Δεκαπέντε κράτη του ΝΑΤΟ που δεν συνορεύουν με τη Ρωσία θα στείλουν στρατεύματα στα σύνορα της Ρωσίας

https://i1.wp.com/russia-insider.com/sites/insider/files/styles/s400/public/nato-anaconda-exercises-poland.jpg

Γιατί το Λουξεμβούργο χρειάζεται να έχει στρατεύματα σταθμευμένα εκατό μίλια από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας;

Πάμε όλοι μαζί Ανατολικά! Από τις ειδήσεις:

Περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν υποσχεθεί να συνεισφέρουν στα τέσσερα συντάγματα που σταθμεύουν στην Πολωνία και στα κράτη της Βαλτικής, καθώς η στρατιωτική συμμαχία συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της στην αριστερή της πλευρά, είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ στις 26 Οκτωβρίου 2016.

Η Αλβανία, η Ιταλία,  η Πολωνία και η Σλοβακία θα συνεισφέρουν στο σύνταγμα στη Λετονία που είναι υπό την ηγεσία του Καναδά.   Το Βέλγιο, η Κροατία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Νορβηγία θα συνεισφέρουν στο σύνταγμα στη Λιθουανία υπό την ηγεσία της Γερμανίας. Η Δανία και η Γαλλία θα ενισχύσουν  το σύνταγμα στην Εσθονία που είναι υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσθέσουν δυνάμεις στο σύνταγμα στην Πολωνία που είναι υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια πολύ σύντομα 15 κράτη του ΝΑΤΟ (με έντονη γραφή ανωτέρω) που δεν έχουν σύνορα με τη Ρωσία θα έχουν στρατεύματα σταθμευμένα στα σύνορα της Ρωσίας. Επιπλέον η Πολωνία και η Νορβηγία που έχουν κοινά σύνορα με τη Ρωσία επίσης θα σταθμεύσουν στρατεύματα στο εξωτερικό στη Λιθουανία και στη Λετονία.

[ΕΘ: Είναι εύλογο η Ρωσία να ανησυχεί για επίθεση από τις χώρες αυτές με παρόμοιο τρόπο όπως και στον Β’ΠΠ.] 

Πηγή

 

 

 

Advertisements