάδων αυτών των εγκληματικών οργανώσεων.

Η Μόσχα ανακοινώνει την αποχώρηση μέρους των δυνάμεων της, διατηρεί όμως την στρατιωτική της παρουσία και το στρατιωτικό πρόγραμμα συνεργασίας με την Δαμασκό, καθώς και τους στρατιωτικούς της συμβούλους. Η ρωσική αεροπορία παραμένει στην βάση Χμεϊμίμ, όπως και τα αντιπυραυλικά-αντιαεροπορικά συστήματα S-400. Στην πραγματικότητα αυτοί που αποχωρούν είναι οι ρώσοι πεζοναύτες που είχαν ως αποστολή την προάσπιση των βάσεων Ταρτούς και Χμεϊμίμ. Την προάσπιση αυτών των ρωσικών βάσεων αναλαμβάνει ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο πόλεμος στην Συρία εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας που διεξάγουν οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, η Χεζμπολάχ και οι Ιρανοί πολιτοφύλακες έχει σε μεγάλο βαθμό κερδηθεί. Μεγάλος αριθμός των ισλαμοσυμμοριτών έχει εγκαταλείψει το πεδίο της μάχης και κατευθύνεται προς την Λιβύη ή έχει ενωθεί με τις ορδές των λαθρομεταναστών που εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Οι μισθοφόροι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Συρία έχουν ηττηθεί, κάτι που αποτελεί ένα ράπισμα στο πρόσωπο των Αμερικανοσιωνιστών.

Γ. Λιναρδής