Σόρος και Δημοκρατικοί σχεδιάζουν κίνημα αντίστασης εναντίον του Τραμπ

https://cdn3.img.sputniknews.com/images/102158/86/1021588609.jpg

Ο Νεο-Φιλελεύθερος δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος και άλλοι πλούσιοι χορηγοί των Δημοκρατικών συναντώνται για να σχεδιάσουν  μια στρατηγική αντίστασης για να υπονομεύσουν το πρόγραμμα του νέου προέδρου Ντόναλτ Τραμπ όταν αυτός αναλάβει την προεδρία.

Το κλαμπ των δωρητών «Δημοκρατική Συμμαχία» (Democracy Alliance) χρηματοδοτεί ένα τριήμερο συνέδριο που ξεκίνησε την Κυριακή στο ξενοδοχείο Μάνταριν Οριένταλ στην Ουάσιγκτον.

Η οργάνωση θα επικεντρωθεί στην επινόηση μιας στρατηγικής για να αγωνιστεί εναντίον των «μαζικών απειλών από τον Τραμπ και το Κογκρέσο το 2017».

Η αρχηγός της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Nancy Pelosi και η γερουσιαστής Elizabeth Warren αναμένεται να παρακολουθήσουν το συνέδριο, μαζί με μια πληθώρα από αρχηγούς εργατικών συνδικάτων και φιλελεύθερων οργανώσεων.

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, η Δημοκρατική Συμμαχία ιδρύθηκε από πλούσιους όπως ο Σόρος, ο Peter B. Lewis και ο Tim Gill. Στις ενδιάμεσες εκλογές του 2014, η οργάνωση ξόδεψε 374 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των Δημοκρατικών. Η οργάνωση χρηματοδοτεί 172 άλλες οργανώσεις που υποστηρίζουν γενικά το πρόγραμμα των Δημοκρατικών και φιλελεύθερες απόψεις περί ατομικών δικαιωμάτων, κ.ά.

Πηγή: Sputniknews. Διαμόρφωση: ΕΘ.

 

Advertisements