«Οι κορυφαίοι πέντε χορηγοί της Κλίντον είναι Εβραίοι» – Πόσο αντισημιτική είναι αυτή η αλήθεια;

Η κορυφαίοι πέντε χορηγοί της Κλίντον είναι Εβραίοι, δείχνει μια καταμέτρηση της εκστρατείας.

Κάτι είναι δεν πάει καλά με την παραπάνω δήλωση. Δεν είναι αντισημιτική; Την έκανε ο Τραμπ; Οι αναγνώστες της δήλωσης ίσως υποθέσουν, εύλογα κατά κάποιον τρόπο, ότι υπάρχει ένα κλαμπ πλουσίων Εβραίων που ελέγχουν την εκστρατεία της Κλίντον και ίσως και την ίδια την Κλίντον. Αυτό ακούγεται λες και βγήκε από τα ψεύτικα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Σαφώς και πρέπει να είναι αντισημιτική.

Είναι επίσης αληθές.

Τα πραγματικά στοιχεία δεν έχουν μεροληψία. Δεν είναι αντισημιτικά (ή μήπως είναι;) Αλλά ενώ τέτοια στοιχεία δεν μπορούν να έχουν ρατσιστική-θρησκευτική μεροληψία, το να κάνεις δηλώσεις ανοιχτά σχετικά με αυτά τα στοιχεία, μπορεί να ενέχει τέτοια μεροληψία. Συνεπώς, η παραπάνω δήλωση είναι αντισημιτική. Τα ίδια τα στοιχεία, το ίδιο το γεγονός, δεν είναι κακό, η αναφορά σε αυτό είναι κακή, κακή, κακή.

Ποιος εκτός από ένα χαλί της εναλλακτικής δεξιάς θα μπορούσε να δημοσιεύσει καν κάτι τέτοιο; Και για ποιο σκοπό εκτός από το να διαδώσει αντισημιτισμό;

Λοιπόν, «αυτό που είναι επιτρεπτό για τον Δία… [δεν είναι επιτρεπτό για το βόδι». Αρχαία Ρωμαϊκή φράση].

Οι Εβραϊκές εφημερίδες βεβαίως επιτρέπονται να μεταδίδουν τέτοια γεγονότα. Αυτό δεν θεωρείται αντισημιτικό. Είναι μόνο για να υπερηφανευτούν για τις Εβραϊκές δυνάμεις. Εντός του κλαμπ όχι μόνον επιτρέπεται αλλά είναι και καλοδεχούμενο. Έτσι η εφημερίδα Χααρέτζ γράφει (με πηγή το Εβραϊκό Τηλεγραφικό Πρακτορείο) κάτω από την επικεφαλίδα που ορίζει την ταυτότητα στην κορυφή του παρόντος άρθρου:

Ο Haim Saban, ο George Soros και άλλοι στέκονται στην κορυφή του καταλόγου των πλουσίων χορηγών που συνεισέφεραν μέσω των super PAC.

[ΕΘ: PAC είναι οι γνωστές Επιτροπές Πολιτικής Δράσης (Political Action Committees) στις εκλογές των ΗΠΑ. Οι Super PAC όμως δεν δίνουν χρήματα στους υποψηφίους απ’ ευθείας αλλά φροντίζουν να ξοδεύουν τα χρήματα που συγκεντρώνουν από χορηγίες σε διάφορους σκοπούς που υποστηρίζουν έναν υποψήφιο εμμέσως. Δείτε εδώ.] 

Η ανάλυση της Ουάσιγκτον Ποστ, που δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου, ονόμασε τους κορυφαίους χορηγούς, που συνεισφέρουν 1 δολάριο για κάθε 17 από τα πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια  που συγκεντρώθηκαν για την προεδρική εκστρατεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Αυτοί είναι ο Donald Sussman, διαχειριστής αντισταθμιστικών κεφαλαίων. Ο J.B. Pritzker, ιδιοκτήτης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών και γυναίκα του, M.K. Ο Haim Saban, ο Ισραηλινο-Αμερικανός μεγιστάνας του θεάματος και η γυναίκα του Σέριλ. Ο Τζωρζ Σόρος, άλλος ένας διαχειριστής αντισταθμιστικών κεφαλαίων και κορυφαίος υποστηρικτής φιλελεύθερων σκοπών. Και ο Daniel Abraham, υποστηρικτής φιλελεύθερων σκοπών υπέρ του Ισραήλ και ιδρυτής του SlimFast.

Πολλοί από τους μεγάλους χορηγούς της εκστρατείας της Κλίντον επίσης δίνουν  στο Ίδρυμα Κλίντον το οποίο κατά καιρούς είναι πλυντήριο για να βάζει λεφτά μέσα στους προσωπικούς λογαριασμούς της Κλίντον. Είναι κάπως δύσκολο να καταλάβει κανείς πού ξεκινά η Εταιρεία Κλίντον και πού τελειώνει. Χρήματα για την εκστρατεία, Ίδρυμα Κλίντον, αμοιβές για ομιλίες, ιδιωτικοί λογαριασμοί – μήπως έχει και σημασία; Ασφαλώς αυτοί που πληρώνουν, σε οποιαδήποτε οντότητα της Κλίντον, περιμένουν και μια εξυπηρέτηση ως αντάλλαγμα. Δεδομένων των θέσεων της Κλίντον ως Γερουσιαστής, Γενικός Γραμματέας του Στέητ Ντηπάρτμεντ και Πρόεδρος, το αντάλλαγμα είναι απίθανο να είναι εμπορικής φύσεως. Είναι πολιτικό αντάλλαγμα.

Και να γιατί έχει σημασία ότι οι κορυφαίοι πέντε χορηγοί στην εκστρατεία της Κλίντον είναι Εβραίοι και μεγάλοι υποστηρικτές του Ισραήλ. (Haim Saban: «Είμαι μονοθεματικός άνθρωπος, και το θέμα μου είναι το Ισραήλ.») Ασφαλώς και θα ζητήσουν πολιτικές χάρες προς όφελος της Σιωνιστικής οντότητας. Αυτός είναι επίσης και ο λόγος που η Χααρέτζ, μια ισραηλινή εφημερίδα, θεωρεί αξιοσημείωτη την έντονα ρατσιστική-θρησκευτική μεροληψία στην καταμέτρηση της εκστρατείας της Κλίντον. Τα πολλά χρήματα που πληρώνονται σε μια οντότητα της Κλίντον μπορούν να επηρεάσουν ευθέως την πολιτική των ΗΠΑ προς το Ισραήλ. Εξαγοράζουν τη συγκατάθεση των ΗΠΑ προς τις τρέλες των ισραηλινών ακόμη και αυτές που δεν είναι συνεπείς με τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Οι θέσεις της Κλίντον προς τη Συρία, το Ιράν και τη Ρωσία (που περιορίζουν την ελευθερία κινήσεων του Ισραήλ) βεβαίως δεν είναι ανεξάρτητες από τα ισραηλινά συμφέροντα.

Αλλά αυτό είναι βέβαια, αντισημιτική εικασία…

Πηγή