Ο δρόμος του ισλαμικού χρήματος

empros-141

Σε χώρα «πλυντήριο» για το «μαύ­ρο χρήμα» του Ισλαμικού Χαλιφά­του και βάση για την ανάπτυξη οι­κονομικών δραστηριοτήτων του στην υπόλοιπη Ευρώπη, μετατρέπεται η Ελλά­δα.

Κορυφαίος επιχειρησιακός αξιωματούχος της Europol ενημέρωσε τις αρμό­διες Ελληνικές αρχές ότι οι τρομοκράτες του ISIS έχουν αρχίσει και «ξεπλένουν» στην χώρα μας σημαντικό μέρος των χρημάτων που αποκομίζουν από τις πα­ράνομες δραστηριότητες στα εδάφη που κατέχουν σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη.

Ο ίδιος παράγοντας επιβεβαίωσε εμ­μέσως την αποκάλυψη του ΕΜΠΡΟΣ ότι το DAESH επενδύει μέσω των οργανωμέ­νων μελών του που φορούν τον μανδύα του κατατρεγμένου πρόσφυγα, στην εξαγορά ελληνικών επιχειρήσεων και ακινήτων.

Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνει η συ­γκεκριμένη οργάνωση στην απόκτηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέ­ροντος, μικρών μεταποιητικών μονά­δων και κτιριακών εγκαταστάσεων που δεν χρησιμο­ποιούνται.

Για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιούνται τα δεκάδες παράνομα ανταλλακτή- ρια που λειτουργούν στα υπόγεια των μαγαζιών που διαθέτουν μουσουλμάνοι, σε όλες σχεδόν τις Ελληνι­κές μεγαλουπόλεις.

Τα συγκεκριμένα «υποκαταστήματα» συνεργάζο­νται με τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας του Χαλι­φάτου, τα οποία δεν βρίσκονται, όπως θα ανέμενε κα­νείς, στην επίσημη πρωτεύουσά του την Ράκα, αλλά στον πλέον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Κωνσταντι­νούπολης του Ιστικλάλ, μερικές δεκάδες μέτρα από την Πλατεία Ταξίμ και εντός της ελληνικοτάτης συνοι­κίας του Πέραν.

Οι συναλλαγές που αρχικά γίνονταν μέσω δήθεν εμπορικών και μεταφορικών εταιρειών που διαθέ­τουν παραρτήματα σε μια ζώνη, η οποία εκτείνεται από την Ελ Μίνα και την Τρίπολη του Βορείου Λιβάνου, την Ράμτχα, την Ιρμπίντ και την Μαφράγκ της Ιορδα­νίας, μέχρι την Φαλούζα και την Μοσούλη του Ιράκ, τώρα τυγχάνουν της επίσημης προστασίας της ισλαμιστικής τουρκικής κυβέρνησης.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ ή δολάρια ανταλλάσσουν κάθε ημέρα χέρια στα υποκαταστήματα της μεγαλύτερης κρατι­κής τράπεζας VAKIFBANK, στην GARANTI BANK ή στην IS BANKASI, που στεγάζονται εκεί, είτε στην περιοχή Βαγιαζίτ.

Οι «πελάτες» που κύρια προέρχονται από το σουνιτικό τόξο της Μεσογείου (Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Αίγυπτο και βέβαια των προαναφερόμενων χωρών) περιμένουν υπομονετικά στις ουρές τους για να καταθέσουν ή να πα­ραλάβουν χρήματα από τις συγκεκριμένες τράπεζες, χω­ρίς κάποιος υπάλληλος να τους ρωτήσει από ποια πηγή προέρχονται.

Στην συνέχεια, τα ποσά αυτά μεταφέρονται μέσω ειδι­κών αδιαβροχοποιημένων συσκευασιών που φέρουν κατά­σαρκα δήθεν εξαθλιωμένοι «πρόσφυγες» στην χώρα μας.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργούνται ακόμη και εικονικές οικογένειες ώστε ακόμη και σε περίπτωση που υπάρχουν πληροφορίες για εισαγωγή παράνομου συναλλάγματος, οι «κατατρεγμένοι» να μην υφίστανται απολύτως κανένα έλεγχο.

Παράλληλα, για καθαρά λόγους ασφαλείας, κανείς από τους διακινητές «μαύρου ισλαμικού χρήματος» δεν έχει πά­νω του ποσό που να ξεπερνά τα 10.000 ευρώ ή δολάρια, μετά το φιάσκο που σημειώθηκε προ μηνών στον Έβρο, όταν εντοπίσθηκε «πένητας» λαθρομετανάστης να έχει σε ζώνη 200.000 ευρώ.

Έκτοτε, η εξαγωγή των κερδών που αποκομίζει το NS από την πώληση πετρελαίου και παραγώγων του, την φο­ρολογία των επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός της επικρατείας του, τα έσοδα από το τοπικό εμπόριο που βρίσκε­ται στα χέρια στελεχών του κ.λπ., γίνεται τμηματικά, προ- κειμένου να μην γεννούν υποψίες, ενώ μαζικές εκροές πραγματοποιούνται σε συμφωνία με τούρκους επιχειρημα­τίες που διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Οι σουνίτες… επενδυτές

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς μπορούν μέσω των επαγγελ­ματικών δραστηριοτήτων τους, δηλαδή των επενδύσεων που θέλουν να αναπτύξουν σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να «εισάγουν» εντελώς νόμιμα εκατομμύρια ευ­ρώ «ξεπλένοντας» έτσι τα χρήματα του Χαλιφάτου.

