Χίλαρι Κλίντον: Σύμμαχος της Αλ Κάιντα

https://i0.wp.com/russia-insider.com/sites/insider/files/styles/s400/public/main/2016-Nov-9/a-qaeda-clinton.jpg

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Κλίντον που διέρρευσε πρόσφατα έχει αποκαλύψει μερικά τρομακτικά γεγονότα για την παρά λίγο πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ ανακοίνωσε ότι η Κλίντον χρηματοδοτείται από τις ίδιες πηγές που χρηματοδοτούν και το ISIS.

Η Κλίντον ήταν εν πλήρη γνώσει του ότι βοηθούσε τους ριζοσπαστικούς Ισλαμιστές, περιλαμβανομένης και της Αλ Κάιντα, στην άνοδό τους στην εξουσία στη Λιβύη το 2011.

Στις 27 Μαρτίου 2011, η Κλίντον έλαβε ένα εμπιστευτικό υπόμνημα από τον στενό συνεργάτη της Sidney Blumenthal με θέμα “Σχετικά: Πολλές νέες πληροφορίες. Ο Λιβυκός στρατός πιθανόν στα πρόθυρα κατάρρευσης.” Ο συνεργάτης εξηγούσε ότι «ριζοσπαστικές/τρομοκρατικές» ομάδες είχαν διεισδύσει στο Εθνικό Λιβυκό Συμβούλιο (National Libyan Council – NLC), μια προτεινόμενη κυβέρνηση ανδρείκελο υποστηριζόμενη από τον  Νικολά Σαρκοζί της Γαλλίας. Η Κλίντον προειδοποιούνταν ότι η Αλ Κάιντα θα γίνονταν σημαντικός παίκτης στην περιοχή.

Το υπόμνημα έλεγε:

«Η κατάσταση αυτή γίνεται σταδιακά όλο και περισσότερο ενοχλητική για τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος, σύμφωνα με άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν, πιέζει να αναδυθεί από αυτήν την κρίση η Γαλλία ως η κύρια σύμμαχος οποιασδήποτε νέας κυβέρνησης αναλάβει την εξουσία.

Ο Σαρκοζί ανησυχεί επόισης για τις συνεχιζόμενες αναφορές ότι ριζοσπαστικές/τρομοκρατικές ομάδες όπως οι Λιβυκές Μαχόμενες Οργανώσεις (Libyan Fighting Groups) και το Ισλαμικό Μαγκρέμπ (Islamic Maghreb – AQIM) της Αλ Κάιντα διεισδύουν στο NLC και στη στρατιωτική του διοίκηση.

Συνεπώς, ρώτησε έναν κοινωνιολόγο ο οποίος είχε επί μακρόν καθιερωμένες σχέσεις με το Ισραήλ τη Συρία και άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή, να χρησιμοποιήσει τις επαφές του για να προσδιορίσει το επίπεδο της επιρροής που το AQIM και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν μέσα στο NLC.

Ο Σαρκοζί επίσης ζήτησε για αναφορές που εκθέτουν μια καθαρή εικόνα για τον ρόλο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην ηγεσία των επαναστατών…»

Επιπλέον, ο βοηθός της Κλίντον, Jake Sullivan έστειλε στην Κλίντον έναν πλήρη κατάλογο με γνωστούς «Λίβυους απεσταλμένους» και ταυτοποίησε τον πραγματικό δικαιούχο της ανατροπής του Μουαμάρ Καντάφι:

«Το καθεστώς του Καντάφι συναντήθηκε επίσης με την ηγεσία της Λιβυκής Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του Καντάφι, Fouad Zlitni, η Μουσουλμανική Αδελφότητα ισχυρίζεται ότι το TNC ίσως είναι η πολιτική ηγεσία της αντιπολίτευσης, αλλά η πραγματική δύναμη ανήκει στην Λιβυκή Αδελφότητα και ότι προφανώς είναι διατεθειμένοι να περιμένουν υπομονετικά.

Το καθεστώς του Καντάφι προσφέρθηκε επίσης να στείλει υψηλόβαθμους ηγέτες των φυλών στην Βεγγάζη για να διαπραγματευτούν με το TNC, αλλά το TNC απέρριψε την πρόταση.»

Η απόφαση της Κλίντον να προωθήσει το ηλεκτρονικό μήνυμα μπορεί να ερμηνευτεί ως  έμμεση αναγνώριση [αποδοχή;] εκ μέρους της των περιεχομένων του.

Επιπλέον, σχεδόν όλοι εντός ή εκτός του κατεστημένου θα πρέπει να είχε λάβει γνώση του ριζοσπαστικού στοιχείου της Λιβυκής επανάστασης, καθώς ένας Λίβυος διοικητής δήλωσε επίσημα ακόμη και από τον Μάρτιο του 2011 ότι οι μαχητές του περιελάμβαναν τζιχαντιστές που πολεμούσαν εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Εκείνη την εποχή, οι μαχητές αυτοί αναφέρονταν ως Αλ Κάιντα στο Ιράκ (al-Qaeda in Iraq – AQI), που σήμερα αναφέρεται ως ISIS.

Εκθέσεις αυτού του είδους προσδίδουν αξιοπιστία στον ισχυρισμό του ίδιου του Καντάφι, όπως εκφράστηκε σε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον πρώην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλέρ το 2011, όταν δήλωσε:

«Δεν υπάρχει αιματοχυσία και δεν υπάρχουν μάχες, ελάτε να δείτε και μόνος σας. Κάποιοι διαδίδουν φήμες μέσω των τηλεοπτικών σταθμών. Οι άνθρωποι αυτοί είναι από το Γκουαντάναμο, τους ξέρουμε με το όνομά τους, υποστηρίζουν την Αλ Κάιντα – εσείς υποστηρίζετε την Αλ Κάιντα;»

Οπωσδήποτε η Κλίντον φαίνεται ότι την υποστήριζε.

Πηγή