‘Μαύρη Παρασκευή’ για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς στη Ρωσία

https://i0.wp.com/journal-neo.org/wp-content/uploads/2016/06/duma-300x195.jpg

Το καταστρεπτικό παγκόσμιο έργο γνωστό ως GMO (Genetically Manipulated Organisms, δηλαδή, Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί) υφίσταται σημαντικές ήττες. Ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος μυς της Monsanto, της Bayer AG, της Syngenta, της Dow-DuPont φαίνεται ότι υποφέρει από μια σπάνια μορφή πολιτικής μυϊκής δυστροφίας. Στη Ρωσία, παρά την τεράστια πίεση από το δυτικό καρτέλ των GMO πάνω σε ατομικά μέλη της Δούμας και στους Ρώσους επιστήμονες, η Δούμα ή κρατική Βουλή στις 24 Ιουνίου πέρασε την τρίτη και τελευταία ανάγνωση του νόμου που τώρα απαγορεύει εντελώς την καλλιέργεια όλων των GMO και την κτηνοτροφία των GMO. Ήταν η ίδια ακριβώς ‘Μαύρη Παρασκευή,’ (για το λόμπυ των GMO), 24 Ιουνίου, όταν οι χώρες μέλη της ΕΕ εξεγέρθηκαν και αρνήθηκαν για Τρίτη φορά να εγκρίνουν την ανανέωση της άδειας του ζηζανιοκτόνου γλυφοσάτ (glyphosate) που είναι συνδεδεμένο με την καλλιέργεια των  GMO. Ήταν επίσης η ημέρα που η ΕΕ αντελήφθη ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι είχαν δημοκρατικά ψηφίσει να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τους παγκοσμιστές (globalists, θιασώτες της παγκοσμιοποίησης) αυτά ήταν όλα για τα οποία θα θυμούνται την 24η Ιουνίου ως η Μαύρη τους Παρασκευή.

Στις 24 Ιουνίου η Ρωσική Δούμα ψήφισε τελικά την τρίτη ανάγνωση ενός νόμου που εισηγήθηκε η κυβέρνηση το 2015 για μια ολική απαγόρευση της καλλιέργειας των GMO και την εκτροφή ζώων GMO στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο νόμος της Δούμα δίνει στη ρωσική κυβέρνηση τη δικαιοδοσία να απαγορεύει εισαγωγές προϊόντων που περιέχουν GMO στη Ρωσία, αν αποκαλυφθεί ότι ένας συγκεκριμένος γενετικά τροποποιημένος οργανισμός έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία ή στο περιβάλλον. Επιπλέον, ο νέος νόμος περιέχει πρόστιμα για τις παραβάσεις. Ο Υπουργός Γεωργίας, Alexander Tkachev, είπε στον τύπο σχετικά με την περίπτωση αυτή, “Το Υπουργείο Γεωργίας είναι πάρα πολύ αντίθετο με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Τα ρωσικά προϊόντα θα παραμείνουν καθαρά.”

Κίβδηλη μελέτη υπέρ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

Αφού συζητήθηκε το πρώτο κείμενο του νόμου για την απαγόρευση των GMO και εστάλη για πιθανές αναθεωρήσεις προς το τέλος του 2015, στις 19 Ιανουαρίου του 2016 το λόμπυ υπέρ των GMO έκανε μια επιστημονικά ύπουλη προσπάθεια για να αποτρέψει την απαγόρευση.

Μια νέα μελέτη που ισχυρίζονταν ότι είναι μια συνολική επισκόπηση των περασμένων μελετών για την υγεία και την ασφάλεια σχετικά με τους GMO ελήφθη από μια είδηση στο πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας. Κάτω από την επικεφαλίδα, “Ρώσοι επιστήμονες έχουν απορρίψει τα ευρήματα μελετών για τους κινδύνους των GMO.” Πολλές άλλες ρωσικές εφημερίδες αναδημοσίευσαν την ιστορία χωρίς να την εξετάσουν. Το άρθρο συζητούσε τη φερόμενη ως επιστημονική επισκόπηση που δημοσιεύτηκε στις Κριτικές Επισκοπήσεις στο περιοδικό Biotechnology.

