Δισεκατομμυριούχοι και προαγωγοί της παγκοσμιοποίησης εναντίον του λαού – καθώς πλησιάζει η ημέρα του Brexit

https://i0.wp.com/www.thenewamerican.com/media/k2/items/cache/cc65cf30aeb0fa91d3323acb4fa7985c_M.jpg

Rothschild, Soros, Bloomberg, Branson, Ka-Shing, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, BlackRock, Carlyle Group — τα τέρατα της τραπεζικής και οι τιτάνες των επιχειρήσεων εμφανίζονται δυναμικά τις τελευταίες ώρες της αντίστροφης μέτρησης σε μια από τις πιο ορμητικές ψηφοφορίες για δεκαετίες αν όχι για τον τελευταίο αιώνα. Οι αφρόκρεμες των Bilderberg-CFR-Τριμερούς Επιτροπής φέρνουν όλα τα διαθέσιμα χέρια στο κατάστρωμα για να σταματήσουν τους Βρετανούς από το να ψηφίσουν να φύγουν από την ΕΕ, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Με τρισεκατομμύρια δολάρια να διακυβεύονται, χωρίς να αναφέρουμε δεκαετίες συνωμοσιών για να συγκεντρωθεί η πολιτική ισχύς, οι οργανωμένοι παγκοσμιστές (globalists) κάνουν τα πάντα σε μια τελική απέλπιδα προσπάθεια για να φοβίσουν τους Βρετανούς ψηφοφόρους [να τους αποτρέψουν] από την ανάκτηση της ακεραιότητας και του ελέγχου πάνω στην ίδια τους τη ζωή, τα ίδια τους τα οικονομικά και τα ίδια τους τα σύνορα. Είναι γνωστό στην Αγγλία ως «Έργο Φόβος (project fear)» (δες εδώ και εδώ) και ο Πρωθυπουργός David Cameron και οι ζάπλουτοι υποστηρικτές του της «παγκόσμιας τάξης» έχουν ανεβάσει τους τόνους σε κατάσταση «πλήρους τρομοκράτησης» στην τελική ευθεία του αγώνα δρόμου.

Η ανεβασμένη εκστρατεία προπαγάνδας για να σκοτώσουν την ψήφο του Brexit (της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ) ήλθε ευθύς αμέσως μετά την 64η συνεδρίαση της μυστικότατης Ομάδας Μπίλντερμπεργκ, που έλαβε χώρα στις 9-12 Ιουνίου στο πολυτελές ξενοδοχείο Taschenbergpalais στη Δρέσδη της Γερμανίας. Βοηθώντας να ξεκινήσει η τελική δόση του «Έργου Φόβος» ήταν το άρθρο της 14ης Ιουνίου από τον Martin Wolf στους Financial Times με τίτλο, “Το Brexit θέτει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη των ξένων.”

«Έστω ότι η εκστρατεία της Εξόδου (Leave), την οποία θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε Έργο Ψέμα, κερδίσει το δημοψήφισμα την επόμενη εβδομάδα» υπέθεσε ο Wolf. «Πόσο άσχημες θα ήταν οι οικονομικές συνέπειες για τα επόμενα λίγα χρόνια; Δυστυχώς, θα μπορούσε να είναι πολύ άσχημα, πράγματι,» προειδοποίησε. O Wolf, κορυφαίος οικονομικός σχολιαστής στο κατεστημένο των Financial Times, είναι ένας από τους προπαγανδιστές αφρόκρεμας που παίζουν  τον ρόλο του δημοσιογράφου και έχουν συμμετάσχει στις μηχανορραφίες της Μπίλντερμπεργκ για χρόνια. Η δουλειά τους είναι να υπηρετούν ως ιμάντες μετάδοσης της παρέας της Μπίλντερμπεργκ στο ευρύ κοινό, και να κατευνάζουν και να διαλύουν τις ανησυχίες του κοινού για τα ημιδιαφανή διαδραματιζόμενα πίσω από κλειστές πόρτες μεταξύ δημοσίων αξιωματούχων και ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτό συνήθως γίνεται από ανθρώπους σαν τον Wolf που χρησιμοποιούν τις επιφανείς θέσεις τους για να επικρίνουν ως παράλογες «θεωρίες συνωμοσίας» οποιεσδήποτε λογικές ανησυχίες που εκφράζονται σχετικά με τις μυστικές συνεδριάσεις. Ο Wolf τελείωσε την μετά τη Δρέσδη επισκόπησή του ισχυριζόμενος: “Το Brexit, εν ολίγοις, ίσως είναι ένα  μεγάλο οικονομικό σοκ και όχι μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο. Κυρίως λόγω της ευπάθειας που προηγείται και την πολλή αβεβαιότητα που το ακολουθεί. Το δημοψήφισμα καθεαυτό είναι ανεύθυνο. Το αποτέλεσμα, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό.»

