Λίγο ζηλόφθονος φαίνεται να είναι ο Σόρος

https://i0.wp.com/journal-neo.org/wp-content/uploads/2016/11/NEO-Collage-Soros-vs.-Trump-22-300x152.jpg

Η εμπλοκή του Σόρος στη δημιουργία αναταραχών στις ΗΠΑ αμέσως μετά τη νίκη του Τραμπ δεν αποτελεί μυστικό σήμερα.

Ο Σόρος και οι άλλοι πλούσιοι φιλελεύθεροι (liberals) που έχουν ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, θα μαζεύονταν στην Ουάσιγκτον την Κυριακή το βράδυ για ένα τριήμερο συνέδριο με σκοπό να συσπειρωθούν στη μάχη εναντίον του Ντόναλτ Τραμπ, λέει η εφημερίδα Politico.

Όπως αναφέρεται, το συνέδριο που ξεκίνησε στο ακριβό ξενοδοχείο Μάνταριν Οριένταλ της Ουάσιγκτον χρηματοδοτείται από το κλάμπ των χορηγών Δημοκρατική Συμμαχία (Democracy Alliance) και θα περιλαμβάνει εμφανίσεις από ηγέτες των πιο σημαντικών συνδικάτων και φιλελεύθερων οργανώσεων. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι φιλελεύθεροι σχεδιάζουν έναν πλήρους κλίμακος πόλεμο χαρακωμάτων εναντίον του Τραμπ από την πρώτη ημέρα.

Οι επιχειρηματικές πρακτικές του Σόρος έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονης κριτικής από διάφορους αναλυτές, επειδή ο δισεκατομμυριούχος αυτός αποκαλείται συχνά κερδοσκόπος. Η εταιρεία Κουάντουμ που διευθύνει ο Σόρος, τα τελευταία 40 χρόνια έχει αποφέρει μια περιουσία 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δεν έχει ξαναφανεί στον κόσμο των αντισταθμιστικών κεφαλαίων. Και μόνο η κρίση των ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ επέτρεψε στον Σόρος να αποκομίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε δύο χρόνια.

Εντούτοις, είναι σαφές ότι ο Σόρος δεν ικανοποιείται με την περιουσία του, δείχνοντας μια παρανοϊκή επιθυμία να ελέγξει και τον κόσμο, επενδύοντας τον πλούτο του στις επονομαζόμενες χρωματιστές επαναστάσεις που αποσκοπούν στην ανατροπή εκλεγμένων αξιωματούχων σε όλον τον κόσμο.

Χάρη σε πολλά σκάνδαλα του Σόρος που δημοσιεύουν οι διάφοροι ανώνυμοι χάκερ, γνωρίζουμε ότι το ίδρυμα Ανοιχτή Κοινωνία του Σόρος προσπαθεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ο δισεκατομμυριούχος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως ότι υποκίνησε χρωματιστές επαναστάσεις σε διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, περιλαμβανομένης και της Γεωργίας.

Το 2015 ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία κατέληξε στην ανάληψη της εξουσίας από τον Πέτρο Ποροσένκο. Τώρα απονέμει το βραβείο του Τάγματος της Ελευθερίας στον Σόρος για να τον τιμήσει «για την αφοσίωσή του στις δημοκρατικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία.»

Επιπλέον, τον περασμένο Απρίλιο, το DCLeaks δημοσίευσε έγγραφα σχετικά με ένα σκάνδαλο γύρω από την παναμαϊκή νομική εταιρεία Mossack Fonseca που είναι γνωστά ως τα «Έγγραφα του Παναμά» που την εκθέτουν ότι χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σόρος.

Τον περασμένο Αύγουστο, αναφέρθηκε από πηγές ότι ο Σόρος ξόδεψε 33 εκατομμύρια δολάρια για να υποκινήσει τις αναταραχές στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ. Το 79% των συλληφθέντων κατά τις εξεγέρσεις δεν ήταν ντόπιοι κάτοικοι, αλλά αντίθετα είχαν μεταφερθεί από όλες τις ΗΠΑ για να προκαλέσουν συγκρούσεις με την τοπική αστυνομία. Χωρίς αμφιβολία, η συνεχιζόμενη έρευνα θα αποκαλύψει ότι οι εξεγέρσεις στο Φέργκιουσον δεν ήταν αυθόρμητες, αλλά υποκινήθηκαν έξυπνα και διευθύνθηκαν από κάποιο κέντρο.

Μπορεί κανείς εύκολα να βρει τον Σόρος ανάμεσα στους κορυφαίους δωρητές της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ, ξοδεύοντας 9 εκατομμύρια δολάρια επισήμως για να υποστηρίξει την υποψήφια των Δημοκρατικών. Όμως ο Σόρος δεν νοιάζεται για τη «δημοκρατία» αλλά αντίθετα παρακινείται από τα κέρδη και την εξουσία.

Για τον λόγο αυτό, ο Σόρος έχει εξαπολύσει έναν τρομερό πόλεμο εναντίον του Τραμπ, σχηματίζοντας οργανώσεις από τους επονομαζόμενους ακτιβιστές που χρησιμοποιούν το σύνθημα #NotMyPresident (Όχι Πρόεδρός μου), μαζί με το μέτωπο της MoveOn.org που χρηματοδότησαν πάνω από 200 δράσεις όπως «Ενωμένοι Εναντίον του Μίσους»  (υποτίθεται «ειρηνικές» διαδηλώσεις αν και μερικές από αυτές χαρακτηρίζονται από βανδαλισμούς και βίαια επεισόδια).

Οι Ουάσιγκτον Τάιμς ανέφεραν:

Μετά από πέντε ημέρες διαμαρτυριών εναντίον του Τραμπ και αναταραχές που οδηγούνται από αριστερές οργανώσεις, περιλαμβανόμενης μιας οργάνωσης που συνδέεται με τον κορυφαίο δωρητή της Κλίντον Τζορτζ Σόρος, οι Ρεπουμπλικανοί είπαν την Κυριακή ότι είναι καιρός οι Δημοκρατικοί να μαζέψουν τα σκυλιά.

Ένας χρηματοοικονομικός αναλυτής, ο Πώλ Έμπελινγκ, είναι πεπεισμένος ότι οι Κλίντον, οι οποίοι εισέπραξαν εκατομμύρια δολάρια σε συνεισφορές και σε δωρεές για το Ίδρυμα Κλίντον από τον Σόρος, βοηθούσαν στην πραγματικότητα να εξαπολυθεί η Πορφυρή Επανάσταση του Σόρος στην Αμερική. Η Πορφυρή Επανάσταση θα αντιτεθεί σε όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ απώθησης των πολιτικών της παγκοσμιοποίησης των Κλίντον και του απερχόμενου προέδρου Ομπάμα.

Εντούτοις, ο Ντόναλτ Τραμπ δεν είναι νεοφερμένος στις κεφαλαιαγορές και ξέρει τα βρώμικα κόλπα που παίζονται εκεί. Επομένως είναι απίθανο ο Σόρος να επιτύχει στην προσπάθειά του να προκαλέσει αναταραχές την εποχή του Τραμπ, η οποία ανατέλλει.

Πηγή  

 

Advertisements