Ουάσιγκτον: Επίθεση ΑΝΤΙΦΑ και ΜΜΕ στην Εναλλακτική Δεξιά

https://hellenicaffairs.files.wordpress.com/2016/11/c2b7a-richardspencer.jpg?w=660

[ΕΘ: Μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, είναι σκόπιμο να παρακολουθήσουμε την Εναλλακτική Δεξιά (AltRight, ΕΔ), τη σχέση της με τον Ντόναλτ Τραμπ, καθώς και την εξελισσόμενη στρατηγική της.

 Υπόψιν ότι ο Τραμπ ΔΕΝ έχει εκδηλώσει καμία άποψη για την Εναλλακτική Δεξιά ούτε έχει αναγνωρίσει με λόγια τις ιδέες που αυτή πρεσβεύει. Όμως, ο Τραμπ έχει επιλέξει ήδη ως Σύμβουλο Προέδρου τον Στηβ Μπάνον https://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Bannon#Breitbart_News πρώην συντάκτη του ιστοτόπου Breitbart. Ο ιστότοπος αυτός ανήκει στην ευρύτερη Εναλλακτική Δεξιά (αν και μερικοί το αμφισβητούν αυτό).

Σημασία όμως έχει ποιες ιδέες είναι αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο. Και ο εθνικισμός είναι στο προσκήνιο είτε, π.χ., ως γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, είτε ως Εναλλακτική Δεξιά των ΗΠΑ.

Με την ευκαιρία πρέπει να ομολογήσουμε ότι η υποστήριξη της ΧΑ στον υποψήφιο και τώρα πλέον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ αποτελεί πρότυπο ανώτερης πολιτικής αντίληψης και πρόβλεψης των ρευμάτων της παγκόσμιας σκηνής.

Το παρόν άρθρο παρατίθεται για λόγους τεκμηρίωσης των γεγονότων μιας βίαιης επίθεσης των παρακρατικών εναντίον της ΕΔ στην Ουάσιγκτον και της προπαγάνδας των ΜΜΕ που ακολούθησε. Σε σύγκριση με αυτά που υφίσταται η Χρυσή Αυγή για δεκαετίες, τα γεγονότα της Ουάσιγκτον είναι μάλλον χαλαρές ασκήσεις προθέρμανσης, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν και εκεί τελικά. Επιπλέον, υπήρξε και ένα φαινόμενο προβοκάτσιας από μέρους αγνώστων. Και αυτό το θέμα έχει ενδιαφέρον.]  

Το Ινστιτούτο Εθνικής Πολιτικής (The National Policy Institute ή NPI) διεξήγαγε ένα συνέδριο στην Ουάσιγκτον από την Παρασκευή 18/11/2016 έως την Κυριακή, 19/11/2016. Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Η Εναλλακτική Δεξιά και ο Τραμπ» με 300 συμμετέχοντες.

Η εγγραφή στο συνέδριο είχε γίνει μέσω διαδικτύου και οι συμμετέχοντες δεν είχαν περάσει από κανενός είδους έλεγχο ή έγκριση.

Στο συνέδριο αρκετοί ομιλητές με αναγνωρισμένα προσόντα έκαναν παρουσιάσεις και σχολίασαν σε βάθος διάφορα θέματα σε ένα κοινό που παρακολουθούσε με τάξη και γενικά καλή συμπεριφορά.

Η αυτοσυγκράτηση και η καλή συμπεριφορά των συμμετεχόντων είναι αξιομνημόνευτη λόγω των επαναλαμβανόμενων εγκληματικών επιθέσεων εναντίων υποστηρικτών του NPI και την Παρασκευή το βράδυ και την Κυριακή από τους επονομαζόμενους «διαδηλωτές κοινωνικών δικαιωμάτων» όπως τους αποκάλεσαν τα ΜΜΕ. Οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους «Αντί-φα» ή «αντιφασίστες», έναν όρο που χρησιμοποιούν οι ακραίοι Μαρξιστές εναντίον των εχθρών τους.

