Το αιμοσταγές τουρκικό κράτος θερίζει τις θύελλες της ισλαμικής τρομοκρατίας που έσπειρε

Μετά την ταυτοποίηση των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Τουρκίας, στον αερολιμένα Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μια επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα 43 νεκρούς και 239 τραυματίες και που εξετελέσθη από τρεις τζιχαντιστές που προήρχοντο από το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Νταγκεστάν, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις αιτίες αυτής της πράξης που για πολλούς προκαλεί ερωτηματικά, αφού ως γνωστόν η Άγκυρα και ο Ερντογάν ήταν και είναι υποστηρικτές των ισλαμοσυμμοριτών-τζιχαντιστών στην Μέση Ανατολή.

Από την εμφάνιση των ισλαμοσυμμοριτών το 2011 στην Συρία, στην αρχή ως Αλ Κάιντα, μετά ως Αλ Νούσρα και Ισλαμικό Κράτος (ISIS), η Τουρκία έπαιξε κεντρικό και σημαντικό ρόλο στο αιματηρό ιστορικό αυτών των ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων που διαπνέονται από την σουνιτική-βαχαμπιστική ιδεολογία. Από το 2011 έως σήμερα η Τουρκία εξυπηρετούσε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ως βάση οπισθοφυλακής, ως διαμετακομιστικός κόμβος πολεμοφοδίων, ισλαμιστών μισθοφόρων και λαθραίου πετρελαίου, εξ άλλου η οικογένεια Ερντογάν κατηγορήθηκε ευθέως από την Μόσχα ως ιθύνων νους της μεταπώλησης πετρελαίου από τις πετρελαιοπηγές που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές στην Συρία και το Ιράκ.

Ουσιαστικά δηλαδή η Τουρκία, ιδιαίτερα η περιοχή που συνορεύει με την Συρία, ήταν ένα ανοικτό «παζάρι» για τους τζιχαντιστές, ένα παζάρι απ’ όπου προμηθεύονταν ότι είχαν ανάγκη για να επιτελέσουν το κανιβαλιστικό τους έργο στην Συρία και το Ιράκ, ενώ τα νοσοκομεία της νοτιοανατολικής Τουρκίας είχαν «συμβληθεί» με το Ισλαμικό Κράτος για παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους τραυματίες ισλαμοσυμμορίτες. Εννοείται ότι όλες αυτές οι ενέργειες των Τούρκων εγίνοντο με τις ευλογίες και την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, του ΝΑΤΟ και του Ριάντ.

Για να μην κρύβονται λοιπόν οι «Τουρκαλάδες» και αυτοί που τους υποστηρίζουν ακόμη και στην Αθήνα πίσω από το δάκτυλο τους, η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ επί πολλά χρόνια ήταν και εξακολουθεί να είναι υπεύθυνη για την ενίσχυση, ενθάρρυνση και επικουρία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κατά δήλωση του αμερικανοσιωνιστή και συμβούλου πολλών αμερικανών προέδρων Μπρεζίνσκι αποτελούν «περιουσιακό στοιχείο» (American asset) της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συνεργάστηκαν με την τουρκική ΜΙΤ και απ’ ευθείας με τον ίδιο τον Ερντογάν για να τροφοδοτήσουν τους τζιχαντιστές με όπλα και πυρομαχικά με σκοπό την αιματοχυσία στην Συρία, την εκδίωξη της νόμιμης κυβέρνησης της και του κατακερματισμού της χώρας. Τα θύματα αυτής της συνωμοσίας εναντίον της Συρίας η οποία εκπορεύεται από την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ ήταν ο συριακός λαός και άλλα πολλά αθώα θύματα από επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ευρώπη (Παρίσι, Βρυξέλλες), και πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία μετά την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή απώλεσε την όποια ευκαιρία να ενθυλακώσει εδάφη της Συρίας (παλαιές οθωμανικές κτήσεις) με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, το κυριότερο όμως αποτέλεσμα των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή, δηλαδή της ήττας των τζιχαντιστών στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ, είναι η δημιουργία αυτόνομων κουρδικών ζωνών στα σύνορα με την Τουρκία. Από την άλλη πλευρά οι τζιχαντιστές μετά τις σοβαρές και εξολοθρευτικές ήττες που έχουν υποστεί στα πολεμικά μέτωπα, ανέμεναν από την σύμμαχο τους Άγκυρα μεγαλύτερη και πιο ουσιώδη βοήθεια, τουτέστιν την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην Συρία έτσι ώστε να μπορέσουν να εξουδετερώσουν την στρατιωτική πίεση από τις ένοπλες δυνάμεις της Δαμασκού και των συμμάχων της. Μετά την κατάρριψη από την Άγκυρα του ρωσικού μαχητικού Su-24 το ηθικό των τζιχαντιστών αναπτερώθηκε, ελπίζοντας ότι οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε στρατιωτικές ενέργειες ευρείας κλίμακας που θα μετέβαλλαν το τοπίο στην Μέση Ανατολή, τουτέστιν η όλη κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια στρατιωτική σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας και αυτοί ως «American asset» θα ηδύναντο να ωφεληθούν. Όμως η Τουρκία και ο Ερντογάν μετά την άκρως δυναμική στάση της Ρωσίας αναδιπλώθηκε, ουσιαστικά έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια, και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από την Μόσχα για την κατάρριψη του μαχητικού της και τον θάνατο των δυο Ρώσων πιλότων.