Οι “Ρώσοι επιστήμονες” μετά από μια πιο προσεκτική εξέταση ήταν ένας, ο Alexander Y. Panchin, του Ινστιτούτου για τα Προβλήματα της Μετάδοσης της Πληροφορίας (Institute for Information Transmission Problems, IITP) της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Ο Panchin ήταν ο από κοινού συγγραφέας μαζί με έναν ερευνητή των ΗΠΑ, τον Alexander Tuzhikov, ο οποίος who είναι καταχωρημένος ως Συνεργάτης Ερευνητής στο Ινστιτούτο Bascom Palmer Eye Institute, του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι ειδικευόμενος στην “Επιστήμη των Υπολογιστών, Βιοπληροφορική…” Αυτό θα παρέπεμπε στο ότι είναι ένας αριθμητικός αναλυτής με υπολογιστές.

Η “ανάλυσή τους” περιελάμβανε απλώς μια επισκόπηση μόνον επτά δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα. Δεν υπήρχαν καθόλου γνήσια ζωντανά πειράματα που να χρησιμοποιούν ποντίκια, όπως είχαν κάνει ο Καθηγητής Gilles-Eric Seralini και άλλοι. Πολλές από τις επιλεγμένες μελέτες ήταν επηρεασμένες μυστικά από τη Monsanto και άλλες εταιρείες GMO. Στην περίληψή τους, ο Panchin και ο συνάδελφός του από της ΗΠΑ Tuzhikov έγραφαν, “Διεξαγάγαμε μια στατιστική επανανάλυση και και επισκόπηση εμπειρικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν σε μερικές από αυτές τις μελέτες και βρήκαμε πολύ συχνά σε αντίθεση με τα συμπεράσματα των συγγραφέων ότι τα στοιχεία στην πραγματικότητα παρέχουν ασθενή πειστήρια ότι η βλάβη δεν μπορεί να διακριθεί από την τύχη.” Τώρα αυτό είναι τόσο επιστημονικά ενδελεχές όσο και η λιωμένη σοκολάτα [σμτφ εννοεί πασαλείμματα].

Η μελέτη υπέρ των GMO του IITP της Ακαδημίας Επιστημών ακολουθήθηκε από μια προσωπική συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Vladimir Fortov με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin στις 26 Ιανουαρίου 2016. Ο Fortov είπε στον Putin για τα “οφέλη” των GMO. Φαίνεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος δεν εντυπωσιάστηκε από τα επιχειρήματα του Fortov.

Όποιος υποστήριξε οικονομικά αυτό που προφανώς ήταν μια καλά χρηματοδοτημένη προσπάθεια να εμποδίσει την απαγόρευση των GMO στη Ρωσία πρέπει να είχε πιστέψει ότι οι Ρώσοι επιστήμονες είναι είτε πρωτόγονοι και αδαείς, εύκολα δωροδοκούμενοι, ή ότι η υποστήριξη του Putin για να απαγορέψει τους GMO μπορούσε εύκολα να ανατραπεί. Αν είναι έτσι, δεν υπολόγισαν σωστά. Μια άμεση απάντηση από μια ομάδα ερευνητών επιστημόνων των GMO, ο Πανεθνικός Σύνδεσμος για τη Γενετική Ασφάλεια (All-National Association for Genetic Safety, OAGB), κατακουρέλιασε την “επισκόπηση” του Panchin.