Οι «διαδηλώσεις» πήγαν πολύ μακρύτερα από τις ειρηνικές διαμαρτυρίες με πλακάτ. Οι Αντίφα κινήθηκαν απειλητικά μέσα σε δύο εστιατόρια διαδοχικά ακυρώνοντας τις κρατήσεις του NPI για το δείπνο της Παρασκευής.

Όταν το NPI κατάφερε να εξασφαλίσει ένα τρίτο εστιατόριο, οι «διαδηλωτές» παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και έκαναν συγκέντρωση γύρω από την είσοδο παρενοχλώντας βίαια όσους ήθελαν να μπουν ή να βγουν. Και με την ώρα γίνονταν όλο και πιο θρασείς.

Αρκετοί από αυτούς φορούσαν μάσκες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Τελικά οι Αντίφα εισέβαλαν στο εστιατόριο. Ανέβηκαν με ορμή τις σκάλες προσπαθώντας να φτάσουν στον τελευταίο όροφο όπου το δείπνο του NPI βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Ευτυχώς, οι Αντίφα μπλοκαρίστηκαν στις σκάλες και δεν κατάφεραν να εισβάλουν στο εστιατόριο και να κάνουν αυτά που είχαν σκοπό να κάνουν.

Έχουμε μια ιδέα για το ποιες ήταν οι προθέσεις τους, διότι οι «διαδηλωτές κοινωνικών δικαιωμάτων» κρατούσαν φιάλες με ένα υγρό που μύριζε άσχημα και με το οποίο ψέκασαν τον Ρίτσαρντ Σπένσερ, τον Πρόεδρο του NPI, που ήταν μεταξύ αυτών που εμπόδισαν την πρόσβαση [της Αντίφα] προς το κυρίως εστιατόριο.

Η εισβολή σε ένα εστιατόριο υπό αυτές τις συνθήκες συνιστά εγκληματική καταπάτηση.

Η εγκληματική καταπάτηση είναι έγκλημα.

Το να ψεκάζεις τους άλλους  με υγρά που βρωμάνε δεν είναι «αστείο». Είναι έγκλημα και λέγεται επίθεση.

Η αστυνομία της Ουάσιγκτον δεν έκανε συλλήψεις.

Όταν το NPI ζήτησε οι Αντίφα να βγάλουν τις μάσκες τους, η αστυνομία αρνήθηκε να το κάνει. Οι «διαδηλωτές κοινωνικών δικαιωμάτων» προφανώς είχαν το «δικαίωμα» να εμποδίζουν ειρηνικές συγκεντρώσεις, να εισβάλλουν στις εγκαταστάσεις μαζικά και να τους επιτίθενται. Και τουλάχιστον για την αστυνομία της περιοχής, έχουν το «δικαίωμα» να φορούν μάσκες όταν το κάνουν αυτό.

Οι απειλές βίας σε δύο διαδοχικά εστιατόρια, η εγκληματική εισβολή, η βίαιη επίθεση που έγινε εναντίον του Προέδρου του NPI και οι μάσκες που φορούσαν για να κρύψουν την ταυτότητα των δραστών – τίποτα από αυτά δεν είχε σημασία είτε για την αστυνομία είτε για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Την επόμενη ημέρα η συμπεριφορά των Αντίφα έγινε αθλιότερη, δεδομένου ότι τους επετράπη να κάνουν εγκληματικές ενέργειες ασύδοτα και ενώ φορούσαν μάσκες.

Οι «διαδηλωτές κοινωνικών δικαιωμάτων» αναγνώρισαν ένα μέλος του συνεδρίου που προσπάθησε να πάρει συνέντευξη από τους Αντίφα μαζί με έναν κάμεραμαν. Χωρίς καμία πρόκληση πέντε ή έξι από τους διαδηλωτές επιτέθηκαν βάναυσα στον κάμεραμαν.

Τον χτύπησαν και έπεσε στο έδαφος. Συνέχισαν να τον κλωτσούν και να τον γρονθοκοπούν ενώ φώναζαν «Πέθανε, πέθανε, πέθανε». Αν μια από τις κλωτσιές τον έβρισκε στον λαιμό οι «διαδηλωτές κοινωνικών δικαιωμάτων» θα μπορούσαν εύκολα να επιτύχουν τις τρομοκρατικές απειλές τους «Πέθανε, πέθανε, πέθανε».

