Χαρακτηριστικές δηλώσεις του Πούτιν στο Συνέδριο Βαλντάι

https://img.rt.com/files/2016.10/original/5812546ac46188f44d8b45a7.jpg

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχε στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Βαλντάι στο Σότσι της Ρωσίας στις 27 Οκτωβρίου 2016.

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να κατηγορούν επαίσχυντα τη Ρωσία για την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία, διότι μπορεί να αντιμετωπίσουν μια εξίσου σκληρή απάντηση, προειδοποίησε ο Πούτιν, μιλώντας επίσης για το δόγμα της αμερικανικής εξαιρετικότητας (American Εxceptionalism), τον Τραμπ, κ.ά.

«Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι η Ρωσία μπορεί με κάποιον τρόπο να επηρεάσει την επιλογή του αμερικανικού λαού; Τι είναι η Αμερική, μπανανία; Η Αμερική είναι μια σπουδαία χώρα. Διορθώστε με παρακαλώ αν κάνω λάθος.»

«Η ελίτ των ΗΠΑ δεν έχει τίποτα να πει για να κατευνάσει την ανησυχία του λαού. Είναι πολύ καλύτερα να αποσπάσει την προσοχή του κοινού με φημολογούμενους Ρώσους χάκερ, κατασκόπους, πράκτορες επιρροής και ούτω καθεξής.»

Σχετικά με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ που άλλαξαν τακτική από το να δείχνουν τον Τραμπ ως εχθρό της Ρωσίας στο να τον προβάλλουν ως αγαπημένο του Κρεμλίνου: «Αυτά είναι απολύτως και εντελώς σκουπίδια… ένας τρόπος για να χειραγωγείται η συνείδηση του λαού πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.»

Αναφορικά με τις ΗΠΑ που κατηγορούν τη Ρωσία για τα γεγονότα στη Συρία: «Επιδεικνύουμε αυτοσυγκράτηση έως τώρα και δεν ανταποδίδουμε εναντίον των συνεταίρων μας με τον ίδιο άκομψο τρόπο, αλλά όλα έχουν τα όριά τους – μπορούμε να το κάνουμε.»

«Παρακολουθώντας τις αεροπορικές επιδρομές στην καρδιά της Ευρώπης (στη Γιουγκοσλαβία) στο τέλος του 20ού Αιώνα, δεν ξέρω για εσάς, αλλά για μένα – ήταν βαναυσότητα.»

«…Είναι πολύ  ωραίο και μερικές φορές κερδοφόρο, να φέρεσαι ως υπερασπιστής του πολιτισμού… Αλλά η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν.»

«Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει ανάγκη να συντονίζουν θεμελιώδη θέματα με κανέναν. Και όλα απλώς ξέφυγαν…»

Πηγή

 

Advertisements