Η συγγνώμη του Ερντογάν στους Ρώσους ήταν ένα καμπανάκι για τους τζιχαντιστές, δηλαδή έγινε σε αυτούς πλήρως ορατό ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει και δεν μπορεί να δημιουργήσει μια στρατιωτική ζώνη αντιπερισπασμού στο έδαφος της Συρίας και ότι η προτεραιότητα της είναι να διαφυλάξει την δική της εδαφική ακεραιότητα από τις κουρδικές αξιώσεις για ανεξαρτησία των νοτιοανατολικών της επαρχιών. Έτσι η τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν τίποτε άλλο από μια πράξη εκδίκησης των τζιχαντιστών για την προδοσία της Άγκυρας στα συνωμοτικά σχέδια που είχαν μαζί εξυφάνει εναντίον του Άσαντ. Συνωμοτικά σχέδια που περιελάμβαναν και την αποσταθεροποίηση περιοχών της Ρωσίας και της Κίνας με μουσουλμανικό πληθυσμό (Νταγκεστάν, Σινγιάνγκ), αφού ως γνωστόν χιλιάδες σουνίτες μουσουλμάνοι από αυτές τις περιοχές εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία και πολεμούσαν στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ με την προοπτική να επιστρέψουν στις γενέτειρες τους και να συνεχίσουν το έργο αποσταθεροποίησης των μουσουλμανικών επαρχιών της Ρωσίας και της Κίνας.

Η σφαγή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης όπως και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ, αυτών δηλαδή που είναι υπεύθυνοι της δημιουργίας του τέρατος που λέγεται Ισλαμικό Κράτος, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα και όλων των άλλων συναφών τρομοκρατικών οργανώσεων. Επαναλαμβάνουμε ίσως για πολλοστή φορά ότι αυτοί που έσπειραν ανέμους για να προωθήσουν τα νεοιμπεριαλιστικά τους σχέδια, τώρα θα θερίσουν θύελλες.

Όσον αφορά την Τουρκία ουδόλως πρέπει να τύχει κάποιας συμπόνιας ή συμπαράστασης από εμάς τους Έλληνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχθηκε ή θα δεχθεί στο μέλλον. Το τρομοκρατικό τουρκικό κράτος, ο σύμμαχος του Ισλαμικού Κράτους που αιματοκύλισε την Συρία με 300.000 νεκρούς άμαχους, είναι υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου (Κύπρος), για γενοκτονίες (Πόντος, Μικρά Ασία), για την εξολόθρευση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης (Σεπτεμβριανά, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας). Κανένα λοιπόν δάκρυ για τους διεθνείς τρομοκράτες!

Γ. Λιναρδής

Advertisements