Brexit! Πώς το BBC άρχισε μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα καταστρέψει την Αυτοκρατορία των Βρυξελλών

http://s3.reutersmedia.net/resources/r/?m=02&d=20160624&t=2&i=1142722818&w=644&fh=&fw=&ll=&pl=&sq=&r=LYNXNPEC5N1BK

Ο βρετανικός λέων βρυχήθηκε! Για την ακρίβεια, οι Άγγλοι και οι Ουαλοί επέλεξαν την ελευθερία. Η ηχώ της επιλογής αυτής θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη στα επόμενα χρόνια και θα γκρεμίσει τον Πύργο της Βαβέλ της βλάσφημης τυραννίας του Στρασβούργου με πάταγο.

Χαίρομαι λοιπόν που έκανα λάθος όταν προέβλεπα μια οριακή νίκη της παραμονής [στην ΕΕ]. Οι Βρετανοί στάθηκαν όρθιοι στον έντονο ηθικό εκβιασμό του Καθεστώτος κατά την ανελέητη εκμετάλλευση του φόνου της Jo Cox. Οι δημοσκοπήσεις γνώμης ήταν λανθασμένες – ίσως λόγω της απροθυμίας μέρους του κοινού να πει πώς θα ψήφιζαν, εξ αιτίας της απειλής της Πολιτικής Ορθότητας που η φιλελεύθερη αφρόκρεμα θεωρεί «συζήτηση».

Η νίκη ανήκει και πρέπει να δώσουμε τα εύσημα εκεί που ανήκουν, στον Nigel Farage. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε δημοψήφισμα. Αλλά ωθήθηκε προς τη θέση όπου ο Cameron αναγκάστηκε να χορηγήσει το δημοψήφισμα από δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος ήταν ότι δέκα χρόνια πριν, αφού για 20 χρόνια ο κ. Farage αγνοούσε επιμελώς το θέμα, άρχισε να μιλά για τη μετανάστευση. Ο δεύτερος είναι ότι του επετράπη να το κάνει στο φανατικά υπέρ της μετανάστευσης BBC.

Γιατί; Διότι το BBC αντελήφθη ότι οι συκοφαντίες και η καταπίεση αποτύγχαναν να ανακόψουν την άνοδο του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (British National Party, BNP). «Χρησιμοποιήστε τον Farage για να σταματήσετε τον Griffin» έγινε η στρατηγική που το BBC εφάρμοσε εντελώς ξεδιάντροπα στις Ευρωεκλογές του 2004 και του 2009 και στις Βουλευτικές Εκλογές του 2010.

Η ασυδοσία του Χρόνου για Ερωτήσεις ήταν το πιο εξόφθαλμο παράδειγμα: Σύμφωνα με τους κανόνες του BBC, τόσο ο Nigel Farage όσο και εγώ έπρεπε να είχαμε περίπου 12 εμφανίσεις ο καθένας μεταξύ του 2009 και του 2014. Αυτό που έγινε όμως ήταν ότι έδωσαν σ’ αυτόν 24 ενώ σε εμένα μόνο 1 -–σε ένα δημόσιο κρέμασμα που ντρόπιασε τον David Dimbleby (και παρεμπιπτόντως είδε τις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης να εκτινάσσονται από το 6% στο  22%.)

Σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων, το τέχνασμα του BBC ήταν επιτυχές. Πράγματι εμπόδισε το BNP και συνέβαλε στην τελική του κατάρρευση. Αλλά σε ένα μεταπολιτικό επίπεδο, η δουλειά του BNP ως παγοθραύστης για να σπάσει το ταμπού εναντίον της συζήτησης για τη μετανάστευση και ο τρόπος με τον οποίο η φιλελεύθερη αφρόκρεμα φοβάται «αυτούς τους απαίσιους ανθρώπους» τους οδήγησε να προωθήσουν αυτό που νόμιζαν ότι θα ήταν μια αθώα δικλείδα ασφαλείας όπως το UKIP [το κόμμα του Farage], τώρα αναδύονται ως παράγοντες τεράστιας σημασίας.

Όταν ένας οργανισμός τόσο ισχυρός όσο το BBC αποφασίζει να αναμιχθεί στη δημοκρατική διαδικασία και κυνικά προσπαθεί να χειραγωγήσει τους ανθρώπους που τον χρηματοδοτούν, η μηχανορραφία φέρνει σε λειτουργία τον Νόμο των Ακουσίων Συνεπειών.

Χθες το βράδυ [στο δημοψήφισμα για το Brexit] ο Νόμος αυτός ήταν σε πλήρη ισχύ. Ο BBC απλώς ήθελε να αποτρέψει τη νίκη εκ μέρους του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος τεσσάρων ή πέντε βουλευτικών θέσεων στο Ευρωκοινοβούλιο. Για να το κάνει αυτό έδωσε στον Nigel Farage μια άδεια να είναι ο λαϊκιστής επαναστάτης.

Το 2004, το 2009 και το 2010, το BBC αποφάσισε να προωθήσει τον Nigel Farage και το Ukip ως έναν τρόπο να εμποδίσει τους «απαίσιους ανθρώπους» του BNP. Αλλά αυτές οι φαινομαινικά επιτυχείς προσπάθειες να σρεβλώσουν τη δημοκρατική διαδικασία έχουν τώρα γυρίσει εναντίον τους στον νιοστό βαθμό.

Δεν θα υπήρχε δημοψήφισμα χωρίς τον νικηφόρο Farage. Δεν θα υπήρχε νικηφόρος Farage χωρίς την υποστήριξη του BBC. Δεν θα υπήρχε υποστήριξη από το BBC προς τον Farage χωρίς την απειλή του BNP. Και δεν θα υπήρχε απειλή από το BNP χωρίς τη θυσία και το θάρρος περίπου 1.000 ακτιβιστών. Αυτό και μόνο δείχνει πόση σημασία έχουν οι «συνηθισμένοι» άνθρωποι σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας.

Επειδή η Ακούσια Συνέπεια της μη δημοκρατικής ανάμιξης του BBC θα πάει πολύ μακρύτερα από τη Μεγάλη Βρετανία. Η ηχώ του βρυχηθμού του λέοντος θα πυροδοτήσει πολιτικούς σεισμούς όχι μόνο στο Westminster και στις Brussels, αλλά τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια στο Παρίσι, το Βερολίνο, τη Δανία και μια δωδεκάδα άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το BBC νόμισε ότι είχε ένα πονηρό σχέδιο για να σταματήσει ένα μικρό κόμμα ριζοσπαστικών εθνικιστών για να μη δώσει φωνή στις νόμιμες αλλά Πολιτικά Μη Ορθές ανησυχίες της ξεχασμένης εργατικής τάξης της Αγγλίας. Αντίθετα, ξεκίνησε μια αλυσιδωτή αντίδραση για το γκρέμισμα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αποτέλεσμα είναι ένα μαζικό χτύπημα για την ελευθερία όλων των εθνών της Ευρώπης. Επίσης θα πετάξει ένα τεράστιο κλειδί στους μηχανισμούς ανάσχεσης των Βρυξελλών εναντίον των αδελφών μας στη Ρωσία. Η απειλή του πολέμου μόλις υποχώρησε και η Ειρήνη έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Αυτό το πρωινό ας χαρούμε, διότι η παλίρροια γύρισε και μια νέα εποχή ξημέρωσε!

Nick Griffin

Πηγή

Advertisements