Το διάγγελμα στο Γκέτισμπεργκ

 

https://i0.wp.com/www.amerika.org/wp-content/uploads/donald_trump_-_gettysburg-300x169.png

[ΕΘ: Οι Έλληνες έχουμε χορτάσει από λόγια του αέρα από τους πολιτικούς πριν τις εκλογές. Αλλά η περίπτωση των ΗΠΑ μας ενδιαφέρει, διότι ο Ντόναλτ Τραμπ φαίνεται να είναι πολύ διαφορετικός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, τουλάχιστον σε σύγκριση με τη Χίλαρι Κλίντον.]  

Πρόσφατα ο Τραμπ μίλησε στο ιστορικό πεδίο μάχης του Εμφυλίου Πολέμου, στην ιστορική πόλη Γκέτισμπεργκ της Πενσυλβάνιας (όπου είχε λάβει χώρα η ομώνυμη μάχη στις 1-3 Ιουλίου 1863.) Ο Τραμπ έδωσε μια εντυπωσιακή ομιλία στην οποία είπε ότι εμπνέεται από τον Λίνκολν, μια πατριωτική κίνηση για τα δεδομένα των ΗΠΑ.

Σε ένα σημείο κατονόμασε τον πραγματικό εχθρό: «Το σύστημα είναι στημένο» τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στη Γουώλ Στρητ. Ανέφερε την ανεργία, τους πολλούς στη φτώχεια και το γεγονός ότι σε ένα στα πέντε νοικοκυριά κανένας δεν εργάζεται. Κατηγόρησε τα συμφέροντα για την κατάσταση αυτή.

Εκλογική απάτη. Έχει δύο μέρη. Πρώτα, τους ψεύτικους ψηφοφόρους και δεύτερον γιατί η Χίλαρι είναι υποψήφια. Το κέντρο Πιού εκτιμά ότι υπάρχουν 24 εκατομμύρια άκυρα ονόματα ψηφοφόρων. «1,8 εκατομμύρια νεκροί είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους για να ψηφίσουν.» Επίσης 14% των μη-πολιτών (δηλαδή, ξένοι/λαθρομετανάστες) είναι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν. Επίσης, θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί στη Χίλαρι να είναι υποψήφια, αλλά το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης συγκάλυψαν τα εγκλήματά της. Είπε ότι δεν θυμάται σε 39 περιπτώσεις αλλά μπορούσε να θυμηθεί όλα τα υπόλοιπα και έσβησε 33,000 ηλ. μηνύματα που την ενοχοποιούσαν.

Η διαφθορά στα ΜΜΕ. Λένε ψέματα για το μέγεθος των δικών του συγκεντρώσεων, ενώ δεν δείχνουν το μικρό μέγεθος των συγκεντρώσεων της Κλίντον. Τον προβάλλουν ως επικίνδυνο και κακό. Μιλούν για συμμορίες και βία. Τρεις σεβαστές εθνικές δημοσκοπήσεις τον βγάζουν πρώτο.

