Επιταχύνεται ο πόλεμος εναντίον των μετρητών

https://i2.wp.com/www.thenewamerican.com/media/k2/items/cache/41457aedfe9866a89c3a24354151ea40_M.jpg

Ως μέρος του  της διαρκούς προώθησης από το παγκόσμιο κατεστημένο της δημιουργίας μιας ολοκληρωτικής «κοινωνίας χωρίς χρήμα», όπου κάθε συναλλαγή θα μπορεί να παρακολουθείται και να ελέγχεται, οι Ινδικές αρχές την περασμένη εβδομάδα ξαφνικά αφαίρεσαν από την κυκλοφορία τα δύο μεγαλύτερα χαρτονομίσματά της.

Στη Σουηδία, όπου ήδη η κυβέρνηση παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα, οι κεντρο-τραπεζίτες συνωμοτούν για τη δημιουργία ενός «ψηφιακού νομίσματος» που θα ήταν εντελώς ελεγχόμενο – μαζί με αυτούς που το χρησιμοποιούν – από τις αρχές.

Και στην Αυστραλία, οι μεγάλες τράπεζες συνωμοτούν με τους πολιτικούς να τους αναγκάσουν όλους στα Ηνωμένα Έθνη να γίνουν μια «κοινωνία χωρίς μετρητά» όπου οι τράπεζες και η κυβέρνηση θα έχουν απόλυτο έλεγχο πάνω στον λαό.

Στην κάθε περίπτωση έχουν δοθεί διαφορετικές δικαιολογίες. Αλλά αν τις δούμε όλες μαζί, είναι προφανές ότι κάτι μεγάλο συμβαίνει παγκοσμίως και παίζονται η ελευθερία και η ιδιωτικότητα των ατόμων.

Όπως  τόνιζε το παρόν περιοδικό παλαιότερα, το παγκόσμιο κατεστημένο ωθεί με αυξημένη πίεση την ανθρωπότητα να υποκύψει σε αυτό που οι προπαγανδιστές του ονομάζουν «κοινωνία χωρίς μετρητά». Βασικά η ατζέντα που προωθεί ο ΟΗΕ και οι κορυφαίοι της παγκοσμιοποίησης είναι να έχουμε έναν κόσμο στον οποίο όλες οι συναλλαγές θα γίνονται ηλεκτρονικά και επομένως θα δημιουργείται ένα μόνιμο αρχείο για να το εξετάζουν και να το παρακολουθούν οι κυβερνήσεις κατά βούληση.

Πολλές κυβερνήσεις και δικτατορίες από την Αφρική και την Ασία έως την Ευρώπη και την Αμερική έχουν εργαστεί σαφώς προς τον σκοπό αυτό. Ισχυρές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης περιλαμβανομένων και του ΟΗΕ, τη Microsoft, τη δυναστεία των Ροκφέλερ, τις μεγα-τράπεζες, τις κεντρικές τράπεζες κ.ά. Εντούτοις, ανάμεσα στην όλη πίεση, αναλυτές και επικριτές προσπαθούν να αντισταθούν, προειδοποιώντας για τις εφιαλτικές επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια αλλαγή για τους λαούς όλου του κόσμου.

Από τη σκοπιά των τραπεζιτών και των θιασωτών της παγκοσμιοποίησης, υπάρχουν πολλά «οφέλη» για τον ιερό πόλεμο εναντίον των μετρητών. Μεταξύ των πιο σημαντικών, η ικανότητα να αναγκάζουν τους αποταμιευτές να δέχονται «αρνητικά επιτόκια». Πράγματι, καθώς τα τεχνάσματα των κεντρικών τραπεζών αποτυγχάνουν να «δώσουν το κίνητρο» για την κατεστραμμένη από τις τράπεζες οικονομία, πολλές χώρες που εκδίδουν παραστατικό χρήμα έχουν υιοθετήσει αρνητικά επιτόκια.

