Ορμπάν της Ουγγαρίας: «Προφανής η σύνδεση» μεταξύ λαθρομετανάστευσης και τρομοκρατίας

https://i2.wp.com/www.thenewamerican.com/media/k2/items/cache/8d46367fa3a348e92f8d99b4149264c1_M.jpg

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από μια συνάντηση της Ομάδας Βίσεγκραντ [Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία] των ηγετών της Κεντρικής Ευρώπης στη Βαρσοβία στις 21 Ιουλίου, δήλωσε ότι υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη και τρομοκρατικών επιθέσεων στα ευρωπαϊκά έθνη.

«Είναι σαφές ότι δυο και δυο κάνουν τέσσερα, είναι ξεκάθαρο όπως το φως της ημέρας. Υπάρχει προφανής σύνδεση» είπε ο Ορμπάν μέσω μεταφραστή. «Αν κάποιος αρνείται αυτή τη σύνδεση, τότε ο άνθρωπος αυτός βλάπτει την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών.»

Όπως παρατήρησε ο The New American σε ένα άρθρο του τον περασμένο Σεπτέμβριο, Ο Ορμπάν έχει ασκήσει κριτική στις προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών να επιβάλλουν ποσοστώσεις στις χώρες μέλη σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών πριν τα σύνορα της ηπείρου καταστούν ασφαλή. Είπε στους Ούγγρους διπλωμάτες στη Βουδαπέστη στις 7 Σεπτεμβρίου:

Εφόσον δεν μπορούμε να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, δεν αξίζει να μιλάμε για το πόσα άτομα μπορούμε να υποδεχθούμε….

Το σύστημα των ποσοστώσεων θέλει να γιατρέψει τις συνέπειες πριν γιατρέψει τις αιτίες της μετανάστευσης. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι επειδή [η ΕΕ] δεν μπορεί να ελέγξει τα εξωτερικά της σύνορα.

Όταν μίλησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, η κύρια ένσταση του Ορμπάν στο να επιτραπεί σε μεγάλο αριθμό προσφύγων που δραπετεύουν από την αναταραχή στη Συρία και στις γειτονικές χώρες για να εισέλθουν στην Ευρώπη βασίζονταν στον ενδεχόμενο αντίκτυπο που θα είχαν οι μετανάστες στον ιστορικώς Χριστιανικό πολιτισμό της Ευρώπης, τονίζοντας ότι είναι «περισσότερο μη Χριστιανοί, αλλά Μουσουλμάνοι.»

«Είναι ένα σημαντικό ερώτημα,» δήλωσε ο Ορμπάν σε ένα άρθρο του για τη γερμανική  Frankfurt Allgemeine Zeitung, «διότι η Ευρώπη και ο Ευρωπαϊσμός έχουν Χριστιανικές ρίζες.»

«Ή δεν είναι ήδη λόγος για ανησυχία ο ίδιος, ότι ο Χριστιανικός πολιτισμός της Ευρώπης μόλις και μετά βίας είναι ικανός να κρατήσει την Ευρώπη στο δικό της σύστημα των Χριστιανικών αξιών;» έκανε τη ρητορική ερώτηση. «Αν χάσουμε από τα μάτια μας την Ευρωπαϊκή ιδέα, [ο Χριστιανισμός] θα γίνει μειονότητα στην ίδια του την ήπειρο.»

Μετά ήλθαν μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, με επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου σκοτώνοντας 129 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 350. Βομβαρδισμοί στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου σκοτώνοντας 32. Και ένας τρομοκράτης οδηγός φορτηγού σκοτώνοντας άλλους 84 ανθρώπους στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου.

Σε όλες αυτές τις επιθέσεις εμπλέκονταν μετανάστες από τη Μέση Ανατολή ή Μουσουλμανικές χώρες στη Βόρεια Αφρική, όπου έχει παρουσία το ISIS. Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι, λέγοντας ότι ήταν αντίποινα για τους γαλλικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον του ISIS στη Συρία και το Ιράκ. Το ISIS ανέλαβε επίσης την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς στις Βρυξέλλες. Ένας από τους υπόπτους στους βομβαρδισμούς των Βρυξελλών, ο Mohamed Abrini, ήταν παιδικός φίλος των αδελφών Salah Abdeslam και Brahim Abdeslam, οι οποίοι εμπλέκονταν στις επιθέσεις στο Παρίσι. Ο Abdelhamid Abaaoud, ο άνθρωπος που οι γαλλικές και βελγικές αρχές ταυτοποίησαν ως τον εγκέφαλο των επιθέσεων είναι ο γιός μαροκινών μεταναστών που μεγάλωσε στις Βρυξέλλες.

