ΟΗΕ – Ομπάμα πιέζουν για περισσότερους πρόσφυγες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

https://i2.wp.com/www.thenewamerican.com/media/k2/items/cache/8fb45e52993a0f1c3468deb6fcebc94e_M.jpg

Προβλέπεται ότι σύντομα θα υπάρξει μεγάλη πίεση για να δεχθούμε μια νέα πλημμύρα προσφύγων/μεταναστών, μαζί με την αύξηση της φορολόγησής μας για να χρηματοδοτηθούν τα διάφορα προγράμματα υπέρ των προσφύγων/μεταναστών. Και αυτό θα γίνει τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως.

Η κυβέρνηση Ομπάμα, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και οι εξωνημένες ΜΚΟ και οι ακτιβιστές θα πάνε στη Νέα Υόρκη για μια διήμερη εκστρατεία. Συγκεκριμένα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 ο ΟΗΕ θα φιλοξενήσει μια “Διάσκεψη κορυφής για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.” Την επόμενη ημέρα, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα φιλοξενήσει τη “Διάσκεψη των ηγετών για την παγκόσμια προσφυγική κρίση.”

Η ανακοίνωση του ΟΗΕ λέει: «Είναι η πρώτη φορά που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συγκαλεί μια σύνοδο κορυφής σε επίπεδο αρχηγών χωρών για το θέμα των μετακινήσεων μεγάλων πληθυσμών προσφύγων και μεταναστών. Και είναι μια ιστορική ευκαιρία να προτείνουμε ένα σχέδιο για την καλύτερη διεθνή ανταπόκριση. Είναι μια κρίσιμη στιγμή για να ενισχύσουμε τη διακυβέρνηση της διεθνούς μετανάστευσης και μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα πιο υπεύθυνο, προβλέψιμο σύστημα ανταπόκρισης σε μεγάλες μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επερχόμενη εκδήλωση, ο σκοπός της Συνόδου Αρχηγών του Ομπάμα είναι «να σφυρηλατήσει σημαντικές παγκόσμιες δεσμεύσεις:

1) Για να αυξήσει τη χρηματοδότηση σε ανθρωπιστικές εκκλήσεις και διεθνείς οργανισμούς.

2) Για να υποδεχθεί περισσότερους πρόσφυγες μέσω μετεγκατάστασης ή άλλες νόμιμες διόδους.

3) Για να αυξήσει την ανεξαρτησία και την ενσωμάτωση (στην κοινωνία) των προσφύγων μέσω ευκαιριών για εκπαίδευση και νόμιμη εργασία

Στις 29 Αυγούστου, σε μια  ανακοίνωση τύπου που προωθούσε τη σύνοδο των ηγετών, ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αναγνώρισε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη προβεί σε «μια μεγάλη δέσμευση για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία και στην περιοχή – σχεδόν 5,6 δισεκατομμύρια μέχρι τώρα,» αλλά «πρέπει να γίνουν περισσότερα για να βοηθήσουμε αυτούς που βρίσκονται πολιορκημένοι μέσα στη Συρία. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες. Περισσότερα για να βοηθήσουμε τους γείτονες της Συρίας, τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία

Σύμφωνα με έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) του Ιουνίου 2016 , υπάρχουν παγκοσμίως 21,3 εκατομμύρια πρόσφυγες, δηλαδή, άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να αποφύγουν τον πόλεμο, τη σύγκρουση ή/και τη δίωξη. Η Ύπατη Αρμοστεία ισχυρίζεται ότι άλλα 40,8 εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αλλά παραμένουν εντός των συνόρων των χωρών τους. Ο ΟΗΕ και οι αντιπροσωπείες του θέλουν να εγκαταστήσουν εκατομμύρια από αυτούς τους πρόσφυγες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η τεράστια κλίμακα του σχεδίου της μετεγκατάστασης εκ μέρους του ΟΗΕ και οι τρομακτικές συνέπειές του έγιναν αιφνιδίως αντιληπτές από τους ανυποψίαστους Ευρωπαίους το 2015. Πάνω από ένα εκατομμύριο «πρόσφυγες» – στη συντριπτική πλειοψηφία τους Μουσουλμάνοι πλημμύρισαν και διασκορπίστηκαν σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ κυριολεκτικά κανένας τους δεν έχει ελεγχθεί για πιθανούς δεσμούς με το ISIS ή άλλες τρομοκρατικές ομάδες. Και η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση συνεχίζεται χωρίς τέλος.

Βοηθώντας να δοθεί η εικόνα της υποστήριξης από τον λαό στα δύο συνόδους του ΟΗΕ και του Ομπάμα, προστρέχει η Επιτροπή Δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών (Civil Society Action Committee, CSAC), ένας συνήθης κατασκευασμένος συνασπισμός από «προοδευτικές» οργανώσεις ακτιβιστών που χρηματοδοτούνται αδρά από ιδρύματα όπως (Σόρος, Ροκφέλερ, Κάρνεγκι, κ.ά.), κυβερνητικές υπηρεσίες και τον ίδιο τον ΟΗΕ.

