Το χαρτί της φυλής, το χαρτί του φύλου και το χαρτί ατού

 https://i0.wp.com/www.counter-currents.com/wp-content/uploads/2016/11/trump-card-1-215x300.png

[ΕΘ: Πολύ σημαντικό άρθρο σχετικά με τις εκλογές στις ΗΠΑ. Ο τίτλος στα Αγγλικά αναφέρεται στο χαρτί ατού (Trump Card), ενώ Trump είναι επίσης και το όνομα του γνωστού υποψηφίου για τις αμερικανικές εκλογές, Ντόναλτ Τραμπ. Στο χαρτοπαίγνιο, το χαρτί ατού σημαίνει ένα χαρτί χρώματος που υπερισχύει όλων των άλλων χαρτιών, δηλαδή, λειτουργεί ως «κόφτης» για τον παίκτη που το χρησιμοποιεί. Άρα, Trump Card υπονοεί επίσης και το χαρτί χρώματος, για λόγους που θα γίνουν κατανοητοί αν διαβάσετε παρακάτω.]

Ένα σημαντικό πράγμα που έμαθα κατά τη δίκη του O. J. Simpson είναι ότι η φυλή είναι το χαρτί ατού που υπερισχύει των πάντων. [ΕΘ: Ο O .J. Simpson είναι ο μαύρος Αμερικανός αθλητής του φούτμπωλ που έσφαξε την πρώην γυναίκα του και τον σύντροφό της το 1994 και αθωώθηκε από σώμα ενόρκων που αποτελούνταν κυρίως από μαύρες γυναίκες.] Το ονομάζω Κανόνα της Φυλής.

Έχω ανακαλύψει ότι κυβερνά σχεδόν ολόκληρη την ανθρώπινη συμπεριφορά και, όσο και αν προσπάθησα, δεν έχω καταφέρει να βρω αποδεικτικά στοιχεία περί του αντιθέτου. Γενικά, είναι δύσκολο να βρει κανείς παραδείγματα από τη ζωή που οι άνθρωποι δεν συμπεριλαμβάνουν τη φυλή στις μεγάλες αποφάσεις τους όταν έρχονται σε επαφή με ανθρώπους άλλης φυλής.

Τέλος πάντων, θυμάστε πώς οι κατήγοροι στη δίκη του O. J. νόμιζαν ότι είναι καλή ιδέα να γεμίσεις το σώμα των ενόρκων με γυναίκες, ελπίζοντας ότι το φύλο θα έκανε τους μη ενδιαφερόμενους παρατηρητές να ξεχάσουν το ζήτημα της φυλής; Θυμάστε πώς νόμιζαν ότι ένα σώμα ενόρκων κυρίως με γυναίκες θα ταυτίζονταν με τη δολοφονημένη γυναίκα του O.J. παρά με τον ίδιο; Θυμάστε πώς εξελίχθηκε αυτό; Διότι το φύλο δεν κόβει τόσο βαθιά όσο η φυλή και οι κατήγοροι το κατάλαβαν πολύ αργά.

Η υπεράσπιση όμως, το ήξερε από την αρχή. Όλοι γνωρίζουν ότι οι μαύρες είναι αυτές που γίνονται περισσότερο θύματα από μαύρους. Κανένα άλλο υποσύνολο του πληθυσμού δεν πλησιάζει κάν τα δεινά των μαύρων γυναικών από μαύρους. Όμως, η δίκη του O. J. αποδεικνύει ότι οι περισσότερες μαύρες γυναίκες θα πάρουν το μέρος των μαύρων ανδρών που τις κατατρέχουν αντί το μέρος των λευκών ανδρών (που δεν τις στοχοποιούν ως θύματά τους τόσο πολύ) ή το μέρος των λευκών γυναικών (που βεβαίως δεν τις στοχοποιούν καθόλου ως θύματά τους.)

Ναι, το αποτέλεσμα δεν έχει νόημα, μέχρι να λάβεις υπόψιν τον Κανόνα της Φυλής. Τότε όλα έχουν νόημα. Και πάλι, η φυλή είναι το χαρτί ατού που νικά τα πάντα.

Εντούτοις, φαίνεται ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ξεχάσει αυτόν τον κανόνα τις ημέρες λίγο πριν τις εκλογές του 2016. Τώρα παίζουν το χαρτί του φύλου, με τον ίδιο τρόπο που οι κατήγοροι του O. J. έπαιξαν το χαρτί του φύλου. Μας λέει λοιπόν ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αν δεν ψηφίσετε την Χίλαρι Κλίντον, τότε πρέπει να είστε σεξιστές. Επιπλέον, αν είστε γυναίκες, τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ψηφίσετε τον Ντόναλτ Τραμπ. Βλέπετε, είναι άνδρας. Χρησιμοποιεί τη λέξη «πούσυ». Δεν μπορεί να νοιάζεται για τα συμφέροντα των γυναικών. Λες και τα συμφέροντα των γυναικών είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα με τα συμφέροντα των ανδρών.

