Εκτενής έρευνα του FBI σχετικά με την υπόθεση Κλίντον

https://cdn1.img.sputniknews.com/images/104676/83/1046768377.jpg

Κατά τα φαινόμενα τα κύρια μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η Χίλαρι Κλίντον θα χάσει τις εκλογές.

Η Γουώλ Στρητ Τζέρναλ σήμερα προσέθεσε άλλη μια ανακάλυψη στην έως τώρα πολύ καλή ανταπόκριση για την Κλίντον, αποκαλύπτοντας μια πολύ μεγαλύτερη ιστορία παρασκηνίου: Το FBI σε εσωτερική διαμάχη σχετικά με την έρευνα για την Κλίντον – Ο φορητός υπολογιστής μπορεί να περιέχει χιλιάδες μηνύματα που εστάλησαν προς ή από τον ιδιωτικό διακομιστή της κας Κλίντον (αντίγραφο εδώ).

Σύμφωνα με την ανταπόκριση που βασίζεται σε αναφορές του FBI, πράκτορες του FBI στη Νέα Υόρκη και αλλού ελέγχουν το Ίδρυμα Κλίντον εδώ και πολλούς μήνες. Υποψιάζονται ότι αυτή η «φιλανθρωπική οργάνωση» πουλούσε πολιτικές εξυπηρετήσεις από την τότε Γραμματέα του Στέητ Ντηπάρτμεντ Κλίντον με αντάλλαγμα δωρεές από τις οποίες προσωπικά ωφελήθηκε η οικογένεια Κλίντον.

Το Τμήμα Δικαιοσύνης μπλόκαρε περαιτέρω έρευνες στο θέμα, φημολογούμενα λόγω της προεκλογικής περιόδου. Ένας υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του FBI, ο Andrew McCabe, επίσης έδειξε έλλειψη ενδιαφέροντος να διερευνηθεί περεταίρω η υπόθεση. Η γυναίκα του  McCabe είχε μόλις προσπαθήσει να εκλεγεί ως γερουσιαστής πολιτείας και είχε λάβει μια δωρεά για την εκστρατεία της σχεδόν 500.000 χιλιάδων δολαρίων από τον Κυβερνήτη της Βιρτζίνια Terry McAuliffe, έναν φίλο της Κλίντον και κατά καιρούς μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Κλίντον. Οι πράκτορες του FBI που διεξήγαγαν την έρευνα στο Ίδρυμα Κλίντον δεν χάρηκαν.

Η ξεχωριστή έρευνα για το πρώην μέλος του Κογκρέσου Weiner για σεξουαλικές επαφές με ανήλικα εξέταζε υλικό παιδεραστίας στις ηλεκτρονικές συσκευές του Weiner. Δεν βρήκε τίποτα από όσο μπορούμε να πούμε, αλλά βρήκε κάπου 650.000 ηλεκτρονικά μηνύματα αρχειοθετημένα σε ένα φορητό υπολογιστή.

Πολλές χιλιάδες από αυτά τα ηλ. μηνύματα εστάλησαν ή ελήφθησαν από τη γυναίκα του Weiner, την πολύ στενή βοηθό της Κλίντον Huma Abedin. Ήλθαν μέσω του ιδιωτικού διακομιστή αλληλογραφίας της Κλίντον. Τουλάχιστον κάποια από αυτές τις χιλιάδες ηλ. μηνυμάτων είναι κατά πάσα πιθανότητα αντίγραφα από αυτά που σβήστηκαν από τον διακομιστή της Κλίντον όταν άρχισε η (ξεχωριστή) έρευνα για αυτά. Μπορεί αυτά να αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία για το ότι η Κλίντον έστειλε και έλαβε απόρρητα αρχεία μέσω ενός μη ασφαλούς συστήματος. Μερικά από αυτά τα μηνύματα μπορεί επίσης να περιέχουν σοβαρή βρωμιά που σχετίζεται με το Ίδρυμα Κλίντον. (Είναι πολύ πιθανό ότι τουλάχιστον μερικοί πράκτορες του FBI γνωρίζουν «ανεπίσημα» τι περιέχουν αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα. Νομικά δεν μπορούν να τα εξετάσουν χωρίς ένταλμα το οποίο μόλις έλαβαν σήμερα.)

Συνεπώς έχουμε τρεις συνεχιζόμενες έρευνες του FBI:

  • Στον ιδιωτικό διακομιστή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Κλίντον που χρησιμοποιήθηκε παράνομα για επίσημη εργασία του Στέητ Ντηπάρτμεντ.
  • Στο Ίδρυμα Κλίντον και τον ρόλο του στο να πουλά πολιτική επιρροή με αντάλλαγμα δωρεές.
  • Στην προσωπική συμπεριφορά του Anthony Weiner.

Επιπρόσθετες έρευνες που μπορεί να εμφανιστούν είναι για τα εξής:

  • Το ανακάτεμα των δωρεών προς το Ίδρυμα Κλίντον και την προσωπική αμοιβή του Bill Clinton για τις υψηλά αμειβόμενες ομιλίες του.
  • Δραστηριότητες με στόχο το κέρδος από την ομάδα των ανθρώπων που διαχειρίζονται τις εταιρείες του Bill Clinton καθώς και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Κλίντον.
  • Ανάρμοστη παρεμπόδιση των ερευνών του FBI από το Τμήμα Δικαιοσύνης και/ή από τον McCabe.

Με τέτοιον κατάλογο από δυνητικά πολύ σοβαρά σκάνδαλα να αιωρούνται, είναι πολύ κατανοητό ότι ο διοικητής του FBI Comey βγήκε κάνοντας δημόσιες ανακοινώσεις και δεν ακολούθησε τη συμβουλή του Τμήματος Δικαιοσύνης για να ακολουθήσει αυτά τα θέματα μόνο σε χαμηλό επίπεδο. Θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να προσπαθήσει να το κρατήσει μυστικό. Πάρα πολλοί πράκτορες του FBI διατεθειμένοι να διερευνήσουν αυτές τις υποθέσεις ήταν γνωστοί και θα μιλούσαν, όπως κάνουν τώρα, στα μέσα ενημέρωσης.

Αν η Κλίντον εκλεγεί, θα επιβαρυνθεί πολύ από τα σκάνδαλα αυτά για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο θα πέσουν επάνω στα θέματα αυτά το συντομότερο δυνατόν. Θα υπάρξουν ατέλειωτες ακροάσεις με πολύ μεγάλη ακροαματικότητα από τα μέσα ενημέρωσης. Το μόνο ερώτημα είναι πότε θα γίνουν οι πρώτες προσπάθειες αμφισβήτησης – δηλαδή πριν ή αφού η Κλίντον επανέλθει στον Λευκό Οίκο. Για αυτήν και την οικογένειά της είναι καλύτερα η Κλίντον να χάσει τις εκλογές.

Πηγή