Οι γεμάτες (αριστερές) τσέπες του Black Lives Matter

https://i1.wp.com/www.thenewamerican.com/media/k2/items/cache/24f4e2488ac5192dafab0123c4370cef_M.jpg

Το κίνημα Black Lives Matter (BLM, που μεταφράζεται ως «οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία) ισχυρίζεται ότι είναι αυθόρμητο (grass roots movement), ότι έχει λαϊκό έρεισμα και δημιουργήθηκε ως αντίδραση στην αστυνομική βία.

Όμως τα ταμεία του είναι γεμάτα με εκατομμύρια δολάρια από τον Σόρος, το Ίδρυμα Φόρντ (Ford Foundation) και άλλους. Έτσι το κίνημα BLM δεν είναι παρά βιτρίνα για να μπορέσουν οι χρηματοδότες του να αλλάξουν την υφή της αμερικάνικης κοινωνίας, τον πολιτισμό της και τη νομοθεσία.

Όπως ανέφερε το New American, ο Κεν Ζίμμερμαν, διευθυντής για τα προγράμματα στις ΗΠΑ στο Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας (Open Society Foundations, OSF) του Σόρος, αρνήθηκε πέρυσι ότι ο Σόρος χρηματοδοτούσε το κίνημα BLM. Εφέτος όμως έγιναν οι διαρροές του ιδρύματος από την DCLeaks.com που αποκαλύπτουν ότι ο Σόρος έδωσε τουλάχιστον 650.000 δολάρια απ’ ευθείας στο κίνημα BLM. Τα έγγραφα που διέρρευσαν  αποκαλύπτουν τον λόγο που το Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας χρηματοδοτεί το BLM: Η αποκαθήλωση της Αμερικής έτσι ώστε να διαμορφωθεί ξανά σύμφωνα με το όραμα του Σόρος και της παρέας του.

Το σχετικό απόσπασμα από τα έγγραφα που διέρρευσαν λέει:

Ο φόνος του Freddie Gray τον Απρίλιο βοήθησε να γίνουν εβδομάδες ειρηνικών διαδηλώσεων από κατοίκους της Βαλτιμόρης και συμμάχους από το κίνημα #BlackLivesMatter που διακόπηκαν προσωρινά από μια περίοδο αναταραχών που κράτησε λιγότερο από 48 ώρες και κατέληξε σε κάποιους τραυματισμούς και εκατομμύρια δολάρια ζημιάς σε επιχειρήσεις της γειτονιάς. Ενώ πολλοί θρηνούν τη ζημιά που έγινε, το συντριπτικό συναίσθημα είναι ότι η εξέγερση έχει γίνει ο καταλύτης για μια αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη Βαλτιμόρη που προσφέρει ευκαιρίες για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη.

Ιδιαίτερα, τα πρόσφατα γεγονότα προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να επιταχυνθεί η αποκαθήλωση της δομικής ανισότητας που δημιουργήθηκε και διατηρήθηκε από την τοπική αστυνομία και να συμπεριλάβει τους κατοίκους που έχουν περιθωριοποιηθεί ιστορικά στην Πόλη της Βαλτιμόρης στη διαμόρφωση και την παρακολούθηση της μεταρρύθμισης. Χτίζοντας πάνω στα υπάρχοντα δίκτυα και προγράμματα, η Ανοιχτή Κοινωνία Βαλτιμόρης θα επικεντρώσει τις επενδύσεις της

  • στη δημιουργία μιας κουλτούρας λογοδοσίας για την αστυνομία της Βαλτιμόρης, αναγνωρίζοντας τον διάχυτο ρατσισμό, την έλλειψη σεβασμού και την ανομία που οδήγησε στα πρόσφατα γεγονότα και
  • στη θεμελίωση της ικανότητας των ακτιβιστών στη Βαλτιμόρη να απαιτούν και να επιτυγχάνουν άμεσες και μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις.

Βέβαια, το ποσό των 650.000 δολαρίων είναι πραγματικά σημαντικό για έναν οργανισμό που ισχυρίζεται ότι είναι λαϊκό και αυθόρμητο και ότι αντιπροσωπεύει ανθρώπους που καταπιέζονται από μια ρατσιστική κοινωνία. Κανονικά τα αυθόρμητα κινήματα δεν είναι τόσο πλούσια και οι ρατσιστικές κοινωνίες κανονικά δεν χρηματοδοτούν τα κινήματα αυτά. Επομένως κάτι άλλο συμβαίνει και κάποιος ωφελείται από τη δημιουργία αναταραχών.

