Οι θυμωμένοι Σέρβοι της Αμερικής και η ήττα της Κλίντον

https://i0.wp.com/russia-insider.com/sites/insider/files/styles/1200xauto/public/tumblr_mjdlvwMXVz1r9772no1_500.jpg

Ο λόγος που η Χίλαρι Κλίντον συνετρίβη στις εκλογές των ΗΠΑ είναι επειδή έχασε τις πολιτείες του Γουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Πενσυλβάνια . Ο λόγος πίσω από την ιστορική αποτυχία αυτή μπορεί να ειπωθεί με δύο φράσεις: Δεν θα ξεχάσουμε. Δεν θα συγχωρήσουμε.

Οι τρεις αυτές πολιτείες είναι έδρα της Σερβο-Αμερικανικής κοινότητας. Για τους περισσότερους εξ αυτών, το γεγονός ότι η παραδοσιακά Δημοκρατική ψήφος γύρισε σε Ρεπουμπλικανική ήταν σαφής αποκήρυξη του ρόλου της Χίλαρι Κλίντον στη βαλκανική γενοκτονία.

«Ενας Αμερικανός Σέρβος γενικά δεν ψηφίζει ΥΠΕΡ οποιουδήποτε, αλλά ΚΑΤΑ κάποιου Μπίντεν, Κλίντον, Μακέιν, εναντίον οποιουδήποτε υποστηρίζει η Μαντλίν Ολμπράιτ, εναντίον οποιουδήποτε βομβάρδισε τη Σερβία, αναγνώρισε το Κοσσυφοπέδιο…

Ένα λεπτό. Μα, δεν ήταν ο Ντάμπιγια φίλος των Σέρβων; [ΕΘ: Ντάμπιγια, Dubya, παρατσούκλι του George W. Bush ή αλλιώς George Dubya Bush, διότι οι Τεξανοί προφέρουν το W ως «ντάμπιγια»]

Δεν ήταν η δική του κυβέρνηση που όρμησε να αναγνωρίσει το κράτος καρτέλ του Θάτσι (Κοσσυφοπέδιο) το 2008;

Δεν έγινε η χειρότερη εθνική κάθαρση του 21ου αιώνα επί κυβερνήσεώς του εναντίον των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου τον Μάρτιο του 2004;

Όλα αυτά αληθεύουν, αλλά το 2004 ήταν ο Τζον Κέρι, ο αντίπαλός του, που με ανεξήγητο τρόπο υποσχέθηκε να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο κατά την προεκλογική εκστρατεία, αν και το Κοσσυφοπέδιο δεν αποτελούσε καθόλου προτεραιότητα εξωτερικής πολιτικής ούτε θέμα της προεκλογικής εκστρατείας.

Ήταν ο Τζον Κέρι που εισέπραξε περισσότερα από μισό εκατομμύριο δολάρια σε ένα βράδυ από την Αλβανο-Αμερικανική κοινότητα οδηγούμενη από τον Φλορίν Κρασνίκι (Florin Krasniqi), έναν γνωστό έμπορο όπλων,  μέσω των διαβόητων εχθρών των Σέρβων, του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και του Γουέσλεϊ Κλαρκ, που μετέφερε τα χρήματα στην αίθουσα χορού Cipriani της Νέας Υόρκης. Ασφαλώς και οι Σέρβοι θα ψήφιζαν υπέρ του αντιπάλου του Κέρι.

Η απώλεια αυτών των τριών πολιτειών ήταν εκδίκηση για την υποστήριξη της γενοκτονίας του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου [KLA και στα Αλβανικά UCK, ο γνωστός  Ουτσεκά] εναντίον των Σέρβων. Ήταν ξεκάθαρη αποκήρυξη της δυναστείας των Κλίντον και της Χίλαρι Κλίντον επειδή χωρίς έλεος κατέστρεψε τόσες πολλές οικογένειες [Σέρβων].

Λόγω της Σερβο-Αμερικανικής ψήφου στις εκλογές αυτές έμαθα για πρώτη φορά πώς τα θύματα μιας φυλετικής γενοκτονίας ψηφίζουν για να τελειώσουν την πολιτική σταδιοδρομία αυτών που θεωρούν υπεύθυνους.

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αθωώθηκε από τις κατηγορίες για γενοκτονία στο Κοσσυφοπέδιο. Στην πραγματικότητα προσπάθησε να τη σταματήσει. To Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων για την πρώην Γιουγκοσλαβία έλαβε υπόψιν την «κατ’ επανάληψη κριτική και μη έγκριση των πολιτικών εκ μέρους το κατηγορουμένου (Κάρατζιτς) και της ηγεσίας των Βοσνίων Σέρβων» Ο Μιλόσεβιτς επέμενε ότι όλες οι εθνικότητες πρέπει να προστατευτούν.»