Προφανώς οι καταθέτες δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν τους τραπεζίτες χρήματα για να κρατούν τα χρήματά τους στην τράπεζα για να μπορούν οι νομισματικές αρχές και η παρέα τους να καταληστεύουν το κοινό. Αλλά χωρίς την ύπαρξη των μετρητών, οι άνθρωποι δεν θα έχουν επιλογή παρά να υποκύψουν στο γδάρσιμο.

Η τελευταία μεγάλη ομοβροντία στον πόλεμο της παγκοσμιοποίησης εναντίον των μετρητών ήλθε αυτόν τον μήνα. Πρώτον με μια αμφιλεγόμενη ομιλία του προς το έθνος, ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε ότι οι αρχές θα απέρυραν από την κυκλοφορία τα μεγαλύτερα χαρτονομίσματα των 500 ρουπίων (6,9 ευρώ) και των 1000 ρουπίων (13,8 ευρώ).

Η είδηση προκάλεσε χάος και δυσχέρειες και ήταν ειδικά καταστροφική για τους φτωχούς που δεν χρησιμοποιούν τράπεζες. Με αυτό το τέχνασμα, που δικαιολογείται με τη μεταμφίεση της καταπολέμησης της «φοροδιαφυγής» και της «διαφθοράς», τα χαρτονομίσματα έχασαν αμέσως τη νομική τους ισχύ. Οι αρχές έδωσαν στους Ινδούς 50 ημέρες να παραδώσουν όλα τα χαρτονομίσματα των 500 και των 1000 ρουπίων στις τράπεζες και στο ταχυδρομείο με μια ταυτότητα που αποδεικνύει ποιοι είναι.

Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι είχαν μάλιστα το θράσος να υποκριθούν ότι η επίθεση ήταν για προς όφελος των καθημερινών πολιτών. «Τα πλαστά χαρτονομίσματα και η τρομοκρατία καταστρέφουν την υφή του έθνους μας» είπε ο  Μόντι, ισχυριζόμενος ότι ήταν «πολύ σημαντικό» να κρατηθεί  μυστική η είδηση ότι οι τράπεζες θα έκλειναν την επόμενη ημέρα.

«Ο τίμιος άνθρωπος δεν μπορεί να αγοράσει ένα σπίτι, δεν μπορεί να λάβει εκπαίδευση λόγω του μαύρου χρήματος. Η οικονομία των μετρητών υποβοηθά το μαύρο χρήμα, τη διαφθορά και κάνει τη ζωή δύσκολη για τους φτωχούς. Η κυβέρνηση επιβάλλει ένα όριο στα μεγάλα χαρτονομίσματα. Στην ιστορία των εθνών, έρχεται η στιγμή  που αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να είσαι μέρος αυτής της ιστορικής στιγμής. Και η σημερινή είναι μια τέτοια ημέρα. Κάθε συνηθισμένος άνθρωπος που έχει κουραστεί από τη διαφθορά και το μαύρο χρήμα είναι καλοδεχούμενος να συμβάλλει στην κάθαρση αυτή. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσουμε το έθνος από τη διαφθορά.»

Ο Ινδός Υπουργός Οικονομικών Αρούν Τζέιτλεϊ ήταν ακόμη πιο ανοιχτός σχετικά με την ατζέντα, εξηγώντας στα ΜΜΕ ότι η απόφαση της κυβέρνησης ήταν ένα μεγάλο βήμα για να πάει μπροστά η χώρα προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά. «Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η απόφαση ήταν καλοδεχούμενη παντού. Αυτό το μεγάλο βήμα θα βοηθήσει την αξιοπιστία της Ινδίας, ισχυρίστηκε, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν και υπερηφανευόμενος για το πώς το χρήμα θα αρχίσει να ρέει προς τον προβληματικό τραπεζικό κλάδο της Ινδίας ως αποτέλεσμα του νόμου. «Θα πάει την Ινδία προς μια οικονομία χωρίς μετρητά. Δεν σπρώχνει τη χώρα απλά προς την κατεύθυνση αυτή, τη σπρώχνει σημαντικά.»