Ακολουθώντας το ξεκίνημα του Wolf, ο δισεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρος, ο πιο διαβόητος κερδοσκόπος συναλλάγματος, προειδοποίησε τη Βρετανία ότι μια ψήφος για το Brexit αυτήν την Πέμπτη, θα μπορούσε να καταλήξει σε μια κατάρρευση του χρηματιστηρίου της «Μαύρης Παρασκευής» με τρομακτικές συνέπειες. Σε ένα άρθρο του της 20ής Ιουνίου για τον Guardian του ΗΒ, με τίτλο “Η κατάρρευση λόγω Brexit crash θα σας κάνει όλους φτωχότερους – σας προειδοποιώ», ο Σόρος λέει: «Τα 60 χρόνια της εμπειρίας μου μου λένε ότι η λίρα θα καταβαραθρωθεί μαζί με το επίπεδο διαβίωσής σας. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι κερδοσκόποι.» Αυτό είναι πολύ πλούσιο, δεδομένου ότι προέρχεται από τον πρώτο κερδοσκόπο/χειραγωγό και προστατευόμενο της ακόμη πιο διαβόητης τραπεζικής δυναστείας των Rothschild.

Ο Σόρος, ένας αφοσιωμένος οπαδός της παγκόσμιας διακυβέρνησης και υποστηρικτής σοσιαλιστικών σκοπών (δες εδώ και εδώ), είναι μόνιμος κάτοικος των στενών διαδρόμων της εξουσίας, όπως φαίνεται σαφώς από τις μυστικές ετήσιες συνεδριάσεις της Μπίλντερμπεργκ, του Συμβουλίου για τις Εξωτερικές Σχέσεις (Council on Foreign Relations, CFR), και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum).

«Θέλω ο λαός να γνωρίζει τις συνέπειες της εξόδου από την ΕΕ πριν ρίξουν την ψήφο τους, παρά μετά» διαβεβαίωνε ο Σόρος στο άρθρο του στον Guardian. «Η ψήφος στην έξοδο θα έβλεπε ένα Σαββατοκύριακο με μια Μαύρη Παρασκευή και σοβαρές συνέπειες για τους καθημερινούς ανθρώπους». Βέβαια, η αρπακτική προσποιητή ανησυχία του «επενδυτή» είναι μάλλον ύποπτη διότι ο ίδιος [ο Σόρος] έχει κάνει την περισσότερη περιουσία του ανατρέποντας αγορές και χειραγωγώντας τα νομίσματα με συμφωνίες που έχουν καταστρέψει τις ζωές, τις αποταμιεύσεις και τις θέσεις εργασίας εκατομμυρίων «καθημερινών ανθρώπων» σε όλον τον κόσμο.

Το αυτό και για τον Jacob Rothschild, που έγραψε ένα άρθρο γνώμης για τους Times (ΗΒ) στις 15 Ιουνίου με τίτλο, “Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το Brexit θα είναι καταστροφή.” «Δεν θα πρέπει να δεχθούμε έναν μειωμένο ρόλο στην παγκόσμια σκηνή,» λέει ο Rothschild, του οποίου η οικογένεια των κορυφαίων χειραγωγών έχει φτιάξει και έχει καταστρέψει βασιλιάδες και βασίλεια και έχει χρηματοδοτήσει πολέμους και επαναστάσεις για 150 χρόνια.

