«Καλώς ήλθατε στο Ισλαμικό Κράτος της Γερμανίας»

https://cdn3.img.sputniknews.com/images/104699/57/1046995709.jpg

Βίντεο προκαλεί εντάσεις σχετικά με την προσφυγική κρίση.

Η Secure America Now (Προστατέψτε την Αμερική Τώρα) είναι ένας συντηρητικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός στις ΗΠΑ, που εξειδικεύεται στην πληροφόρηση του κοινού όσον αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο οργανισμός δημοσίευσε ένα αμφιλεγόμενο βίντεο  με τίτλο «Καλώς Ήλθατε στο Ισλαμικό Κράτος της Γερμανίας» που σατιρίζει τις πιθανές επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης της Γερμανίας που οδηγεί στον μετασχηματισμό της χώρα σε Ισλαμικό χαλιφάτο.

Το προκλητικό βίντεο αρχικά δημοσιεύτηκε για αμερικανική κατανάλωση και απευθύνονταν στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους στις αμφίρροπες πολιτείες της Νεβάδα, Βόρειας Καρολίνας και Φλόριντας. Μιλά περιπαικτικά για την «διείσδυση των μεταναστών», η οποία «έχει επιτρέψει στους ηρωϊκούς τζιχαντιστές μαχητές μας να κυριαρχήσουν, να συμμορφώσουν και να μετατρέψουν τη Γερμανία, επεκτείνοντας το χαλιφάτο μας».

Σήμερα, λέει ο εκφωνητής, ριζοσπάστες ισλαμιστές είναι ελεύθεροι να «απολαύσουν όλα μπορεί να τους προσφέρει η Γερμανία», από ευχάριστους περιπάτους στο Μαύρο Δάσος, έως και το Οκτόμπερφεστ [φημισμένη γιορτή μπύρας της Γερμανίας] χωρίς χοιρινό και αλκοόλ, έως τους διάσημους καθεδρικούς ναούς της Γερμανίας που μετατράπηκαν σε τεμένη με την ημισέληνο και το αστέρι στην κορυφή τους. Το βίντεο τελειώνει προσκαλώντας τους Ισλαμιστές εξτρεμιστές να «ζήσουν την εμπειρία μιας νέας κουλτούρας του Ισλάμ με σκηνικό ένα επιβατικό χρωματιστό αεροσκάφος του Ντάες.

Η Secure America Now που υποστηρίζει την αποφασιστική πολιτική του υποψηφίου Ντόνταλτ Τραμπ σχετικά με την προστασία των συνόρων, διαδίδει μέσω Τουίτερ το βίντεο με το μήνυμα «Η Γερμανία έχασε τον έλεγχο των συνόρων της. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε και εμείς να συμβεί αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες! Κάντε «ρετουίτ» αν συμφωνείτε.»

Το βίντεο διαδόθηκε γρήγορα στα γερμανικά κοινωνικά δίκτυα και προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντίθετων με τη μεταναστευτική πολιτική του Βερολίνου. Οι υποστηρικτές αποκάλεσαν το βίντεο μαύρη προπαγάνδα, ενώ οι αντίθετοι με την πολιτική παρατηρούσαν ότι το βίντεο περιέχει κάποια αλήθεια.

Η εταιρεία μάρκετινγκ από το Τέξας που έφτιαξε το βίντεο, η Harris Media, έχει επίσης δημιουργήσει διάφορα μηνύματα για το κόμμα UKIP της Αγγλίας που πρότεινε την έξοδο της Αγγλίας  από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) καθώς και για το Κόμμα Λικούντ του Ισραήλ. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Vincent Harris, είπε ότι το βίντεο αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού για ένα σημαντικό θέμα όπως η μετανάστευση «ανεξάρτητα από τις εκλογές στις ΗΠΑ». Η εταιρεία έχει σχέδια να δημοσιεύσει άλλο ένα βίντεο, πριν την ημέρα των εκλογών που θα μιλά για την απειλή ενός «Ισλαμικού Κράτους της Αμερικής» και θα λέει πώς θα μοιάζει η Αμερική υπό την Ισλαμική επιρροή.

Πηγή