Και πράγματι, αυτό ήταν το ζήτημα, να δελεαστούν όλο και περισσότεροι προς το τραπεζικό σύστημα και στην επίσημη, ελεγχόμενη από την κυβέρνηση οικονομία. Η Ινδία υπήρξε μια από τις πολλές χώρες που μπήκαν στο στόχαστρο των θιασωτών της παγκοσμιοποίησης όπως ο φανατικός με τον έλεγχο του πληθυσμού, Μπιλ Γκέιτς, για τον πόλεμο εναντίον των μετρητών. Το εξτρεμιστικό Ίδρυμα Γκέιτς που συμμετέχει στην ηγεσία της οργάνωσης « Better Than Cash Alliance» (Συμμαχία Καλύτερα Από Μετρητά), καταλογίζει την Ινδία ως ένα από τα θύματά της στον πόλεμο εναντίον της ιδιωτικότητας και της ελευθερίας. Χωρίς να μας εκπλήσσει, η Microsoft ήδη βουτά για να κερδοσκοπήσει από τη μηχανορραφία ως πάροχος «λύσεων ψηφιακών πληρωμών» και άλλων τέτοιων «υπηρεσιών» που επιβάλλονται στο κοινό εναντίον της θέλησής του. Ο ριζοσπαστικός δισεκατομμυριούχος, που φέρεται ευρέως ως ύποπτος επιβολής επικίνδυνων εμβολίων και ραδιουργιών για τον έλεγχο των γεννήσεων μεταξύ των Ινδών, εξήρε την απόφαση του Μόντι.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση και τη βύθιση του έθνους στο χάος και τον πανικό, άλλη μια ανακοίνωση έλεγε ότι θα βγουν νέα χαρτονομίσματα. Αλλά το νέο μεγάλο χαρτονόμισμα είναι προφανώς σε έλλειψη και βασικά είναι άχρηστο επειδή κανείς δεν το σπάει σε μικρότερα νομίσματα.

Κατόπιν, πολλές ειδήσεις αναφέρουν ότι οι Ινδικές αρχές συνωμοτούν να απαγορεύσουν τις εισαγωγές χρυσού.

Παράλληλα με την επιταχυνόμενη προώθηση της «κοινωνίας χωρίς μετρητά», η Ινδική κυβέρνηση συλλέγει βιομετρικά στοιχεία για κάθε πολίτη ως μέρος ενός  αμφιλεγόμενου σχεδίου για τις ταυτότητες που υποστηρίζεται από τους φανατικούς της παγκοσμιοποίησης. Παρόμοιες συνωμοσίες για να συλλεγούν βιομετρικά στοιχεία και να τους βάλουν όλους «στο σύστημα» συμβαίνουν σε όλον τον κόσμο. Αλλά λόγω της απελπιστικής φτώχιας, η Ινδία και άλλα φτωχά έθνη φαίνεται ότι είναι εύκολος στόχος για τους συνωμότες της παγκοσμιοποίησης που θέλουν να τελειοποιήσουν την ολοκληρωτική τους ατζέντα.

Μετά τις συνταρακτικές ειδήσεις από την Ινδία, οι σουηδικές αρχές (μεταξύ των κορυφαίων ηγετών υπέρ του πολέμου εναντίον των μετρητών και της δημιουργίας μιας ολοκληρωτικής «κοινωνίας χωρίς μετρητά») ανακοίνωσαν ότι διερευνούσαν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν ηλεκτρονικό χρήμα (e-cash) στην πορεία προς την οριστική απόσυρση των μετρητών. Γνωστή και ως «e-Krona», τα «ψηφιακά μετρητά» αντίθετα με τα κανονικά μετρητά, πάει μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, εξασφαλίζοντας ότι ο Μεγάλος Αδελφός θα μπορεί να παρακολουθεί όλες τις οικονομικές συναλλαγές. Όπως ανέφερε ο New American πριν από έξι χρόνια, η Σουηδία χρησιμοποιείται ως πεδίο δοκιμών για την απόσυρση των μετρητών με δικαιολογία την «προστασία» και την «ασφάλεια». Σύμφωνα με προβλέψεις, το σκανδιναβικό κράτος θα είναι η πρώτη πραγματικά «κοινωνία χωρίς μετρητά», πιθανόν να απαλλαγεί από την οικονομική ιδιωτικότητα εντελώς μέσα στα επόμενα 15 χρόνια. Οι καναδικές αρχές εργάζονται σε παρόμοια σχέδια εδώ και χρόνια.