Για να είμαστε δίκαιοι, οι Δημοκρατικοί θα έπαιζαν το χαρτί της φυλής αν μπορούσαν. Είναι το καλύτερο χαρτί. Αλλά επειδή η Χίλαρι είναι τόσο λευκή όσο η Χάριετ Μπίτσερ Στόου [ΕΘ: Υπέρμαχος της κατάργησης της δουλείας και συγγραφεύς του βιβλίου «Η καλύβα του Μπάρμπα Θωμά»], το χαρτί του φύλου είναι το μόνο που διαθέτουν. Επειδή θέλουν να κερδίσουν τόσο πολύ όσο και εμείς, δεν τους κατηγορώ που παίζουν το χαρτί αυτό. Αλλά δεν καταλαβαίνουν ένα πράγμα: Οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν επειδή οι Ρεπουμπλικάνοι επιτέλους παίζουν το δικό τους χαρτί της φυλής.

Και τηρουμένων σταθερών των άλλων παραγόντων, η φυλή θα είναι πάντα το χαρτί ατού.

Εντάξει, ο Ντόναλτ Τραμπ δεν είναι υπερβολικά τολμηρός σχετικά με αυτό. Δεν κραδαίνει το χαρτί της φυλής κατά πρόσωπο στους αντιπάλους του, με τον ίδιο τρόπο όπως οι Δημοκρατικοί  (φανταστείτε, ο Ντόναλτ Τραμπ να υπονοούσε οτιδήποτε!) Αλλά μην ξεγελιέστε, στη ρητορική του και στο πολιτικό του πρόγραμμα, ουσιαστικά απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά στα συμφέροντα των λευκών. Είναι υπέρ του στρατού, υπέρ των βετεράνων, υπέρ της δεύτερης τροποποίησης (του δικαιώματος του λαού να οπλοφορεί), εναντίον του πολέμου, εναντίον της μετανάστευσης, εναντίον του Ισλάμ και υπόσχεται ότι θα μειώσει τη φορολογία. Επιπλέον, προωθεί την ιδέα «η Αμερική πρώτα», τον οικονομικό προστατευτισμό για χάρη της χαμηλής μεσαίας τάξης. Γιατί να μην αρέσουν αυτά σε έναν πλούσιο λευκό Αμερικανό; Έτσι ήταν σε όλη του την εκστρατεία. Επιπλέον, είχε τις ευκαιρίες του να αποκλίνει από το πρόγραμμά του αλλά ποτέ δεν το έκανε. Θα μπορούσε να φορτωθεί στην Εναλλακτική Δεξιά (Alt-Right) όταν η Χίλαρι μάς επιτέθηκε και μας αποκάλεσε άθλιους. Ο Romney και ο McCain θα το έκαναν, είμαι βέβαιος. Θα ήταν το πολιτικά ορθό να κάνει κανείς. Αλλά όχι ο Τραμπ. Ευτυχώς όχι ο Τραμπ.

Πραγματικά πιστεύω ότι ο Τραμπ θα νικήσει ακριβώς επειδή δεν τα κάνει αυτά τα πράγματα. Οι λευκοί, ειδικά αυτοί που έχουν τσαγανό και άποψη, είναι «το ψωμί και το βούτυρό του» και το γνωρίζει. Ταυτόχρονα, παίζοντας ένα πιο αδύναμο χαρτί, οι Δημοκρατικοί πολύ πιθανόν να αντιλαμβάνονται το λάθος τους. Στην απελπισία της ήττας μετά τις εκλογές, θα καταλάβουν ότι ξέχασαν τον σημαντικότατο Κανόνα της Φυλής. Το φύλο απλώς δεν έχει το κασέ της φυλής. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε ποτέ το χαρτί του φύλου της Χίλαρι να νικήσει το χαρτί της φυλής του Τραμπ είναι αν δεν υπήρχαν αρκετοί λευκοί που να ταυτίζονται με τη φυλή τους αρκετά για να ψηφίσουν τον Τραμπ. Και δεν νομίζω ότι είμαστε σε εκείνο το σημείο ακόμη. Όμως, αν η Χίλαρι νικήσει, τότε θα ξέρουμε δυστυχώς ότι όντως είμαστε εκεί.

Από την άλλη μεριά, αν νικήσει ο Τραμπ, μπορώ να προβλέψω σχεδόν με βεβαιότητα ότι η Χίλαρι Κλίντον θα είναι η τελευταία λευκή που προτείνουν για πρόεδρο οι Δημοκρατικοί. Οι Δημοκρατικοί δεν θα ξανακάνουν το ίδιο λάθος. Από το 2020 μέχρι αυτό το έθνος να διαλυθεί από το ίδιο το βάρος του πολυφυλετισμού, οι Δημοκράτες θα παίζουν το χαρτί της φυλής και μάλιστα με αυξανόμενη επιμονή και απελπισία. Θα το κάνουν αυτό επειδή οι λευκοί αρχίζουν να ξυπνούν και να παίζουν το χαρτί της δικής τους φυλής. Και αυτό είναι ένα Όμορφο Πράγμα.

Ο ανωτέρω Κανόνας της Φυλής δηλώνει ότι η Φυλή Νικά τα Πάντα. Αλλά υπάρχει και ένα πόρισμα που θα πρέπει να προσθέσουμε και να μην ξεχάσουμε ποτέ: Η φυλή είναι το ατού για τα πάντα Εκτός από τη Φυλή. Εάν οι λευκοί τηρήσουν αυτήν την αρχή και εξορίσουν αυτούς που δεν την τηρούν από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, τότε οι Ρεπουμπλικάνοι είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να κερδίζουν από τη στιγμή που ο Τραμπ κερδίσει το βραβείο τον Νοέμβριο.

Spencer Quinn

Πηγή

 

Advertisements