Όνειρο απατηλό για τους σιωνιστές η αλλαγή καθεστώτος στην Συρία

Τώρα που οι σουνίτες-βαχαμπιστές συμμορίτες πνέουν τα λοίσθια στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ, οι χορηγοί τους από Ουάσιγκτον, Ριάντ, Άγκυρα και Τελ Αβίβ με μια ύστατη, απέλπιδα κίνηση προσπαθούν να εκβιάσουν αλλαγή καθεστώτος στην Δαμασκό, ήτοι την απομάκρυνση του Άσαντ, και να αντιστρέψουν την έκβαση των γεγονότων. Προς τον σκοπό αυτό 50 διπλωμάτες και ανώτατα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλαν πρόσφατα επιστολή διαμαρτυρίας στον Λευκό Οίκο, ζητώντας από τον Ομπάμα να ενισχύσει τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας, ήτοι ζήτησαν την ενίσχυση της Αλ Κάιντα, του Ισλαμικού Κράτους και των παραφυάδων αυτών, βομβαρδίζοντας ανηλεώς τις θέσεις του νόμιμου κυβερνητικού στρατού του Άσαντ.

Προφανώς και οι διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών γνωρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε την ευθεία στρατιωτική αντιπαράθεση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με τις δυνάμεις της Ρωσίας στο συριακό έδαφος. Γιατί λοιπόν η σιωνιστική κιβωτός που λέγεται State Department ζητά κάτι τέτοιο από τον Ομπάμα, γνωρίζοντας μάλιστα ότι αυτός σε λίγους μήνες αποχωρεί από την εξουσία; Η απάντηση είναι απλή. Το σιωνιστικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον θέλει από τώρα να διαμορφώσει την εξωτερική πολιτική της επόμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ, ήτοι μια εξωτερική πολιτική με ακόμη πιο επιθετική στάση προς την κυβέρνηση της Δαμασκού και προς την Μόσχα, εξακολουθώντας να επιδιώκει τον διαμελισμό της Συρίας. Δηλαδή το σιωνιστικό κατεστημένο θέλει να βαδίσει έναν ολισθηρό δρόμο, δυνητικά πολύ επικίνδυνο, που μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια στρατιωτική αντιπαράθεση.

Το αρχικό αμερικανοσιωνιστικό σχέδιο για απομάκρυνση του Άσαντ και αλλαγή καθεστώτος στην Συρία έχει αποτύχει. Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοι της χρησιμοποιώντας τους ισλαμοσυμμορίτες ως πληρεξούσιους μισθοφόρους έκαναν ότι μπορούσαν για να απομακρύνουν τον εχθρό της Παγκοσμιοποίησης Άσαντ και να δημιουργήσουν στο έδαφος της Συρίας μια άλλη Λιβύη. Να δημιουργήσουν δηλαδή ένα ασφαλές καταφύγιο για τις πετρελαϊκές εταιρίες και τους αγωγούς υδρογονανθράκων των Σιωνιστών, για τους τρομοκράτες, για τους λαθρεμπόρους όπλων και εμπόρους ναρκωτικών, για τους διακινητές ανθρώπων και ανθρωπίνων οργάνων, ενώ ταυτόχρονα το έδαφος της Συρίας θα γινόταν στόχος ενός ατελείωτου πολέμου των ΗΠΑ «κατά της τρομοκρατίας». Όμως η σθεναρή και γενναία στάση του Άσαντ και η έγκαιρη επέμβαση της Ρωσίας ανέτρεψε και οδήγησε σε ναυάγιο τα αμερικανοσιωνιστικά σχέδια.

Έτσι οι διπλωμάτες και τα ανώτατα στελέχη του State Department ως πιόνια του σιωνιστικού και του στρατιωτικοβιομηχανικού κατεστημένου των ΗΠΑ και μετά την αποτυχία των πληρεξουσίων τους τζιχαντιστών, εξακολουθούν να επιδιώκουν την άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με την Δαμασκό ως μια απέλπιδα τελευταία προσπάθεια προώθησης των σχεδίων τους στην περιοχή και θέλοντας από τώρα να διαμορφώσουν την εξωτερική πολιτική του επομένου προέδρου των ΗΠΑ, που μπορεί να είναι ο απρόβλεπτος για αυτούς Τραμπ και όχι η ιουδαιολάγνα Κλίντον.

Το State Department γνωρίζει ότι η συμμαχία Συρίας, Ιράν, Χεζμπολάχ και Ρωσίας κερδίζει τον πόλεμο κατά των πληρεξουσίων της Ουάσιγκτον. Αυτή την στιγμή η οποιαδήποτε στρατιωτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της Συρίας είναι μια αντιπαράθεση όχι με την Δαμασκό αλλά με την Μόσχα. Λαμβάνοντας υπόψη την συμμετοχή της Ρωσίας στον συμμοριτοπόλεμο, την επιτυχία των συμμαχικών δυνάμεων που προαναφέρθηκαν και την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση, μια απ’ ευθείας στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ θα επιφέρει μια παγκόσμια σύρραξη.

Πιθανώς οι Αμερικανοσιωνιστές να επιδιώκουν μια παγκόσμια σύρραξη με απρόβλεπτες βέβαια συνέπειες και αποτελέσματα για αυτούς. Αν δεν το επιδιώκουν τότε το όνειρο τους για αλλαγή καθεστώτος στην Δαμασκό και λιβυοποίση της Συρίας θα το πάρουν μαζί τους στον τάφο.

Γ. Λιναρδής