Οι τραυματισμοί του θύματος «περιορίστηκαν» σε μαυρίσματα και σε ένα ματωμένο κεφάλι.

Η γυναίκα ευτυχώς δεν χτυπήθηκε. Οι Αντίφα «μόνο» την ψέκασαν με ένα εντομοαπωθητικό. Και αυτό επίσης αποτελεί επίθεση. Μπορεί δυνητικά να προκαλέσει σοβαρότατη βλάβη στα μάτια και να περιορίσει μόνιμα την όραση.

Αυτή τη φορά η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον κάποιους από τους δράστες.

Όμως δεν έγινε καμία προσπάθεια από την αστυνομία για να κάνει τους μασκοφορεμένους της «ειρηνικής διαδήλωσης» να βγάλουν τις μάσκες τους.

Το NPI ελπίζει ότι η δυνητικά φονικές επιθέσεις εναντίον των δύο συμμετεχόντων στο συνέδριο θα καταγγελθούν και θα τιμωρηθούν με την κατάλληλη αυστηρότητα.

Εντούτοις, το ιστορικό της αστυνομίας στο θέμα αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό. Πέρυσι, σε ένα προηγούμενο συνέδριο του NPI, ένας «διαδηλωτής κοινωνικών δικαιωμάτων» της Αντίφα επιτέθηκε σε έναν από τους συμμετέχοντες. Συνελήφθη αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν απλά χωρίς καν οι καταγγέλλοντες να έλθουν σε επαφή με το θύμα.

Κανείς αξιωματούχος του NPI ή συμμετέχων στο συνέδριο δεν απάντησε στη βία και την εγκληματικότητα της Αντίφα. Η αυτοσυγκράτηση αυτή δεν ήταν άξια λόγου για τα ΜΜΕ.

Παρομοίως, η εσκεμμένη και βίαιη επίθεση προφανώς δεν ήταν άξια της προσοχής του εισαγγελέα, δεδομένου ότι διεπράχθη από τον «σωστό» τύπο εγκληματία εναντίον ενός πολιτικά μη δημοφιλούς θύματος.

Κανένα από αυτά τα εγκλήματα που διεπράχθησαν εναντίον του NPI και των συμμετεχόντων του δεν προκάλεσε ηθική αγανάκτηση στα ΜΜΕ. Τα περισσότερα ΜΜΕ δεν ανέφεραν καν τα εγκλήματα αυτά παρά τα δραματικά στιγμιότυπα που ελήφθησαν με τους «διαδηλωτές των κοινωνικών δικαιωμάτων» να κλωτσούν και να χτυπούν το θύμα τους και με το ματωμένο κεφάλι του καθώς τον απομάκρυναν για να λάβει ιατρική βοήθεια. Το ρεπορτάζ για συνεχή εγκληματική βία εναντίον του πολιτικώς μη ορθού NPI δεν ταιριάζει με το πολιτικά ορθό αφήγημα. Τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται να μεταδίδουν «όλα τα νέα που ταιριάζουν».

Όμως υπήρξε αρκετή αγανάκτηση στα μέσα ενημέρωσης, μόνο που αυτή η αγανάκτηση απευθύνονταν εναντίον του NPI.

Πράγματι, η πλειοψηφία των ανθρώπων που άκουσαν για το συνέδριο, δέχθηκαν μόνο το παλιρροϊκό κύμα της αγανάκτησης για ό,τι τα ΜΜΕ νομίζουν ότι είναι σημαντικό.

Και αυτό αφορά τα γεγονότα στα τελευταία 45 λεπτά του διήμερου συνεδρίου:

Ο Ρίτσαρντ Σπένσερ, Πρόεδρος του NPI, έδωσε την τελευταία ομιλία και έκλεισε το συνέδριο γιορτάζοντας την νίκη του Τραμπ λέγοντας «Ζήτω ο Τραμπ» (Hail Trump) λέξεις που βγαίνουν απευθείας μέσα από το επίσημο τραγούδι «Ζήτω ο Αρχηγός» (Hail to the Chief) που παίζεται και τραγουδιέται όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει την είσοδό του. Ο σκοπός ήταν να γιορταστεί η νίκη του Τραμπ.

