Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών: Διεκδικούμε ανοιχτά 16 νησιά του Αιγαίου – Συζητάνε οι συριζαίοι την παράδοση νησιών;

Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο εξωτερικών: Διεκδικούμε ανοιχτά 16 νησιά του Αιγαίου - Συζητάνε οι συριζαίοι την παράδοση νησιών;

Συνεχίζει να ανεβαίνει η ένταση στα ελληνοτουρκικά ύστερα από τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, που συνιστούσαν ουσιαστικά απειλές πολέμου εναντίον της χώρας μας.

Ύστερα από τις δηλώσεις Ερντογάν, που ζήτησε αναθεώρηση των συνόρων μεταξύ Ελλάδος και τουρκίας, έρχεται τώρα το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών να επιβεβαιώσει τις απειλές του τούρκου προέδρου και να της καθορίσει.

Απαντώντας σε δηλώσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης, που προσπαθούσε να πει ότι ο Ερντογάν παρέδωσε στην Ελλάδα νησιά, το τουρκικό ΥΠΕΞ είπε ότι υφίσταται πρόβλημα με την κυριότητα νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, η οποία βρίσκεται στους «μηχανισμούς διαλόγου με την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «ωστόσο είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα σε σχέση με το Αιγαίο. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ. Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα του Αιγαίου εξετάζονται στο πλαίσιο των υφιστάμενων μηχανισμών διαλόγου με την Ελλάδα».

Ως εδώ έχουμε προφανώς απειλές πολέμου από την Τουρκία, η οποία απειλεί να υφαρπάξει ελληνικά νησιά. Η κυβέρνηση όφειλε να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Η.Ε. και να αναφέρει αυτές τις απειλές ή έστω να αντιδράσει έντονα σε αυτές.

Όμως, πέραν κάποιων γραφικών δηλώσεων για υποβάθμιση της υποθέσεως, το ΥΠΕΞ ή οποιοδήποτε άλλο μέρος της κυβερνήσεως δεν έχει αντιδράσει, οπότε το ερώτημα που προκύπτει είναι προφανές: ετοιμάζονται οι συριζαίοι να ανταλλάξουν ελληνικό έδαφος με αντάλλαγμα «λίγη ησυχία», όπως έλεγε και ο πολιτικός τους μέντορας, Τζέφρυ Παπανδρέου; Ετοιμάζονται να γίνουν Πασόκ ακόμα και στην προδοσία και στην υποστολή της Ελληνικής Σημαίας;

Διαβάστε επίσης: ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ: Ξεκάθαρες επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της Ελλάδος από τον Ερντογάν – Καμία αντίδραση από το ελλαδικό ΥΠΕΞ

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής: 

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την ανθελληνική πολιτική τους τουρκίας στο Αιγαίο, που ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνικό. Μόνη απάντηση στον τουρκικό επεκτατισμό είναι η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και η ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, την οποία αρνούνται όλες οι ξεπουλημένες ελλαδικές κυβερνήσεις.»

Advertisements