Το σπάσιμο των μεγάλων τραστ. Ο Τραμπ θεωρεί ότι τα ΜΜΕ είναι η φωνή των μεγάλων συμφερόντων που είναι οι εταιρείες δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αναφέρει την Amazon και άλλους ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, ότι δεν είναι ασφαλείς για τις ΗΠΑ και σχεδιάζει να τις σπάσει σε μικρότερες εταιρείες. «Προσπαθούν απελπισμένα να καταπιέσουν τις ψήφους μου και τη φωνή του αμερικανικού λαού.» Η συγχώνευση της AT&T και της Time Warner αποτελεί «υπερβολική συγκέντρωση ισχύος στα χέρια των λίγων.» Παρομοίως η Amazon που ελέγχει την εφημερίδα Washington Post θα έπρεπε να πληρώνει μεγαλύτερους φόρους. Ο Τραμπ λέει ότι αυτό είναι άδικο για τα εμπορικά καταστήματα της χώρας. Η εξαγορά του NBC από την Comcast συγκεντρώνει πάρα πολλή δύναμη σε μία μαζική οντότητα που προσπαθεί να πει στους ψηφοφόρους τι να σκέφτονται και τι να κάνουν. «Προσπαθούν να δηλητηριάσουν το μυαλό των Αμερικανών ψηφοφόρων.» Θα μηνύσουμε αυτούς που μας κατηγορούν ψευδώς μετά τις εκλογές, λέει ο Τραμπ. Μετά επιτίθεται στις μεγάλες εταιρείες που χειραγωγούν τη ζωή των καθημερινών ανθρώπων. «Κοιτάξτε τι μπορούν να σας κάνουν.» Και αναφέρει τις αποκαλύψεις του Project Veritas σχετικά με τους πληρωμένους εργατοπατέρες από την Κλίντον και το Δημοκρατικό κόμμα, οι οποίοι διέπραξαν βιαιότητες στις συγκεντρώσεις του Τραμπ, υποσχόμενος ότι «μέσω μηνύσεων» θα βρει την αλήθεια.

Δεν μπορούμε να στηριχτούμε στους πολιτικούς που ευθύνονται για τα προβλήματα αυτά. Το διεφθαρμένο σύστημα τους κρατά στην εξουσία. Ο Τραμπ θέτει το δίλημμα μεταξύ της Κλίντον που ανήκει στο σύστημα και του ιδίου που αντιπροσωπεύει τη διαφορετική σκέψη. Μετά ανακοινώνει τρία σχέδια για τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του: Ηθική, οικονομία, ασφάλεια.

Ηθική:

 • Συνταγματική τροποποίηση που θέτει χρονικά όρια στη θητεία στο Κογκρέσο.
 • Πάγωμα των προσλήψεων ομοσπονδιακών υπαλλήλων εκτός του στρατού, της αστυνομίας και της υγείας.
 • Για κάθε νέα ρύθμιση (regulation), δύο υφιστάμενες ρυθμίσεις πρέπει να καταργούνται.
 • Πενταετής απαγόρευση σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου από θέσεις σε λόμπι μετά τη θητεία τους.
 • Εφόρου ζωής απαγόρευση σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου από το να κάνουν λόμπι εκ μέρους ξένων κυβερνήσεων.
 • Ολοσχερής απαγόρευσης των ξένων λόμπι από το να συγκεντρώνουν χρήματα για τις αμερικανικές εκλογές.

Απασχόληση:

 • Επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA (North American Free Trade Agreement, Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής) ή απόσυρση υπό το άρθρο 2205.
 • Απόσυρση από την TPP (Trans Pacific Partnership, Δια Ειρηνική Εταιρική Σχέση).
 • Κατηγορία εναντίον της Κίνας ότι χειραγωγεί το νόμισμά της.
 • Προσδιορισμός όλων των καταχρήσεων στο διεθνές εμπόριο που έχουν επιπτώσεις στους Αμερικανούς εργαζομένους.
 • Άρση των περιορισμών στην παραγωγή των αμερικανικών αποθεμάτων ενέργειας, περιλαμβανομένων και του πετρελαίου από σχιστόλιθο, του φυσικού αερίου και του καθαρού άνθρακα.
 • Άρση των εμποδίων εκ μέρους των Ομπάμα-Κλίντον που δεν αφήνουν τα ενεργειακά έργα να προχωρήσουν (Αγωγός Keystone και άλλα),
 • Ακύρωση δισεκατομμυρίων σε πληρωμές προς το πρόγραμμα κλιματικής αλλαγής των Ηνωμένων Εθνών και αντίθετα χορήγηση των χρημάτων αυτών σε υποδομές νερού και περιβάλλοντος.