Μετά είναι ο δισεκατομμυριούχος Michael Bloomberg, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και επικεφαλής του οργανισμού Bloomberg News. «Οι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν χρειάζονται τους Αμερικανούς να τους πουν πώς να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και δεν θα τολμήσω καν να δοκιμάσω» έγραψε σε ένα σχόλιο  (επίσης για τους Times) – πριν προχωρήσει να κάνει αυτό που είπε ότι δεν θα κάνει: Να πει στους Βρετανούς πώς να ψηφίσουν.

«Το Brexit θα άφηνε το Η.Β., την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο σε μια ασθενέστερη θέση σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της προαγωγής του εμπορίου, και της αντιμετώπισης άλλων παγκοσμίων προκλήσεων περιλαμβανομένης και της κλιματικής αλλαγής» ισχυρίστηκε. « Το ερώτημα είναι: Αξίζει να αναλάβουμε τον κίνδυνο;» αναρωτήθηκε ο Bloomberg. «Έχω προσεκτικά αξιολογήσει το ερώτημα του Brexit και έχω συμπεράνει ότι οι κίνδυνοι προβληματίζουν», απάντησε. Ο Bloomberg (ένας βετεράνος του CFR, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, του World Economic Forum, και της Τριμερούς Επιτροπής) είναι πολύ γνωστός ως απλόχερος υποστηρικτής του ελέγχου των όπλων, της ObamaCare, του συναγερμού για την παγκόσμια υπερθέρμανση, την επανάσταση των ΛΟΑΔ (Λεσβιών, ομοφυλοφύλων, αμφιφυλοφίλων και διαφυλικών, LGBT), του παγκόσμιου παρεμβατισμού, των Ηνωμένων Εθνών και του συνολικού κρατικού προστατευτισμού.

Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson, ιδρυτής της Virgin Airlines and της αυτοκρατορίας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Virgin, ήταν στο προσκήνιο της εκστρατείας υπέρ της παραμονής του ΗΒ στην ΕΕ. Ο Branson (της Μπίλντερμπεργκ, του World Economic Forum, του Royal Institute of International affairs — τη βρετανική αδελφή οργάνωση του CFR) έχει εκφραστεί επανειλημμένα εναντίον του Brexit και μάλιστα ξεκίνησε τον δικό του οργανισμό για να υποστηρίξει την πλευρά της παραμονής στην ΕΕ.

Ο μεγιστάνας του Χονγκ Κονγκ Li Ka-shing, με εκτιμώμενη περιουσία $28,6 δισεκατομμύρια, προσδιορίζεται από το Bloomberg ως ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία, πίσω από τους Κινέζους μεγιστάνες Jack Ma (Alibaba Group Holding Ltd.) και Wang Jianlin (Dalian Wanda Group Co.). Ο Ka-shing, με μακροχρόνιους δεσμούς με τους μεγαλοτραπεζίτες της Γουώλ Στρήτ και τους ανθρώπους των εταιρειών, είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές του Η.Β. Σε ένα άρθρο του της 20ής Ιουνίου στο Bloomberg με τίτλο  «Ο πλουσιότερος άνθρωπος του Χόνγκ Κονκγ προειδοποιεί εναντίον της ψήφου υπέρ του Brexit καθώς πλησιάζει η ψηφοφορία,» ο Ka-shing δήλωσε «Αν συμβεί το Brexit, θα είναι καταστροφικό για το Η.Β. και θα έχει αρνητική επίδραση σε όλη την Ευρώπη.»

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέητς, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και επίμονα υπέρ του ενός-κόσμου, έχει επίσης λάβει μέρος στη χορωδία της παγκοσμιοποίησης εναντίον του Brexit. Σε μια επιστολή του της 17ης Ιουνίου στους Times, οι οποίοι Times υπήρξαν για πάνω από έναν αιώνα η φωνή της παρέας για την παγκόσμια διακυβέρνηση του Βρετανικού Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων (Royal Institute of International Affairs), ο τιτάνας της τεχνολογίας εξέφρασε τη γνώμη του ότι η Βρετανία θα ήταν «ισχυρότερη, πιο πλούσια και με μεγαλύτερη επιρροή» αν παρέμενε μέσα στην ΕΕ.