Στην Αυστραλία, έχουν γίνει πολλά βήματα προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτή την εβδομάδα, ο διασωθείς τραπεζικός κολοσσός των ΗΠΑ, η Citi, μέλος της υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ συμμαχίας εναντίον των μετρητών, ανακοίνωσε ότι θα σταματούσε να χειρίζεται μετρητά στα υποκαταστήματά της στην Αυστραλία. «Η κίνηση αυτή, αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Citi υπέρ της ψηφιακής τραπεζικής» είπε ο επικεφαλής για τη λιανική τραπεζική της τράπεζας. Εν τω μεταξύ, ο Ελβετικός γίγαντας UBS αποφάσισε να προωθήσει την ιδέα της κατάργησης των μεγάλων χαρτονομισμάτων στην Αυστραλία. Η αμφιλεγόμενη μεγα-τράπεζα ισχυρίστηκε ότι η απόσυρση των χαρτονομισμάτων θα βοηθούσε τον τραπεζικό κλάδο (τι έκπληξη!) ενώ ταυτόχρονα θα βοηθούσε την κυβέρνηση να μαζέψει περισσότερους φόρους και να εξαφανίσει τη μαύρη αγορά.

Οι επικριτές όμως διαμαρτύρονται για την απάτη. «Η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, οι τράπεζες, ακόμη και οι πανεπιστημιακοί ενωμένοι και εν χορώ προωθούν την ιδέα αυτή στους καταναλωτές ότι «χωρίς μετρητά» είναι καλύτερα για όλους», εξηγεί ο διεθνής επιχειρηματίας και ιδρυτής της SovereignMan.com, Σάιμον Μπλακ, προσθέτοντας ότι η τάση αυτή υπάρχει σε όλον τον κόσμο. Πράγματι θα είναι «καλό για τις τράπεζες», εξήγησε ο Μπλακ, τονίζοντας ότι «οι τραπεζικές καταθέσεις και επομένως, τα τραπεζικά κέρδη, θα αυξηθούν. Οι κυβερνήσεις επίσης θα ωφεληθούν λόγω του εποπτικού ελέγχου τους πάνω στις τράπεζες, οι οποίες τώρα έχουν όλες τις αποταμιεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικοί σας θα έχουν περισσότερο έλεγχο πάνω στις αποταμιεύσεις σας και λιγότερα εμπόδια για να επιβάλλουν περιορισμούς κεφαλαίων ή να προβαίνουν σε Κατάσχεση Περιουσιακών στοιχείων των Πολιτών» πρόσθεσε.

«Όλοι ωφελούνται από μια κοινωνία χωρίς μετρητά… εκτός από εσάς» συνέχισε ο Μπλακ. «Για τα άτομα, τα μετρητά έχουν πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα. Τα μετρητά είναι μια από τις επιλογές που έχουν απομείνει για την οικονομική ιδιωτικότητα που δεν δημιουργεί ένα μόνιμο αρχείο κάθε αγοράς και συναλλαγής που κάνετε. Είναι επίσης εύκολο να μειώσετε τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεστε στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σκεφθείτε το, το τραπεζικό σύστημα είναι γεμάτο από «ιδρύματα» που ποτέ δεν χάνουν ευκαιρία να αποδείξουν ότι δεν μπορείτε να τα εμπιστευθείτε με τα χρήματά σας.» Έτσι, ενώ η αναξιόπιστες τράπεζες και οι κυβερνήσεις θα ωφεληθούν από τη μηχανορραφία αυτή, οι καθημερινοί άνθρωποι θα υποφέρουν με πολλούς τρόπους.