Μια από τις κύριες οργανώσεις που συνεδριάζει στην Επιτροπή αυτή είναι το Δίκτυο της Κοινωνίας των Πολιτών για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (Migration and Development Civil Society Network, MADE), με έδρα τις Βρυξέλλες και σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους «συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.» Ναι, είναι σωστό. Η «Επιτροπή Δράσης» που ισχυρίζεται ότι αντιπροσωπεύει την «κοινωνία των πολιτών» διοικείται και χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους ανθρώπους που έφεραν με τη βία τη μεταναστευτική καταστροφή στην Ευρώπη, ενώ αρνούνται να δεχθούν τις γνήσιες φωνές της κοινωνίας των πολιτών.

Και δεν αποτελεί έκπληξη που η CSAC αποτελείται από πολλές από τις ίδιες τις αριστερές μη κυβερνητικές οργανώσεις τις χρηματοδοτούμενες από τον Σόρος που έστησαν μια φτιαχτή διαδήλωση #DCRally4Refugees στην Ουάσιγκτον στις 28 Αυγούστου, 2016. [Σημείωση Ε.Θ.: Οποιαδήποτε ομοιότητα με τις διαδηλώσεις δεκάδων οργανώσεων του ενός ατόμου στην Αθήνα δεν είναι τυχαία!]

Οι ακτιβιστές της CSAC όμως δεν διαδηλώνουν απλώς στους δρόμους, αλλά οργανώνονται στις σουίτες βοηθώντας αυτούς που προωθούν την παγκοσμιοποίηση να συντονίσουν την πίεση τόσο από πάνω όσο και από κάτω. Αυτή η κοινή τακτική από πάνω προς τα κάτω και αντιστρόφως αποσκοπεί στη διασφάλιση μις παγκόσμιας απάτης που ονομάζεται “Μια Νέα Συμφωνία για Πρόσφυγες, Μετανάστες και Κοινωνίες.” Ειδικά από τη Σύνοδο για τη Γη το 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου το λόμπυ των ακτιβιστών της «κοινωνίας των πολιτών» παρείχε ένα αδιάκοπο σκηνικό για ολόκληρες στρατιές από συμπαθούντα ΜΜΕ, οι μαχητές των ΜΚΟ έχουν γίνει αναπόσπαστο μέλος κάθε μεγάλης εκδήλωσης του ΟΗΕ. Έχουν τη δική τους Μη Κυβερνητική Υπηρεσία Διασύνδεσης (Non-Governmental Liaison Service, UN-NGLS) και την Συντονιστική Επιτροπή της Ανοιχτής Κοινωνίας που συντονίζει τις ενέργειες των κορυφαίων αξιωματούχων του ΟΗΕ και των εταιρικών ελίτ της παγκοσμιοποίησης που εταιρικών ελίτ της παγκοσμιοποίησης.

Για να ισχυρίζονται ότι μιλούν εξ ονόματος της ανθρωπότητας, δίδεται στους ακτιβιστές αυτούς ειδικό κύρος για να συμβουλεύουν τον ΟΗΕ, όπου θα τους επιτραπεί να μιλήσουν στην ολομέλεια για αυτά τα σοβαρά θέματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την CSAC: “Το Γραφείο του Προέδρου της Ολομέλειας έχει ανακοινώσει τον κατάλογο με τους ομιλητές που θα αντιπροσωπεύουν τους μετανάστες, τους πρόσφυγες ή/και την κοινωνία των πολιτών στη Σύνοδο της 19ης Σεπτεμβρίου. Η UN-NGLS διευκόλυνε μια Συντονιστική Επιτροπή της Κοινωνίας των Πολιτών για να εξετάσεις περισσότερες από 400 αιτήσεις για ομιλητές στη Σύνοδο της 19ης Σεπτεμβρίου για να δημιουργήσει ισορροπημένες από πλευράς φύλων λίστες υποψηφίων προς θεώρηση από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Ηνωμένων Εθνών.»

Η CSAC έχει ανακοινώσει ότι θα συγκαλέσει “μια συνάντηση στρατηγικής της κοινωνίας των πολιτών πριν τη σύνοδο” στις 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κέντρο της Εκκλησίας των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Church Center), που βρίσκεται ακριβώς στην απέναντι μεριά του δρόμου από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ιδρυθέν από τις Ενωμένες Μεθοδίστριες Γυναίκες, (United Methodist Women) το Κέντρο της Εκκλησίας των Ηνωμένων Εθνών έχει χρησιμοποιηθεί για κάθε αριστερή και αντι-αμερικανική δραστηριότητα για πάνω από πενήντα χρόνια.

William F. Jasper

Πηγή

 

Advertisements