Διεθνείς δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι λαοί είναι αντίθετοι με τη μαζική μετανάστευση

https://i2.wp.com/www.thenewamerican.com/media/k2/items/cache/b4b82a0c69f672ca3243a94ce4ce9730_M.jpg

Μεγάλος αριθμός πολιτών στις περισσότερες χώρες αντιτίθενται στη σημερινή μεγάλης κλίμακας μετανάστευση. Η άποψη αυτή παρατηρείται ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου εισήλθαν το 2015 περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μετανάστες  και περισσότεροι από 135 χιλιάδες έφτασαν τους πρώτους μήνες του 2016. Παρόμοιες απόψεις επικρατούν και στις ΗΠΑ, ειδικά μετά την εισροή χιλιάδων ασυνόδευτων παιδιών από την Κεντρική Αμερική και μετά από αναφορές ότι μετανάστες από χώρες όπως το Πακιστάν έφτασαν στα σύνορα των ΗΠΑ.

Το κύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη το 2015 και 2016 επίσης έχουν αυξήσει τους φόβους ότι οι τρομοκράτες μπορεί να εισέρχονται στην Ευρώπη (και δυνητικά και στις ΗΠΑ) κρυμμένοι ανάμεσα στους πρόσφυγες.

Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη σε 22 χώρες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos που εδρεύει στο Παρίσι βρήκε ότι το 49% των ερωτηθέντων είπαν ότι υπάρχουν «πάρα πολλοί μετανάστες» και 46% αισθάνονται ότι «η μετανάστευση αλλάζει τη χώρα μας με τρόπους που δεν μας αρέσουν.»

Το [πρακτορείο ειδήσεων] AFP ανέφερε μια δήλωση από τον Ύβ Μπαρντόν, διευθυντή της Ipsos στη Γαλλία που είπε ότι οι εκτεταμένες αναφορές των ΜΜΕ για πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη «έχουν εντείνει τον φόβο της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης σε όλη την Ευρώπη, με το κύριο θέμα να είναι η ικανότητά τους να αφομοιωθούν.»

Ακόμη περισσότερο ανησυχητικό από την πολιτιστική αφομοίωση για πολλούς Ευρωπαίους είναι το ζήτημα της τρομοκρατίας. Έξι στους 10 ανθρώπους που ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση της Ipsos είπαν ότι ανησυχούν για τους τρομοκράτες που υποδύονται τους πρόσφυγες και τέσσερις στους 10  θέλουν να κλείσουν τα σύνορα της χώρας τους εντελώς.

Τουλάχιστον έξι στους 10 ανθρώπους στη Γαλλία και στο Βέλγιο, που πρόσφατα υπέστησαν τις θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις, πιστεύουν ότι η μετανάστευση είχε «αρνητική επίπτωση».

Μεταξύ των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη ήταν αυτές στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015 με 129 νεκρούς και περισσότερους από 350 τραυματίες. Οι βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου 2016 με 32 νεκρούς. Και έναν φανατικό οδηγό φορτηγού που σκότωσε άλλους 84 ανθρώπους στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016.

Σχολιάζοντας μετά από αυτές τις επιθέσεις ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν είπε στους δημοσιογράφους στη Βαρσοβία στις 21 Ιουλίου 2016 ότι υπάρχει μια πολύ προφανής σύνδεση μεταξύ της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη και στις τρομοκρατικές επιθέσεις στα ευρωπαϊκά έθνη. «Είναι σαφές ότι δυο και δυο  μας κάνουν τέσσερα. Είναι ξεκάθαρο σαν το φως της ημέρας. Υπάρχει μια προφανής σύνδεση [μεταξύ της μεγάλης κλίμακας μετανάστευση και τις τρομοκρατικές επιθέσεις],» είπε ο Ορμπάν. «Αν κάποιος αρνείται αυτήν τη σύνδεση, στην ουσία αυτός ο άνθρωπος κάνει κακό στην ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών.»

Η δημοσκόπηση της Ipsos διεξήχθη στις εξής χώρες: Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Πολωνία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες. Ερωτήθηκαν συνολικά 16.040 άνθρωποι.

Άλλη μια πρόσφατη δημοσκόπηση διεξήχθη στις 17-18 Αυγούστου από την εταιρεία Rasmussen Reports που εδρεύει στις ΗΠΑ και βρήκε ότι 59% των πιθανών ψηφοφόρων στις ΗΠΑ είναι υπέρ της προσωρινής απαγόρευσης της μετανάστευσης στις ΗΠΑ από «τις πιο επικίνδυνες και ασταθείς περιοχές του κόσμου που έχουν ένα ιστορικό στην εξαγωγή της τρομοκρατίας»
έως ότου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βελτιώσει την ικανότητά της να εμποδίζει την είσοδο των δυνητικών τρομοκρατών στη χώρα. Τριάντα δύο τοις εκατό είναι αντίθετοι σε τέτοια απαγόρευση ενώ 10% είναι αναποφάσιστοι.

Η Rasmussen ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι 73% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την πρόταση του υποψηφίου για την προεδρία Ντόνταλτ Τράμπ για κυβερνητικούς ελέγχους σε αυτούς που επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα για να διερευνηθεί αν έχουν εχθρικές απόψεις προς τις ΗΠΑ και τις συνταγματικές της ελευθερίες. Μόνο 18% είναι αντίθετοι σε αυτού του είδους ελέγχους. Επιπλέον η Rasmussen ανέφερε:

Ενώ οι Δημοκράτες, με ποσοστό 52% προς 38%, αντιτίθενται στην προσωρινή απαγόρευση των μεταναστών από χώρες με ιστορικό τρομοκρατίας, οι περισσότεροι ψηφοφόροι στο κόμμα της Χίλαρι Κλίντον (57%) συμφωνούν με τη χρήση κυβερνητικών ελέγχων. Αντίθετα, το 89% των ρεπουμπλικάνων και το 74% των ψηφοφόρων που δεν πρόσκεινται σε κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα υποστηρίζουν έναν τέτοιο έλεγχο. Αλλά το 81% των ρεπουμπλικάνων επίσης συμφωνούν με μια προσωρινή απαγόρευση για όσους προέρχονται από χώρες με ιστορικό τρομοκρατίας.

Μια δημοσκόπηση της Gravis Marketing και του Breitbart News Network ανέφερε ότι με αναλογία 6 προς 1, οι ψηφοφόροι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η μετανάστευση πρέπει να μειωθεί παρά να αυξηθεί.

Επίσης με αναλογία 25 προς 1, οι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι οι άνεργοι Αμερικανοί εργάτες πρέπει να προτιμώνται για μια δουλειά στις ΗΠΑ σε σχέση με τους ξένους εργάτες που έρχονται από άλλες χώρες. Στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους η αναλογία είναι 69,8% προς 2,3%, στους Αφροαμερικανούς 78,5% προς 1,2% και στους Ισπανικής καταγωγής (οι οποίοι παραδοσιακά θεωρούνται υπέρ της μετανάστευσης) η αναλογία είναι 59,1% προς 2%.

Προφανώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών παγκοσμίως δεν είναι υπέρ του παρόντος συστήματος της ανεξέλεγκτης και απεριόριστης μετανάστευσης.

Αρχική πηγή. Συντόμευση άρθρου: ΕΘ.

 

Advertisements