Η γελοιοποίηση

Οι επιστήμονες του OAGB έδειξαν ότι η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε από τους δύο υπέρ των GMO συγγραφείς ήταν ολέθρια λανθασμένη: “Η στατιστική ανάλυση διεξήχθη χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Bonferroni, η οποία … μπορεί να δείξει έλλειψη επίδρασης που στην πραγματικότητα υπάρχει… η μέθοδος αυτή δεν επιτρέπει την ταυτοποίηση των τοξικών επιδράσεων των αντικειμένων, αλλά αντίθετα η μέθοδος αποκρύπτει τις τοξικές επιδράσεις.” Οι επιστήμονες του OAGB ζήτησαν τους φιλικά διακείμενους προς τους GMO συγγραφείς να δικαιολογήσουν σε ποια βάση επέλεξαν τις συγκεκριμένες επτά μελέτες από δεκάδες άρθρα πάνω στις επιδράσεις στην υγεία των GMO, από τις οποίες πολλές είναι ανησυχητικές. Ανάλογα με τη μεθοδολογία σου, οποιοσδήποτε μπορεί να πει ψέματα με οποιονδήποτε τρόπο με τα στατιστικά στοιχεία. Εδώ ο Panchin και ο φίλος του προσπάθησαν να κάνουν ακριβώς αυτό.

Η πέντε σελίδων “επισκόπηση” των Panchin-Tuzhikov απομόνωσε ένα φημισμένο πλέον άρθρο από το 2012 του Καθηγητή Gilles-Eric Seralini και της ομάδας του στο γαλλικό Πανεπιστήμιο Caen για ειδική επίθεση. Η ομάδα Seralini διεξήγαγε την πρώτη μελέτη στον κόσμο σχετικά με τη μακροπρόθεσμη διατροφή ποντικών για δύο χρόνια με GMO επεξεργασμένους με το φλυφοσάτ του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto Roundup. Η μελέτη αποκάλυψε ότι τα ποντίκια ανέπτυξαν πολλαπλούς όγκους καρκίνου, πολλά ψόφησαν πρόωρα ή υπέστησαν καταστροφή οργάνων. Ο Seralini βρήκε ότι οι περισσότεροι καρκινικοί όγκοι εμφανίστηκαν μετά από την περίοδο των 90 ημερών, όπου οι μελέτες της Monsanto σταματούσαν ανεξήγητα.

Η Ρωσία απαγορεύει τη γενετικά τροποποιημένη σόγια και το καλαμπόκι των ΗΠΑ

Ο νέος νόμος που απαγορεύει την καλλιέργεια των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (GMO) στη Ρωσία ακολουθεί μια άλλη ρωσική απαγόρευση στην εισαγωγή καλαμποκιού και σόγιας από τις ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο. Μεταξύ 80-90% από όλο το καλαμπόκι και τη σόγια των ΗΠΑ σήμερα είναι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. Στις 15 Φεβρουαρίου η ρυθμιστική κρατική αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων, Rosselkhoznadzor, ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των εισαγωγών της σόγιας και του καλαμποκιού από τις ΗΠΑ, λόγω της “μόλυνσης από μικρόβια και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.” Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, το καλαμπόκι που εισάγεται από τις ΗΠΑ συχνά είναι μολυσμένο με ξηρή σήψη ξύλου καλαμποκιού. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ρωσικό οργανισμό παρακολούθησης, το καλαμπόκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαγονιδιακές καλλιέργειες στη Ρωσία.

Το έργο (project) για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς αν η αλήθεια ειπωθεί από τη Monsanto, την Bayer AG, την Syngenta και άλλες, δεν έχει να κάνει με τις υψηλής τεχνολογίας μεθόδους για να αυξήσει τις αποδόσεις για να “θρέψει τον κόσμο.” Δεν έχει να κάνει με τη χρήση λιγότερων ζιζανιοκτόνων ή άλλων τοξικών χημικών. Είναι ένα αρρωστημένο έργο κάποιων αρρωστημένων μυαλών για να μολύνουν τον ταμιευτήρα των ανθρωπίνων γονιδίων με τοξικά απόβλητα ελπίζοντας για τον απώτερο έλεγχο του πληθυσμού και τελικά τη μείωση του πληθυσμού. Η Ρωσία μόλις έδειξε ότι είναι δυνατόν να το απορρίψει [αυτό] και αυτό είναι καλό για τη Ρωσία και τον κόσμο. Τώρα είναι ώρα οι Αμερικανοί και άλλοι να ακολουθήσουν.

William Engdahl

Πηγή

 

Advertisements