Διαρροή Εγγράφων: Ο Σόρος χρηματοδότησε το κίνημα Black Lives Matter

https://i0.wp.com/www.thenewamerican.com/media/k2/items/cache/7d597c11cf0bab604b3f4851598e59f0_M.jpg

Όταν πέρυσι το Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος (Open Society Foundations, OSF) κατηγορήθηκε ότι χρηματοδότησε το κίνημα Black Lives Matter (BLM, Οι Ζωές των Μαύρων Έχουν Σημασία), ο διευθυντής των προγραμμάτων για τις ΗΠΑ του OSF, Ken Zimmerman, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για φήμες. Όμως πρόσφατα κάποιοι χάκερ δημοσίευσαν έγγραφα που δείχνουν ότι δυο μήνες πριν την διάψευση του Zimmerman, το διοικητικό συμβούλιο του OSF ενέκρινε 650.000 δολάρια προς το κίνημα BLM.

H DCLeaks.com — που ισχυρίζεται ότι τη λειτουργούν οι ίδιοι που διέρρευσαν πλήθος ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών (Democratic National Committee, DNC) — έχει δημοσιεύσει έκθεση 69 σελίδων του OSF στην οποία ο οργανισμός του Σόρος τεκμηριώνει τα σχέδιά του να χρησιμοποιήσει την «αναταραχή» που ακολούθησε τον θάνατο του Freddie Gray για να «επιταχύνει την αποκαθήλωση της δομικής ανισότητας που δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε από την τοπική αστυνομία.»

Το επίμαχο τμήμα της έκθεσης λέει:

«Ο σκοτωμός του Freddie Gray τον Απρίλιο βοήθησε να γεννηθούν εβδομάδες ειρηνικών διαδηλώσεων από κατοίκους της Βαλτιμόρης και συμμάχους από το κίνημα #BlackLivesMatter οι οποίες διακόπηκαν προσωρινά από μια περίοδο αναταραχών που διήρκεσε λιγότερες από 48 ώρες και οδήγησε σε μερικούς τραυματισμούς και εκατομμύρια δολάρια σε ζημιές στην περιουσία των επιχειρήσεων στις γειτονιές. Ενώ πολλοί θρήνησαν τη ζημιά που έγινε, το συντριπτικό συναίσθημα είναι ότι η εξέγερση ήταν καταλυτική για μια ιδεολογική μετατόπιση (paradigm shift) στη Βαλτιμόρη που προσφέρει ευκαιρίες για σημαντικές νομικές μεταρρυθμίσεις.

Ιδιαίτερα, πρόσφατα γεγονότα προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για να επιταχυνθεί η δομική ανισότητα που δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε από την τοπική αστυνομία και να βάλουν τους κατοίκους που έχουν ιστορικά αποστερηθεί των δικαιωμάτων ψήφου στην Πόλη της Βαλτιμόρης όσον αφορά τη διαμόρφωση και την παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων. Χτίζοντας πάνω στα υπάρχοντα δίκτυά μας και τα προγράμματά μας, η OSI-Βαλτιμόρης θα επικεντρωθεί σε επενδύσεις: 1) Στη δημιουργία μιας κουλτούρας λογοδοσίας για την αστυνομία της Βαλτιμόρης, αναγνωρίζοντας τον διάχυτο ρατσισμό, την ασέβεια και την ανομία που οδήγησαν στα πρόσφατα επεισόδια. 2) Στην οικοδόμηση της δυνατότητας των ακτιβιστών στη Βαλτιμόρη να απαιτήσουν και να επιτύχουν άμεσες και μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις.»

Ας πάρουμε κατά μέρος το ότι η έκθεση περιγράφει ως «ειρηνικές» το πλιάτσικο, τα έκτροπα, τις επιθέσεις και τους εμπρησμούς που σημάδεψαν την αρχή των «διαδηλώσεων» για τον θάνατο του Freddie Gray. Ο Σόρος και το είδος του πρέπει να ζουν στον κόσμο του 1984 του Τζωρζ Όργουελ  όπου ο πόλεμος είναι ειρήνη και η ειρήνη πόλεμος. Όσο και να είναι ξεκομμένοι από την πραγματικότητα ο Σόρος και η παρέα του, το πρόγραμμά τους είναι σαφές: Αποφύγετε το προφανές και αδράξτε την «ευκαιρία» για να υποδαυλίσετε την εξέγερση. Παρακάτω στην έκθεση η χορήγηση σχεδόν τριών τετάρτων του ενός εκατομμυρίου δολαρίων διατυπώνεται με απλή και σαφή γλώσσα:

«Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για στρατηγική βοήθεια, το Συμβούλιο για τα Προγράμματα στις ΗΠΑ ενέκρινε $650.000 σε υποστήριξη του Ταμείου Ευκαιριών να επενδύσει σε τεχνική βοήθεια και υποστήριξη για τις ομάδες στον πυρήνα του αναπτυσσόμενου κινήματος #BlackLivesMatter.»

Η απόφαση για τη χρηματοδότηση του ανατρεπτικού και βίαιου, εναντίον της αστυνομίας οργανισμού εγκρίθηκε «με ομοφωνία στο συμβούλιο» και φαίνεται ότι είχε ως σκοπό τη μετατόπιση της πολιτικής δύναμης. Άλλο ένα έγγραφο που διέρρευσε καλύπτει μια μετέπειτα συνεδρίαση του συμβουλίου και εγκωμιάζει την επιτυχία του σχεδίου:

«Ηγέτες του κινήματος #BlackLivesMatter και του Κινήματος για τις Ζωές των Μαύρων εργάστηκαν για να επηρεάσουν τα προγράμματα των υποψηφίων την περίοδο των προκριματικών εκλογών του 2016. Αυτό έλαβε χώρα παράλληλα με την αναγνώριση από σχεδιαστές της πολιτικής στρατηγικής ότι οι Αφροαμερικανοί ψηφοφόροι μπορεί να είναι περισσότερο καίριας σημασίας για τις γενικές εκλογές του 2016 από ό,τι προβλέπονταν προηγουμένως.»

Ενώ το κίνημα BLM θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα $650.000 να βελτιώσει τη ζωή των μαύρων κατοίκων στο εσωτερικό των πόλεων της Αμερικής εισάγοντας προγράμματα απόκτησης εμπειρίας, εκπαίδευσης και πρόληψης της βίας, τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που προορίζονταν: Την υπόθαλψη περισσότερης «αναταραχής» με τη μορφή βίαιων «διαδηλώσεων» που δεν ήταν τίποτε άλλο από οργανωμένες εξεγέρσεις. Και πέτυχαν να μετατοπίσουν την πολιτική δύναμη. Επίσης υπέθαλψαν τον πόλεμο εναντίον της αστυνομίας, οδηγώντας στον θάνατο αστυνομικών και των μαύρων πολιτών που αυτοί [οι αστυνομικοί] αγωνίζονται για να προστατέψουν.

Ενώ η «μαύρη Αμερική» του εσωτερικού των πόλεων συνεχίζει να γλιστρά προς την άβυσσο, το κίνημα BLM και ο χρηματοδότης τους Τζωτζ Σόρος συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτήν την κοινωνική πτώση για να αλλάξουν την Αμερική.

C. Mitchell Shaw

Πηγή