Παρομοίως, οι προσανατολισμένοι προς την [ελεύθερη] αγορά αναλυτές της Daily Bell εξέτασαν προσεκτικά τις δικαιολογίες του κατεστημένου για την προώθηση της «κοινωνίας χωρίς μετρητά». Σε ένα πρόσφατο άρθρο τους εξήγησαν ότι «Μας έχουν πει ότι αυτές είναι διακριτές και ξεχωριστές αποφάσεις των διαφόρων οντοτήτων και κρατών εθνών. Αλλά δεν είναι τίποτα από αυτά. Για άλλη μια φορά, κρυφίως, οι τρεπεζικές ελίτ που θέλουν να κυβερνήσουν τον κόσμο, με βεβαιότητα οργανώνουν ένα παγκόσμιο στρατήγημα για να προωθήσουν τον έλεγχό τους». «Αν τα χρήματα όλων μας ελέγχονται, η περαιτέρω τεχνοκρατική παγκοσμιοποίηση της κοινωνίας σε γίνεται όλο και πιο πιθανή.»

Οι αναλυτές της Daily Bell τόνισαν επίσης ότι ο πόλεμος εναντίον των μετρητών θα βοηθούσε το κατεστημένο να επιβάλλει αρνητικά επιτόκια και να ισχυροποιήσει περαιτέρω τον έλεγχό της στην ανθρωπότητα.  «Η συνεχιζόμενη υλοποίηση της παγκόσμιας απαγόρευσης των μετρητών έχει λάβει τον χαρακτήρα του επείγοντος, λόγω της αύξησης των [περιπτώσεων] αρνητικών επιτοκίων παγκοσμίως» έγραψαν, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι δεν ήθελαν να πληρώνουν τις τράπεζες για να κρατούν τα λεφτά τους και έτσι, η απαγόρευση των μετρητών, θα είναι μια λύση και ότι αυτό το «κοινωνιοπαθητικό εγχείρημα» φαίνεται ότι στοχεύει και στην εξαφάνιση του χρυσού επίσης. «Καθώς οι επιθέσεις στον πλούτο αυξάνονται, κάθε νομισματικό στοιχείο που δεν είναι ψηφιακά διαθέσιμο θα περιέλθει υπό προσεκτική εξέταση και τελικώς θα γίνει στόχος απαιτήσεων για την κατάσχεσή του. Συμπέρασμα: Αυτές οι αναδυόμενες επιθέσεις με βεβαιότητα αποδεικνύουν την αυξανόμενα απεγνωσμένη προσπάθεια της ελίτ να πάρει τον έλεγχο παγκοσμίως, όσο γίνεται πιο γρήγορα.»

Βέβαια, οι υποστηρικτές της κατάργησης των μετρητών προσπαθούν να απεικονίσουν την ατζέντα ως φυσικό και οργανικό φαινόμενο που οδηγείται από μόνο του, ένα είδος «εξέλιξης» στην ανθρώπινη κοινωνία ίσως. Σε μια προπαγανδιστική εκπομπή στις 2/7/2014 του CNN, το μέσο ενημέρωσης που διακρίνεται για την έλλειψη αξιοπιστίας, περιλαμβάνονταν ένα γράφημα που προσπαθούσε να δείξει «Την Εξέλιξη μιας Κοινωνίας Χωρίς Μετρητά», τονίζοντας πόσο μακριά είναι η κάθε χώρα προς τον στόχο της παντελούς κατάργησης των μετρητών. Προφανώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τότε στο «σημείο καμπής» ενώ ο Καναδάς, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Σουηδία και άλλες ήταν «σχεδόν χωρίς μετρητά». Άλλες χώρες βρίσκονταν είτε στο «ξεκίνημα» είτε στη «μετάβαση».

Στην πραγματικότητα όμως, παρά τα επιχειρήματα εκ  μέρους των οργάνων προπαγάνδας του συστήματος, οι «τάσεις» δεν συμβαίνουν ποτέ από μόνες τους. Οι φίλοι των μεγάλων εταιρειών και ειδικά των «πολύ μεγάλων για να φυλακιστούν» τραπεζών που έχουν διασωθεί έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Εν τω μεταξύ οι κυβερνήσεις γενικά ωθούν τη μηχανορραφία αυτή μέσω της φορολογίας. Επίσης αμφιλεγόμενα μεγαλοϊδρύματα με βαθιές τσέπες προσπαθούν να διαμορφώσουν μια εικόνα δημόσιας υποστήριξης. Τον Σεπτέμβριο του 2012 για παράδειγμα, το Ίδρυμα Φορντ, που χρηματοδοτεί οτιδήποτε είναι υπέρ των αμβλώσεων και της «αναπαραγωγικής δικαιοσύνης» έως τον ολοκληρωτισμό της «αειφόρου αναπτύξεως», αποκάλυψε αυτό που αποκαλεί «Better Than Cash Alliance» (Συμμαχία Καλύτερα Από Μετρητά).

