Αποστραγγίστε τον Βάλτο

«Ο Βάλτος» πρόκειται να γίνει το νέο όνομα για την αίρεση της παγκοσμιοποίησης, τους ειδήμονες της ανοιχτής κοινωνίας, τους μανιακούς των ΛΟΑΤ, τον στρατό του Σόρος, τους μετα-ανθρωπιστές, κοκ. Η αποστράγγιση του Βάλτου δεν είναι κατηγορηματικά επιτακτική μόνον για την Αμερική. Είναι μια παγκόσμια πρόκληση για όλους μας. Σήμερα όλοι οι λαοί βρίσκονται κάτω από την εξουσία του δικού τους Βάλτου. Εμείς, όλοι μαζί, πρέπει να αρχίσουμε τον αγώνα εναντίον του ρωσικού Βάλτου, του γαλλικού Βάλτου, του γερμανικού Βάλτου, κοκ. Πρέπει να καθαρίσουμε τις κοινωνίες μας από την επιρροή του Βάλτου. Αντί να πολεμάμε μεταξύ μας, ας τον αποστραγγίσουμε μαζί. Αποστραγγιστές των Βάλτων όλου του κόσμου ενωθείτε!

Το άλλο ζήτημα είναι ότι ο αντιαμερικανισμός τελείωσε. Όχι επειδή ήταν λανθασμένος, αλλά ακριβώς για το αντίθετο: Επειδή οι ίδιοι οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει την επανάσταση εναντίον ακριβώς αυτής της πλευράς των ΗΠΑ που όλοι μισούσαμε. Τώρα η ευρωπαϊκή κυρίαρχη τάξη, καθώς επίσης και μέρος της ρωσικής ελίτ (που είναι ακόμη φιλελεύθερη), δεν μπορεί να κατηγορείται όπως πριν ότι είναι υπερβολικά υπέρ της Αμερικής. Πρέπει τώρα να κατηγορηθεί ότι είναι αυτό που είναι: Μια διεφθαρμένη, διεστραμμένη, άπληστη συμμορία τραπεζιτών και καταστροφέων των πολιτισμών, των παραδόσεων και της ταυτότητας. Έτσι ας αποστραγγίσουμε τον ευρωπαϊκό Βάλτο. Αρκετά με τον Ολάντ, τη Μέρκελ και τις Βρυξέλλες. Η Ευρώπη για τους Ευρωπαίους. Ο Σόρος και η αίρεσή του θα πρέπει να καταδικαστούν δημοσίως.

Από σήμερα, ο Βάλτος είναι ένα εξωεδαφικό φαινόμενο, ακριβώς όπως ένα διεθνές τρομοκρατικό δίκτυο. Ο Βάλτος είναι παντού και πουθενά. Χθες, το κέντρο του Βάλτου, ο πυρήνας του, ήταν τοποθετημένος στις ΗΠΑ, αλλά όχι πια. Αποτελεί ευκαιρία για όλους μας να αρχίσουμε να τους κυνηγάμε. Ο Βάλτος δεν εκδηλώνεται πλέον με μια γεωγραφικά σταθερή μορφή. Εντούτοις, υπάρχει και είναι ακόμη, πολύ, πολύ ισχυρός. Αλλά η αντεθνική φύση του είναι τώρα σαφώς προφανής. Ο Βάλτος δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από την Αμερική. Βρίσκεται υπό εξορία. Αλλά πού; Στον Καναδά; Στην Ευρώπη; Στην Ουκρανία; Σε άλλους πλανήτες όπου οι ντοπαρισμένοι ηθοποιοί υποσχέθηκαν ότι θα μεταναστεύσουν αν νικήσει ο Τραμπ; Τώρα είναι ώρα να πραγματοποιήσουν την υπόσχεσή τους. Όλα αυτά μοιάζουν με την αναρπαγή των θιασωτών της παγκοσμιοποίησης. Τώρα απορροφώνται σε μια εκτός χώρου ουτοπία, τη γη της φιλελεύθερης ουτοπίας, έναν ερημότοπο. Είμαστε τώρα μάρτυρες της αποκοπής του Βάλτου, της παγκόσμιας ελίτ και της Παγκόσμιας Κυβέρνησης από μια συγκεκριμένη περιοχή.

Ποια είναι η δομή του Βάλτου;

Πρώτα απ’ όλα, ο Βάλτος είναι ιδεολογία, ο Φιλελευθερισμός. Χρειαζόμαστε μια Δίκη της Νυρεμβέργης για τον Φιλελευθερισμό, την τελευταία ολοκληρωτική πολιτική ιδεολογία του Νεωτερισμού. Ας γυρίσουμε τη σελίδα αυτή της ιστορίας.

Δεύτερον, ο Βάλτος είναι μια ειδική μετανεωτεριστική κουλτούρα. Βασίζεται στην αποσύνθεση κάθε οντότητας μέσω ψηφιοποίησης, υποχρεωτικού σχιζοφρενικού μορφισμού, κοκ. Η αποστράγγισή του σηματοδοτεί την Απολλώνια ενότητα της τέχνης. Η τέχνη θα πρέπει να επιστρέψει στον ολισμό.

