Η φωνή του κυρίου τους: Σουηδοί ευρωβουλευτές στην υπηρεσία του Σόρος

https://cdn3.img.sputniknews.com/images/102158/86/1021588609.jpg

Σουηδοί πολιτικοί γνωστοί για την προτίμησή τους προς την πολυπολιτισμικότητα, αποδεικνύεται ότι είναι οι πιο πιστοί σύμμαχοι του Τζώρτζ Σόρος που διευθύνει το Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας (Open Society Foundation), όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που διέρρευσαν.

Το Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας προσέλαβε μια εταιρεία συμβούλων για να αξιολογήσει τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και να εκτιμήσει την υποστήριξή τους προς τις αξίες του Ιδρύματος μέχρι το τέλος της θητείας τους το 2019, ανέφερε το ειδησεογραφικό μέσο Fria Tider.

Ο κατάλογος των ευρωβουλευτών δείχνει ότι οι Σουηδοί πολιτικοί είναι οι πιο πιστοί στον Σόρος. Δεκατρείς (13) από τους 20 Σουηδούς ευρωβουλευτές (δηλαδή ποσοστό 65%) καταλογίζονται ως «πιστοί σύμμαχοι.»

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατάλογος των Σουηδών ευρωβουλευτών που είναι πιστοί στον Σόρος περιλαμβάνει εκπροσώπους κομμάτων από όλο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι είναι αντίπαλοι στο εσωτερικό της χώρας. Μεταξύ άλλων ο Lars Adaktusson του Κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, η Anna Maria Corazza Bildt του Συντηρητικού Κόμματος, ο Peter Ericsson του Κόμματος των Πρασίνων, ο Fredrick Federley του Κόμματος του Κέντρου και η Soraya Post της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας, χαρακτηρίζονται ως πιστοί στον Σόρος. [Σημείωση ΕΘ: Με άλλα λόγια μιλάμε για τους εκπροσώπους όλου του συνταγματικού τόξου, όπως λέμε στην Ελλάδα.]

Η Ιρλανδία και η Φινλανδία τοποθετούνται στη δεύτερη και Τρίτη θέση, αντίστοιχα, με 54,5 και 53,8 τοις εκατό των ευρωβουλευτών που χαρακτηρίζονται ως πιστοί στον Σόρος. Στην αντίθετη πλευρά του καταλόγου, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Λιθουανία και η Ουγγαρία εμφανίζονται με μόνο 2 στους 21 (9,5%), 1 στους 11 (9%) και 1 στους 21 (4,8%) πιστούς στον Σόρος μεταξύ των ευρωβουλευτών τους.

Όπως είχε αποκαλυφθεί παλαιότερα, ο Σόρος χρηματοδότησε το Expo των Σουηδών ακροαριστερών για την εκπαίδευση των αριστερών στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας για το Ευροκοινοβούλιο. Ο Σουηδός επιχειρηματίας Daniel Sachs έλαβε μια χορηγία από τον Σόρος για την καταπολέμηση του «εθνικισμού» κατά τις εκλογές του 2014. Το 2014, εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν σε διάφορους ευρωπαϊκούς οργανισμούς από το Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας σε  μια προσπάθεια του Σόρος να χειραγωγήσει το αποτέλεσμα των εκλογών που έγιναν στην Ευρώπη εκείνη τη χρονιά, ανέφερε το Fria Tider, το οποίο επικαλείται ως πηγή τον ιστότοπο DC Leaks, όπου αποκαλύπτονται κάπου 2.500 έγγραφα του Ιδρύματος της Ανοιχτής Κοινωνίας.

Το 1992, ο Σόρος έγινε διάσημος στη Σουηδία μετά από μια κερδοσκοπική επίθεση εναντίον του σουηδικού νομίσματος, που κατόπιν πυροδότησε τη μαζική μεταφορά των καταθέσεων σε άλλα  νομίσματα από τον φόβο της κατάρρευσης της κορόνας. Έξι χρόνια μετά, το 1998, ο Σόρος προσεκλήθη στη Σουηδία. Γευμάτισε με τη βασιλική οικογένεια, συναντήθηκε με τον Σουηδό μεγιστάνα Peter Wallenberg, έδωσε μια διάλεξη στη Σχολή Οικονομικών και μια διάλεξη στο Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).

Πηγή