Στην Ελλάδα τα παράνομα ανταλλακτήρια που εφοδιά­ζονται συνεχώς από τους «μεταφορείς», έχουν αναλάβει κι άλλη αποστολή: έχουν μετατραπεί σε κέντρα προπαγάνδας κατά των «απίστων», ενώ από εκεί τους δίνονται συγκεκρι­μένες οδηγίες για το πού θα κατευθυνθούν, πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τις Ελληνικές αρχές, ενώ τους παρέχονται και επικοινωνιακές συμβουλές, προκειμένου να «συγκινή­σουν» την κοινή γνώμη.

Βέβαια, ειδικά στο τελευταίο βρί­σκουν πρόσφορο έδαφος στα συστημικά μέσα μαζικής εξαπάτησης που στις περισσότερες φορές αυτογελοιοποιούνται με τις στημένες εικόνες και ρεπορ­τάζ που παρουσιάζουν και απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Ως αντάλλαγμα, οι τριτοκοσμικοί λαμβάνουν, υπογράφοντας μια εντολή ότι πληρώθηκαν, ένα ποσό που τους επιτρέπει να εξυπηρετούν, χωρίς να προκαλούν, τις ημερήσιες ανάγκες τους.

Πολλοί, όμως από τους ενδιάμεσους, δηλαδή αυτούς που αποτελούν τον σύν­δεσμο μεταξύ εποικιστών και των ανταλλακτηρίων, διάγουν πολυτελώς, ξοδεύοντας δεκάδες ευρώ σε καθημερι­νή βάση για την διαμονή τους σε ξενο­δοχεία, έστω και όχι α’ κατηγορίας, την αγορά κινητών και τάμπλετ και κυρίως για την βρα­δινή έξοδό τους στα πολυάριθμα «αραβικά» στέκια διασκέδασης που λειτουργούν στις υποβαθμισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Η συμπεριφορά των τελευταίων που στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένους ισλαμιστές μαχητές, έχει ανησυχήσει τα μέλη του Ευρωπαϊ­κού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου (European Counter Terrorism Centre – ECTC) που έχουν προειδοποιήσει την Ελληνική κυβέρνηση για τους κινδύνους που ενέ­χει η παρουσία των συγκεκριμένων σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Κι αυτό γιατί όπως επεσήμαναν προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο πολιτικός προϊστάμενος του οποίου Νίκος Τόσκας, αποφεύγει, προς το παρόν, να συναντηθεί με αξιωματούχους του άρτι συσταθέντος ECTC, «πρόκειται για χιλιάδες ενεργά και μάλιστα ριζοσπαστικοποιημένα στελέχη του ISIS που διαθέ­τουν άφθονες πηγές χρηματοδότησης».

Παράλληλα, εκπαιδεύουν Σκοπιανούς, Βούλγαρους και Αλβανούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς, για την αντιμετώπιση των «μεγάλων επιχειρησιακών ικανοτή­των που αναπτύσσει το Ισλαμικό κράτος στην Ελλά­δα».

Ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουένιράιτ, με την σειρά του, προειδοποιεί ότι υπάρχουν οργανωμένοι θύλακες εξτρεμιστικών ισλαμιστών μεταξύ των νεοεισερχομένων και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι επιχειρείται στρατολόγηση νέων μελών στα κέντρα φιλο­ξενίας των «μεταναστών και προσφύγων» σε όλη την Ε.Ε.

Μάλιστα, εκτιμά ότι με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει το Χαλιφάτο και τον φανατισμό των μελών του «μπο­ρεί να πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στην Ευρώπη».

Αλλά και ο υφυπουργός των ΗΠΑ, αρμόδιος για την κα­ταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας Ντάνι- ελ Γκλέιζερ, μετά από στοιχεία που του παρείχε το αμερι­κανικό Department of Homeland Security, έχει ανακοινώ­σει την ανησυχία του για την σωρεία πόρων που έχει στην κατοχή του το Ισλαμικό κράτος.

Ο ίδιος υπολογίζει ότι μόνο στο Ιράκ 1.600 επιχειρήσεις λειτουργούν, για λογαριασμό του ISIS, ενώ το ίδιο συμβαί­νει με χιλιάδες άλλες, στις χώρες όπου «φιλοξενούνται» σουνίτες.

Κι ενώ όλες οι υπόλοιπες χώρες λαμβάνουν τα μέτρα τους, στην Ελλάδα αν και υπάρχει πακτωλός διαθέσιμων πληροφοριών, δεν υπάρχει καμία επίσημη κυβερνητική διά­θεση να «ενοχληθούν» οι παρατράπεζες των ισλαμιστών και κυρίως να διακοπούν οι διαδρομές που αυτοί χρησιμο­ποιούν για να μεταφέρουν «μαύρο χρήμα», εξυπηρετώντας το σχέδιο για μεταφορά του πολέμου στην Ευρώπη.

Γ. Φράγκος

Πηγή

Advertisements