Τρίτον, είναι υπερεθνικός παγκόσμιος καπιταλισμός. Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη του Βάλτου. Είναι τα δάνεια και το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Σύστημα (Federal Reserve) που εκτυπώνει δηλητηριώδη πράσινα χαρτονομίσματα. Πρέπει να το τελειώσουμε αυτό και να επιστρέψουμε στον πραγματικό παραγωγικό τομέα και στην προσέγγιση της εμποροκρατίας.

Προτείνω να ανακαλύψουμε ξανά τις ιδέες του Πιτίριμ Σορόκιν, ο οποίος είδε την κοινωνική δυναμική της ιστορίας ως αλυσίδα από κοινωνικά παραδείγματα τα οποία ονόμασε «το ιδεατό» (ΕΘ: μεταφράζουμε με επιφύλαξη το «ideational», που λέει ότι η πραγματικότητα είναι πνευματική, όπως εξηγεί και ο αρθρογράφος), το αισθητό (ΕΘ: επίσης με επιφύλαξη μεταφράζουμε το «sensate», που λέει ότι η πραγματικότητα είναι υλική) και το ιδεαλιστικό (ΕΘ: «idealistic», που είναι η σύζευξη των δύο). Το ιδεατό είναι η απόλυτη κυριαρχία του πνεύματος επί της ύλης, ασκητισμός και η βίαιη υποταγή του υλικού κόσμου στην πνευματική και θρησκευτική φιλοδοξία. Ο αισθητός τύπος της κοινωνίας είναι η κυριαρχία της ύλης επί της ψυχής. Ο ιδεαλιστικός τύπος είναι ισορροπημένος και βασίζεται στην αρμονική συνύπαρξη του πνεύματος και της ύλης, όπου το πνευματικό μέρος είναι ελαφρώς κυρίαρχο αλλά όχι αποκλειστικά.

Ο Βάλτος είναι ο αισθητός τύπος της κοινωνίας. Μέχρι πρότινος, φαίνονταν ότι οι λέξεις «αισθητός» και «αμερικανικός» είναι συνώνυμα, αλλά μετά τη νίκη του Τραμπ, τα πάντα είναι διαφορετικά. Τώρα το αισθητό είναι παγκόσμιο και εκτός κέντρου. Υπάρχει ένα είδος «translatio Imperii» (ΕΘ: Μεσαιωνική ιστοριογραφική έκφραση για τη διαιώνιση της αυτοκρατορικής εξουσίας) πουθενά και παντού.

Ο Σορόκιν τόνισε ότι η κυκλική φύση της κοινωνίας ακολουθεί μόνο μια αλυσίδα διαδοχής: Από το ιδεατό στο ιδεαλιστικό στο αισθητό. Το ιδεαλιστικό δεν μπορεί να ακολουθήσει το αισθητό, διότι είναι αδύνατον για τον Βάλτο να μετεξελιχθεί πίσω σε ημι-Βάλτο. Μετά τον Βάλτο έρχεται ο Ήλιος, δηλαδή, η φωτιά, το Πνεύμα στη ριζοσπαστική, ιδεατή μορφή του. Για να αποστραγγίσουμε τον Βάλτο, χρειαζόμαστε ηλιακή Φωτιά, μια Μεγάλη Φωτιά που πρέπει να είναι σε αφθονία.

Ο Βάλτος και η Φωτιά είναι δύο αντίθετα στοιχεία που κατανέμονται σε όλη τη Γη. Η Γεωπολιτική τώρα γίνεται κάθετη. Και τα δύο μπορούν να βρεθούν σε κάθε σημείο. Η έννοια του χώρου τώρα είναι η φόρα της διαδικασίας της αποστράγγισης του Βάλτου. Πού; Εδώ και τώρα.

Ο Βάλτος δεν είναι πλέον αμερικανική ηγεμονία, καθώς ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αμερικής απορρίπτει αυτήν την ηγεμονία. Έτσι, είναι ηγεμονία πολύ απλά, Ηγεμονία με ένα καθαρά μετα-νεωτεριστικό κενό στο κέντρο.

Οι ΗΠΑ είναι το Φαρ Ουέστ του κόσμου. Είναι ο χώρος του Μεσονυκτίου. Και εκεί είναι που φτάνεται το κατώτατο σημείο της Πτώσης. Η στιγμή που έχουμε είναι η στιγμή της αλλαγής των πόλων. Η Δύση γυρίζει προς την Ανατολή. Ο Πούτιν και ο Τραμπ είναι σε δύο αντίθετα άκρα. Στον 20ό αιώνα, αυτά τα δύο άκρα ενσαρκώθηκαν στις πιο ριζοσπαστικές μορφές του Νεωτερισμού, τον καπιταλισμό και τον κομμουνισμό. Δύο αποκαλυπτικά τέρατα, ο Λεβιάθαν και ο Βεεμώθ (Θηρίο). Τώρα έχουν μετατραπεί σε δύο εσχατολογικές υποσχέσεις: Τη Μεγαλύτερη Ρωσία του Πούτιν και την Αμερική που απελευθερώνεται υπό τον Τραμπ. Ο 21ος αιώνας επιτέλους άρχισε.
Το μόνο που χρειαζόμαστε τώρα είναι η Φωτιά.

Πηγή

 

Advertisements