Όμως, ακόμη και το ποσό των 650.000 δολαρίων είναι μια σταγόνα μόνο. Όπως αναφέρουν  οι Ουάσιγκτον Τάιμς, το κίνημα BLM είναι δικαιούχος κάπου 33.000.000 δολαρίων από το Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας και το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο (Center for American Progress). Τα ιδρύματα αυτά χρηματοδοτούν ψεύτικα κείμενα για τις δήθεν φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική βία με απώτερο στόχο την «μεταρρύθμιση» στην αστυνομία και την υπαγωγή της σε ομοσπονδιακό φορέα.

[Σημ. Ε.Θ. Πολύ σημαντικό θέμα για την παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Στις ΗΠΑ, η αστυνομία είναι τοπική, δηλαδή, υπακούει στην τοπική διοίκηση. Ο Ομπάμα και οι πριν από αυτόν πρόεδροι προσπαθούν να μετατρέψουν την τοπική αστυνομία σε ομοσπονδιακή, δηλαδή, να υπακούει σε μια απρόσωπη αρχή, η οποία προφανώς θα καταλύσει και αυτό το δικαίωμα της ανεξαρτησίας των τοπικών φορέων.]

Χρησιμοποιώντας το πλιάτσικο και τις αναταραχές ως «ευκαιρίες για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη», ο Σόρος και η παρέα του υποδαυλίζουν μια τεχνητή εξέγερση για τους δικούς τους σκοπούς.

Ακόμη και τα 33.000.000 είναι πάλι μια σταγόνα. Το Ίδρυμα Φόρντ (Ford Foundation) και η Φιλανθρωπία Μπορεάλις (Borealis Philanthropy) δημιούργησαν πρόσφατα το Ταμείο του Κινήματος των Μαύρων (Black-Led Movement Fund) που δεσμεύεται για έξι χρόνια για μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων ύψους 100.000.000 δολαρίων. Η φυλετική εμπορία, προφανώς, είναι μια βιομηχανία που ανθεί. Εξάλλου, δεν μπορείς να ξαναφτιάξεις μια κοινωνία αν δεν την  καταστρέψεις πρώτα. Και δεν υπάρχει καλύτερο εργαλείο για να καταστρέψεις μια κοινωνία από την αποδεδειγμένη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε.

Έτσι, κάτω από την πινακίδα «Black Lives Matter» βρίσκεται ένας σάκος με χρήματα.

Και τι κάνει το κίνημα BLM με αυτά τα βρώμικα χρήματα; Μήπως οι «ηγέτες» των μαύρων ξεκινούν κέντρα καριέρας στις πιο φτωχές γειτονιές για να βοηθήσουν τους φτωχούς μαύρους κατοίκους να αποκτήσουν ικανότητες εργασίας; Όχι, ζητούν υψηλότερο ελάχιστο μισθό.

Μήπως οι «ηγέτες» αυτοί δημιουργούν προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά; Όχι, απαιτούν τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών που καταστρέφουν τους μαύρους στις φτωχές γειτονιές.

Μήπως οι «ηγέτες» αυτοί ξεκινούν προγράμματα για να αντιμετωπιστεί ο φαύλος κύκλος της φτώχιας και της τεκνοποίησης νόθων παιδιών; Όχι, αντίθετα, απαιτούν τη νομιμοποίησης της πορνείας (που αποκαλούν «βιομηχανία της σεξουαλικής εργασίας»)

Αν οι ζωές των μαύρων πραγματικά είχαν σημασία για αυτούς τους «ηγέτες» του κινήματος BLM, θα προσπαθούσαν να κάνουν τη ζωή των μαύρων καλύτερη. Αντίθετα χρησιμοποιούν τις ζωές των μαύρων ως γέμιση στο κανόνι για τον πόλεμο εναντίον της αστυνομίας, που είναι μέρος ενός μεγαλύτερου πολέμου εναντίον της κοινωνίας.

Η αριστερή φύση των ενεργειών του κινήματος BLM σε συνδυασμό με την απλόχερη χρηματοδότηση από άτομα και κέντρα όπως ο Σόρος, το Κέντρο για την Αμερικάνικη Πρόοδο, το Ίδρυμα Φόρντ και η Φιλανθρωπία Μπορεάλις δείχνουν ότι το κίνημα BLM είναι το μέσον και όχι ο σκοπός.

Πηγή. Συντόμευση κειμένου: ΕΘ

 

Advertisements