«Ενώ τελικά είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα αποφασίσει ο βρετανικός λαός» είπε, απηχώντας τον Bloomberg και τον Obama, «είναι σαφές ότι αν η Βρετανία επιλέξει να είναι εκτός της Ευρώπης, θα είναι ένας πολύ λιγότερο ελκυστικός τόπος για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις». Ο Γκέητς πρόσθεσε: «Θα είναι δυσκολότερη η εύρεση και η απασχόληση ταλέντων από την Ευρώπη, ταλέντων που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν δουλειές για το λαό στο Η.Β.»

Παρομοίως, πολλοί από τους κορυφαίους των γιγαντιαίων επενδυτικών εταιρειών της Γουώλ Στρητ όπως η BlackRock, η Goldman Sachs, το Carlyle Group, κ.ά. εμπορεύονται την τρομοκράτηση μανιωδώς και εκδίδουν προειδοποιήσεις καταστροφής και θρήνου αν οι ψηφοφόροι πάνε για το Brexit. Είναι εύκολο να δει κανείς γιατί τα μεγάλα πιστόλια της χρηματοοικονομικής ανησυχούν. Σύμφωνα με την Investor’s Business Daily, “Η Morgan Stanley, η Goldman και η JPMorgan θα χάσουν τα περισσότερα με το Brexit (Κανείς δεν κερδίζει).”

Οι ανεξάρτητοι επιχειρηματίες διαφωνούν

Εντούτοις, πολλοί ανεξάρτητοι Βρετανοί επιχειρηματίες διαφωνούν με το σύνθημα «κανείς δεν κερδίζει». Νομίζουν ότι αν περάσει το Brexit, ο μέσος Βρετανός πολίτης θα είναι ο κερδισμένος, πολιτικά και οικονομικά.

Οι μεγάλοι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμιστές έχουν κατακλύσει όλα τα πρωτοσέλιδα στα μεγάλα ΜΜΕ (επειδή τους ανήκουν οι όμιλοι των ΜΜΕ, ή επειδή είναι φίλοι με τους ιδιοκτήτες τους) δίδοντας την εντύπωση μιας ομόφωνης κοινής λογικής μεταξύ των επιχειρήσεων εναντίον της Εξόδου και υπέρ της Παραμονής στην ΕΕ. Ενισχύοντας αυτήν την ψευδή άποψη είναι το γεγονός ότι το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλες επιχειρηματικές ομάδες που κυριαρχούνται από τους ίδιους τους παγκοσμιστές, μαζί με τις κυβερνητικές υπηρεσίες που είναι υπέρ της ΕΕ, έχουν επανειλημμένα απηχήσει τις ίδιες απόψεις. Αλλά πολλοί Βρετανοί επιχειρηματίες, περιλαμβανομένων και κάποιων πολύ μεγάλων επιχειρήσεων απορρίπτουν την άποψη αυτή και ισχυρίζονται ότι η Βρετανία θα είναι ασφαλέστερη και θα ευημερεί περισσότερο εκτός του ζουρλομανδύα της ΕΕ που σφίγγει όλο και περισσότερο .

«Θα δημιουργήσουμε περισσότερο πλούτο και περισσότερες θέσεις εργασίας μένοντας έξω από την ΕΕ παρά μέσα σε αυτήν και θα έχουμε τον έλεγχο του πεπρωμένου μας» λέει   δισεκατομμυριούχος εφευρέτης/επιχειρηματίας Sir James Dyson. Ο μεγιστάνας της αυτοκρατορίας της ηλεκτρικής σκούπας λέει ότι οι πολιτικές μετανάστευσης και ρύθμισης της ΕΕ είναι «εντελώς τρελές.»