Ο Abaaoud είναι άριστο παράδειγμα για το πώς οι τρομοκράτες μπορούν να αναμιγνύονται με τις χιλιάδες των προσφύγων που αιτούνται ασύλου στην Ευρώπη. Τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωσε ψευδώς ότι λέγεται Ahmad al Muhammad και του επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα μέσα στα κύματα των Συρίων προσφύγων που πλημμύρισαν την Ευρώπη. Έφυγε από το Βέλγιο στη Συρία μετά από έφοδο στις 15 Ιανουαρίου εναντίον μιας τρομοκρατικής οργάνωσης στην οποία ανήκε. Τον Φεβρουάριο, το αγγλόγλωσσο περιοδικό Dabiq του ISIS ανέφερε τις δηλώσεις του ότι είχε επιστρέψει μυστικά στο Βέλγιο για να ηγηθεί ενός τρομοκρατικού πυρήνα.

Το γεγονός ότι ξαναμπήκε στη χώρα τόσο εύκολα παρά το γεγονός ότι η φωτογραφία του δημοσιεύτηκε στις ειδήσεις της τηλεόρασης, είναι ενδεικτικό της ελλιπούς ασφαλείας των συνόρων της Ευρώπης.

Τον Ιούλιο, η Amaq News Agency που σχετίζεται με το ISIS είπε ότι ο Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ο Τυνήσιος μετανάστης που οδήγησε το φορτηγό του πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων που εόρταζαν την Ημέρα της Βαστίλης στη Νίκαια, είχε «εκτελέσει την επιχείρηση ακολουθώντας τα καλέσματα [του ISIS] για στοχοποίηση πολιτών από χώρες που μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.»

Το ISIS έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της 18ης Ιουλίου με τσεκούρι και μαχαίρι εναντίον επιβατών σε ένα γερμανικό τραίνο από τον Muhammad Riyad, έναν δεκαεπτάχρονο Αφγανό που είχε ζητήσει άσυλο.

Με όλες αυτές τις επιθέσεις που διεπράχθησαν από μέλη του ISIS ή ριζοσπαστικούς φανατικούς συμπαθούντες του ISIS, που όλοι τους ήλθαν στην Ευρώπη ως μετανάστες ή γιοί μεταναστών, τα λόγια του Ορμπάν είναι αξιόπιστα.

Η Ουγγαρία είναι η χώρα που αντιτίθεται πιο δυναμικά στην αχαλίνωτη μετανάστευση από τις χώρες τις ΕΕ. Ακριβώς όπως ο Ντόναλτ Τράμπ έχει ορκιστεί να χτίσει έναν τοίχο κατά μήκος των συνόρων μας με το Μεξικό, η Ουγγαρία κατασκεύασε έναν φράκτη 110 μιλίων κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία.

Αφότου ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαίτησε από τα μέλη της ΕΕ να δεχθούν 160.000 μετανάστες τον περασμένο Σεπτέμβριο, Ο Ορμπάν απέρριψε το σχέδιο, λέγοντας ότι η ΕΕ δεν έχει δικαίωμα να «επανασχεδιάσει την πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα της Ευρώπης.» Η Ουγγαρία συντάχθηκε με τη Σλοβακία σε κοινή ενέργεια με σκοπό τη προσβολή νομικά του σχεδίου αυτού.

Η Ουγγαρία θα διεξάγει δημοψήφισμα στις 2 Οκτωβρίου όταν οι πολίτες της θα κληθούν να ψηφίσουν για το ερώτημα: «Θέλετε η ΕΕ να υπαγορεύει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του Ουγγρικού κοινοβουλίου;»

Η Ουγγρική κυβέρνηση αρνείται το σχέδιο μετεγκατάστασης της ΕΕ, διότι παραβιάζει την εθνική της κυριαρχία και διότι οι τρομοκράτες μπορεί να εισέλθουν στη χώρα μεταμφιεσμένοι ως μετανάστες.

Όπως έδειξαν οι επιθέσεις στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και τη Νίκαια, ο φόβοι αυτοί δεν είναι αβάσιμοι.

Πηγή

 

Advertisements