Ήταν η Χίλαρι Κλίντον που πίεζε τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον να αρχίσει τους βομβαρδισμούς και να υποστηρίξει τους τρομοκράτες της γενοκτονίας, τον KLA. «Για εμένα και τους συμπατριώτες μου Αμερικανούς (Αλβανούς) αυτό είναι κάτι παραπάνω από θέμα εξωτερικής πολιτικής, είναι προσωπικό ζήτημα» Τόνιζε ο Κλίντον. Οι βομβαρδισμοί ώθησαν τα θύματα στα χέρια του KLA που καιροφυλακτούσε.

Και το Κοσσυφοπέδιο είναι πραγματικά προσωπικό ζήτημα για την Κλίντον. Στο εφετινό Δημοκρατικό Εθνικό Συνέδριο, η Χίλαρι προσκάλεσε τον πρόεδρο του Εθνικού Κοινοβουλίου του Κοσσόβου, Κάντρι Βεσέλι (Kadri Veseli) ως ιδιαίτερο προσκεκλημένο.

Ο Βασέλι, μαζί με τον παλιό φίλο των Κλίντον και πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι πρόκειται να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Χωρίς την Κλίντον στον Λευκό Οίκο να τους προστατεύουν, μάλλον θα κρεμαστούν για κλοπή ανθρωπίνων οργάνων και μαζικές δολοφονίες. Το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος του αλβανικού σχεδίου για μια Μεγάλη Αλβανία.

«Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν επισκεφτεί την Ουάσιγκτον, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα είπε ότι ο Ρεπουμπλικανός Υποψήφιος Ντόνταλτ Τραμπ θα αποτελούσε απειλή για τη χώρα του και για τους Αμερικανο-Αλβανικούς δεσμούς αν εκλεγεί πρόεδρος… Ο Ράμα ήταν στο γειτονικό Κοσσυφοπέδιο, δύο χώρες με της ίδιας Αλβανικής εθνικότητας πληθυσμό κατά πλειοψηφία, για να λάβει μέρος σε μια τελετή για τον νέο Πρόεδρο Χασίμ Θάτσι»

Στο Κοσσυφοπέδιο σήμερα υπάρχουν στρατόπεδα του ISIS τα οποία στήθηκαν με την ελπίδα ότι θα νικήσει η Κλίντον. Οι Κοσοβάροι (Αλβανοί) είναι διαβόητοι για το ότι είναι οι Λευκοί Τζιχαντιστές. Είναι υπερ-εθνικιστές που υποστηρίζουν και στρατολογούν για λογαριασμό του  ISIS.

«Κατηγορούμαι ότι έκοψα το κεφάλι ενός ανθρώπου; Δεν έκανα τίποτα λιγότερο ή περισσότερο απ’ ό,τι οι στρατιώτες του KLA κατά τον πόλεμο. Ανάρτησα τις φωτογραφίες των πράξεων αυτών του KLA στο Φέισμπουκ», λέγεται ότι είπε ο Μουχακερί.

Παραβίασε η Χίλαρι Κλίντον τον ομοσπονδιακό νόμο περί εκλογών όταν εν γνώσει της  έλαβε δωρεές από αυτούς τους ριζοσπαστικούς Ισλαμιστές, δεδομένου ότι είναι παράνομο για ξένης εθνικότητας άτομα να συνεισφέρουν;

Σήμερα, οι απόδημοι που υποστηρίζουν τη γενοκτονία του KLA είναι μεταξύ των οργανώσεων πίσω από τις διαδηλώσεις που αποσκοπούν στην ανατροπή των εκλογών. Είναι εύκολο να δούμε γιατί.

Δύο κοινότητες αποδήμων, οι Σερβο-Αμερικανοί και οι Ουκρανο-Αμερικανοί, έπαιξαν  σημαντικό ρόλο στην κατατρόπωση της Κλίντον από τον Τραμπ. Οι Ουκρανο-Αμερικανοί νόμισαν ότι η Κλίντον θα κέρδιζε, αφού σκόρπισε τόσα χρήματα και διαφημίσεις. Πίστεψαν το ίδιο τους το παραμύθι και χαλάρωσαν στην Πενσυλβάνια.

Οι Σερβο-Αμερικανοί ήταν η μόνη κοινότητα αποδήμων που στήριξε τον Ντόναλτ Τραμπ, από όσα μπόρεσα να βρω. Περισσότερες από 20 άλλες κατά πολύ μεγαλύτερες και πολιτικά ισχυρές υπερ-εθνικές ομάδες  υποστήριζαν την Χίλαρι Κλίντον. Στις εκλογές αυτές, βρίσκονταν σε λανθασμένες περιοχές και πολιτείες.

Συμπερασματικά, επειδή οι προοδευτικοί, οι συντηρητικοί και οι αριστεροί αδράνησαν ή αδιαφόρησαν, τα θύματα ανέλαβαν να βρουν δικαίωση. Είναι ένα μικρό βήμα για να σταματήσει η γενοκτονία σε έναν κόσμο που δεν θέλει να τη βλέπει.

Πηγή: Russia Insider. Διαμόρφωση κειμένου: ΕΘ.

 

Advertisements