Ασφάλεια:

 • Ακύρωση κάθε μη συνταγματικής προεδρικής απόφασης ή υπομνήματος που εξέδωσε ο Ομπάμα.
 • Έναρξη της διαδικασίας επιλογής για την αντικατάσταση του Δικαστή Σκαλία στο Ανώτατο Δικαστήριο.
 • Κατάργησης κάθε ομοσπονδιακής χρηματοδότησης των πόλεων καταφύγιο (όπου οι λαθρομετανάστες έχουν ασυλία από τον νόμο.)
 • Απέλαση περισσοτέρων από δύο εκατομμύρια εγκληματίες λαθρομετανάστες από τη χώρα και ακύρωση της βίζας στις ξένες χώρες που αρνούνται να τους δεχθούν ενώ είναι πολίτες τους.
 • Αναστολή μετανάστευσης από περιοχές που ρέπουν προς την τρομοκρατία όπου δεν μπορεί να γίνει ασφαλής έλεγχος.
 • Όλοι οι έλεγχοι θα είναι ακραίοι εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Επιπλέον, ο Τραμπ υποσχέθηκε να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για  να δημιουργήσει την παρακάτω νομοθεσία:

 • Στόχευση για ανάπτυξη 4% ετησίως και25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας συν αναμόρφωση του διεθνούς εμπορίου, ελάφρυνση από τις ρυθμίσεις και άρση των περιορισμών στον τομέα της αμερικανικής ενέργειας.
 • Φορολογική μεταρρύθμιση και απλοποίηση: Η οικογένεια της μεσαίας τάξης με δύο παιδιά έχει 35% μείωση στους φόρους. Απλοποίηση της φορολογικής διαδικασίας, μείωση των φορολογικών κλιμακίων από επτά σε τρία, και χαμηλότερος συντελεστής φορολόγησης για τις επιχειρήσεις από 35% σε 15%.
 • Κατάργηση του νόμου για την υπεράκτια μετεγκατάσταση επιχειρήσεων (offshoring act). Θέσπιση ταριφών για να αποτραπούν οι υπεράκτιες δραστηριότητες των επιχειρήσεων.
 • Νόμος για τα αμερικανικά έργα υποδομής: Φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε έργα υποδομής εντός της επόμενης δεκαετίας.
 • Νόμος για την επιλογή σχολείου και τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες: Οι γονείς θα μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία δημόσια, ιδιωτικά, με δικαιόχρηση, εξειδικευμένα, θρησκευτικά και κατ’ οίκον. Κατάργηση του Κοινού Κορμού μαθημάτων και επαναχορήγηση της αρμοδιότητας για τη διοίκηση της εκπαίδευσης στις τοπικές κοινωνίες.
 • Επέκταση της επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης και μείωση του κόστους για τα κολέγια 2-4 ετών.
 • Κατάργηση του νόμου για την “Obamacare”. Αντικατάστασή του με αποταμιευτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς για την υγεία. Δυνατότητα αγοράς ασφάλισης υγείας πέραν των πολιτειακών ορίων. Οι πολιτείες θα διαχειρίζονται τα χρήματα για την περίθαλψη (medicaid.)
 • Μείωση της γραφειοκρατίας στον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (FDA). 4.000 φάρμακα αναμένουν έγκριση.
 • Νόμος για την προσιτή παιδική φροντίδα και φροντίδα υπερηλίκων. Κίνητρα για τις εταιρείες να παρέχουν τη φροντίδα με ισοδύναμες συνεισφορές για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.
 • Κατάργηση του νόμου για την παράνομη λαθρομετανάστευση: Πλήρης χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός τείχους στα νότια σύνορα με την κατανόηση ότι το Μεξικό θα μας πληρώνει για το κόστος του τείχους.
 • Επαναφορά του νόμου για την ασφάλεια της κοινότητας: Δημιουργεί ομάδα καθηκόντων σχετική με τη βίαιη εγκληματικότητα και περισσότερη χρηματοδότηση για την απέλαση ξένων συμμοριών.

Πηγή

 

Advertisements