Στην ιστοσελίδα του, το Ίδρυμα Φορντ, περιέγραψε τη σκευωρία ως εξής: «Η Better Than Cash Alliance είναι συνεταίρος των κυβερνήσεων, της κοινότητας της ανάπτυξης και τον ιδιωτικό τομέα για να δώσει δύναμη στους ανθρώπους με τη μετάβαση από τα μετρητά στις ηλεκτρονικές πληρωμές». Μεταξύ των οργανισμών που συμμετέχουν στη ριζοσπαστική αυτή συνεργασία είναι το συνδεόμενο με την CIA Ίδρυμα Φόρντ, την χρηματοδοτούμενη από τους Αμερικανούς φορολογούμενους Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (U.S. Agency for International Development, USAID), το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, την διασωθείσα από τη χρεοκοπία μεγα-τράπεζα Citi, τον γίγαντα των πιστωτικών καρτών Visa, και άλλοι. Τα Ηνωμένα Έθνη είναι επίσης στην καρδιά της συνωμοσίας, καθώς το Ταμείο Ανάπτυξης Κεφαλαίων του ΟΗΕ (UN Capital Development Fund) υπηρετεί ως η «γραμματεία» της συμμαχίας. Άλλες ομάδες των Ηνωμένων Εθνών που εμπλέκονται στη μηχανορραφία περιλαμβάνουν το Πρόγραμμα για την Παγκόσμια Τροφή (World Food Programme) και το Πρόγραμμα του ΟΗΕ ια την Ανάπτυξη (UNDP). Πολλές κυβερνήσεις και επίσημες αντιπροσωπείες συγκαταλλέγονται επίσης στην ιστοσελίδα της συμμαχίας, περιλαμβανομένων και των αρχών στο Μαλάουι, την Κολομβία, την Κένυα, το Αφγανιστάν, το Περού και τις Φιλιππίνες. Επίσης υπάρχουν και μερικές κατ’ όνομα ιδιωτικές οργανώσεις βοηθείας.

Εν περιλήψει, το ίδιο το τραπεζικό κατεστημένο της παγκοσμιοποίησης που έχει ληστέψει και καταπιέσει την ανθρωπότητα για ολόκληρες γενιές ετοιμάζεται να ανεβάσει την ολοκληρωτική μηχανορραφία του σε ανώτερο επίπεδο, κάνοντας εντελώς αναπόφευκτα την καταλήστευση και τον έλεγχο του ανθρώπου. Τα επιχειρήματα που δήθεν δικαιολογούν την ατζέντα της «κοινωνίας χωρίς μετρητά» έχουν χωρίς αμφιβολία δοκιμαστεί από ειδικές ομάδες και εταιρείες δημοσίων σχέσεων πριν αποκαλυφθούν. Αλλά καθώς τα όργανα της προπαγάνδας του κατεστημένου χάνουν όλο και περισσότερο την αξιοπιστία τους, τόσο λιγότερο πείθουν και τα λόγια τους που δικαιολογούν την τυραννία. Οι Αμερικανοί και οι λαοί σε όλον τον κόσμο θα πρέπει όχι μόνο να απορρίψουν την επικίνδυνη συνωμοσία της «κοινωνίας χωρίς μετρητά», αλλά και να απαιτήσουν την επιστροφή σε ένα σταθερό και τίμιο νομισματικό σύστημα  που δεν στηρίζεται στο βασισμένο στο χρέος παραστατικό χρήμα από αέρα κοπανιστό.

Alex Newman

Πηγή