Η υπέρ του Brexit ομάδα του Vote Leave δημοσίευσε έναν κατάλογο 250 Βρετανών επιχειρηματιών που υποστηρίζουν το Brexit. Περιλαμβάνει τους:

 • TheoPaphitis, επιχειρηματίας, μεγιστάνας του λιανοπωλίου και αστέρας της δημοφιλούς εκπομπής του BBC για τις επιχειρήσεις Dragon’s Den.
  • Tim Martin, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας παμπ Wetherspoons
  • Michael Geoghegan, πρώην διευθύνων σύμβουλος της HSBC
  • David Ross, ιδρυτής της Carphone Warehouse
  • Sir Stuart Wheeler, ιδρυτής της IG Index
  • John Longworth, πρώην γενικός διευθυντής του Βρεανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (British Chambers of Commerce (BCC)
  • Sir Rocco Forte, ξενοδόχος
  • Paulette Furse, ιδιοκτήτης επιχείρησης All Polished!, Ltd
  • Emma Pullen, ιδιοκτήτης επιχείρησης, British Hovercraft Company
  • John Hoerner, πρώην γενικός διευθυντής, Tesco Clothing UK and Central Europe
  • Luke Johnson, ιδρυτής και πρόεδρος της Patisserie Valerie
  • Jon Moulton, ιδρυτής της Better Capital LLP
  • Rupert Hambro, διευθυντής της Theo Fennell Plc
  • John Caudwell, ιδρυτής του λιανοπωλίου των κινητών τηλεφώνων Phones 4u, επενδυτής, φιλάνθρωπος.
  • Pasha Khandaker, πρόεδρος της Bangladesh Caterers Association
  • Damon de Laszlo, πρόεδρος της Harwin Plc
  • John Sclater, πρώην πρόεδρος της Equitable Life

Η πολιτική στα χειρότερά της: Η εκμετάλλευση ενός τρομερού φόνου

Όπως είχαμε αναφέρει προηγουμένως, παρά την τεράστια προπαγάνδα εναντίον του Brexit του “Έργου Φόβου» του υπέρ της ΕΕ κατεστημένου, το κίνημα της εγκατάλειψης της ΕΕ έπαιρνε σταθερά φόρα και προπορεύονταν σε όλες κυριολεκτικά τις δημοσκοπήσεις – μέχρι δηλαδή που η δολοφονία της Jo Cox, του υπέρ-της παραμονής μέλους του Κοινοβουλίου που πυροβολήθηκε βάναυσα και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στις 16 Ιουνίου. Αμέσως (σαν να ήταν προσχεδιασμένο), ο εκπορνευμένος τύπος της Μπίλντερμπεργκ έστρεψε τον τραγικό (και βολικό) φόνο σε μια καταδίκη της εκστρατείας υπέρ της εξόδου από την ΕΕ και μια φημισμένη υπόθεση για το στρατόπεδο της παραμονής στην ΕΕ.

«Δημοσκοπήσεις που ανακοινώθηκαν από τον φόνο της Jo Cox που ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, υποδηλώνουν ότι το στρατόπεδο υπέρ της παραμονής κερδίζει έδαφος, παράγοντας μια μεταστροφή προς την ψήφο υπέρ της παραμονής» ανέφερε σήμερα το υπέρ της ΕΕ Bloomberg News. Με λιγότερες από 48 ώρες έως το δημοψήφισμα, πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα είναι δύσκολο να διακριθεί, με κάποιες να δείχνουν ότι το στρατόπεδο της εξόδου προπορεύεται κατά δύο μονάδες και άλλες να δείχνουν το αντίθετο με την παραμονή να προηγείται – ελαφρώς.

Μην εκπλαγείτε αν άλλη μια δολοφονία ή τρομοκρατική ενέργεια συμβεί μέχρι τη στιγμή που η δημοσκόπηση εξόδου (από την ψηφοφορία) αρχίσει την Πέμπτη. Αν συμβεί αυτό, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι οι υπέρ της ΕΕ πολιτικοί και οι σύμμαχοί τους στις εταιρείες και στα ΜΜΕ θα σπεύσουν να την καταδικάσουν ως «ακροδεξιά, εθνικιστική, εξτρεμιστική» πράξη που είναι αποτέλεσμα του «τόνου» του «φόβου, του μίσους, της μισαλλοδοξίας, της έλλειψης πολιτισμού και της ξενοφοβίας» της πλευράς που είναι υπέρ του Brexit.

Πηγή