Οι αμερικανοί τορπίλισαν τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία για χάρη των τζιχαντιστών

Οι αμερικανοί τορπίλισαν τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία για χάρη των τζιχαντιστών

Σε μια ιδιαιτέρως προκλητική κίνηση και αφού τορπίλισαν την κατάπαυση του πυρός βομβαρδίζοντας θέσεις του συριακού κυβερνητικού στρατού στην πόλη Ντέιρ Εζζούρ, οι ΗΠΑ διέκοψαν επισήμως τις συνομιλίες με την Ρωσία που αφορούσαν τις ειρηνευτικές διαδικασίες για την εξασφάλιση της οντότητας του συριακού κράτους. Η απόφαση αυτή της Ουάσιγκτον είναι σαφέστατα ένδειξη προετοιμασίας του εδάφους για μια κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της «συμμαχίας των προθύμων» των ΗΠΑ, στους οποίους πρόθυμους πέραν της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβάνονται όπως όλοι γνωρίζουμε και οι κανίβαλοι τζιχαντιστές.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς είναι γνωστό ότι η ατζέντα της Ουάσιγκτον για την Συρία περιλαμβάνει την απομάκρυνση του Άσαντ και τον διαμελισμό της χώρας σύμφωνα με το αμερικανοσιωνιστικό δόγμα εξωτερικής πολιτικής, ατζέντα στην οποία αντίκειται καθ’ ολοκληρία η Ρωσία. Οι ατζέντες της Ουάσιγκτον και της Μόσχας για την Μέση Ανατολή είναι ασυμβίβαστες και όπως έχουμε τονίσει με σειρά αναλύσεων μας οι δύο μεγάλες δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στην Συρία και μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση είναι πολύ πιθανή, μια σύγκρουση η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει ευρύτερο πόλεμο.

Οι ΗΠΑ από την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών δεν είχαν καμία πρόθεση να τηρήσουν την όποια εκεχειρία, απλώς προσπάθησαν να αξιοποιήσουν το διάστημα που διήρκεσε η κατάπαυση του πυρός και να δώσουν ανάσα ζωής στους μισθοφόρους τους τζιχαντιστές τους οποίους εξακολουθούν να εξοπλίζουν, όπως εξ άλλου παραδέχτηκε σε συνομιλία του με γερμανό δημοσιογράφο της εφημερίδας Kölner Stadtanzeiger ο διοικητής της Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Συρία) Αμπού αλ Εζ.

Τα κροκοδείλια δάκρυα της Ουάσιγκτον και των σιωνιστικών συμφερόντων ΜΜΕ για την τύχη των αμάχων του Χαλεπίου και των άλλων περιοχών της Συρίας όπου μαίνεται ο συμμοριτοπόλεμος είναι μια προφανής απάτη και υποκρισία, αφού ως γνωστό οι ΗΠΑ ήταν αυτές που υπέθαλψαν σκόπιμα και στοχευμένα τον συμμοριτοπόλεμο στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ. Η κυβέρνηση του υπηρέτη των Σιωνιστών Ομπάμα δεν είχε ποτέ την πρόθεση να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ρωσία για να περιοριστεί και να εξαλειφθεί η βία και η τρομοκρατία των ισλαμοσυμμοριτών στην Συρία.

Το σιωνιστικό σύμπλεγμα της Ουάσιγκτον είναι πλήρως προετοιμασμένο να διακινδυνεύσει μια ολομέτωπη σύγκρουση ακόμη και με τα πυρηνικά της Ρωσίας για να εξασφαλίσει τις γεωστρατηγικές του φιλοδοξίες στην Μέση Ανατολή, αλλά και πέραν αυτής. Η κλιμάκωση της έντασης με την Ρωσία έχει την υποστήριξη των συμμάχων της Ουάσιγκτον, μη εξαιρουμένης της οσφυοκάμπτουσας κυβέρνησης των Αθηνών. Η αναστολή των ειρηνευτικών συνομιλιών για το μέλλον της Συρίας είναι βέβαιο ότι σηματοδοτεί κλιμάκωση του συμμοριτοπολέμου, με την Μόσχα να κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι θα φέρει την πλήρη ευθύνη για την συνέχιση της βίας και της τρομοκρατίας στην περιοχή.

Η Ρωσία παραμένει πιστή στον στόχο της που είναι η εξολόθρευση κάθε τζιχαντιστή στην Συρία και στο Ιράκ, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η διάλυση αυτών των δυο χωρών και ο κατακερματισμός της Μέσης Ανατολής, έτσι ώστε να τεθεί φραγμός στα γεωπολιτικά σχέδια των ΗΠΑ, σχέδια που εκκολάφτηκαν με το ισραηλινό Yinon Plan και ενσωματώθηκαν στο δόγμα εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον.

Γ. Λιναρδής

Πηγή