Τα ΜΜΕ όμως, λόγω της μεροληψίας τους για να μετατρέψουν κάθε κίνημα που προωθεί την ταυτότητα των Λευκών ως έκφραση του Εθνικού Σοσιαλισμού, το μετέτρεψαν σε μια ύποπτη εκδοχή του «Χάιλ Χίτλερ».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του Σπένσερ το ακροατήριο σηκώθηκε και τον καταχειροκρότησε.

Τα ΜΜΕ μαγνητοσκοπούσαν το ακροατήριο. Μερικά άτομα που είναι άγνωστα στο NPI έκαναν χιτλερικούς χαιρετισμούς. Ένας φαίνεται ότι έτρεξε μπροστά και επανειλημμένα χαιρετούσε για να εξασφαλίσει ότι θα τον δουν.

Στην πλειοψηφία τους οι συμμετέχοντες στο συνέδριο απλώς χειροκρότησαν και διαλύθηκαν.

Τέλος της ιστορίας;

Όχι.

Τα ΜΜΕ ξεσπάθωσαν με ισχυρισμούς για τη συγκέντρωση των Ναζί στο Κτίριο Ρόναλντ Ρήγκαν.

Η Ράτσελ Μάντοου, μεταξύ άλλων, πληροφόρησε το ακροατήριό της ότι η «αίθουσα» ξέσπασε σε ναζιστικούς χαιρετισμούς. Δηλαδή, μερικοί από τους 300 έγιναν «η αίθουσα».

Αντίθετα όμως, το Κίνημα Κατάληψης (της Γουώλ Στρητ) είχε πέσει στα μαλακά όσον αφορά το ρεπορτάζ των ΜΜΕ. Το κίνημα περιελάμβανε πολλούς συμμετέχοντες στα γεγονότα που φορούσαν μπλουζάκια με το σφυροδρέπανο και κρατώντας σημαίες που έδειχναν επίσης το σφυροδρέπανο. Άλλοι φορούσαν μπλουζάκια με το πρόσωπο του Τσε Γκεβάρα.

Οι συμμετέχοντες στο Κίνημα Κατάληψης δημοσίως υποστήριξαν ένα κίνημα που σκότωσε πολλές φορές περισσότερους ανθρώπους από τα θύματα της κυβέρνησης των Ναζί. Έδειξαν την επιθυμία τους για μια μαρξιστική δικτατορία που θα καταργούσε τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κάθε αρχή επί της οποίας υποτίθεται ότι λειτουργεί αυτή η κοινωνία.

Εντούτοις, ποτέ δεν υπήρξε αγανάκτηση στα ΜΜΕ για την κομμουνιστική συμμετοχή στο Κίνημα Κατάληψης. Βλέπετε, το να αναφέρεις ότι αρκετοί κρατούσαν σημαίες με το σφυροδρέπανο θα θεωρούνταν «Μακαρθισμός».

Αλλά δεν είναι «Μακαρθισμός» όταν τα ΜΜΕ κολλούν την ταμπέλα του «Ναζί» σε 300 άτομα βασιζόμενα σε μερικούς άγνωστους συμμετέχοντες που χαιρετούν ναζιστικά.

Παρομοίως, το Κομμουνιστικό Κόμμα το ίδιο επίσημα ενέκρινε την Χίλαρι Κλίντον για Πρόεδρο. Ποια ήταν η αντίδραση; Απαίτησαν τα ΜΜΕ από την Χίλαρι να απορρίψει την κομμουνιστική υποστήριξη; Όχι.

Το NPI δεν ασχολείται με μαζικούς χιλτερικούς χαιρετισμούς στα συνέδριά του.

Η Νέα Αριστερά στη δεκαετία του 1960 αποφάσισε ότι δεν θα ακολουθούσε το παράδειγμα της Ένωσης Αμερικανικών Κοινωνικών Ελευθεριών (ACLU) που απαγόρευσε στους Κομμουνιστές να γίνονται μέλη όταν ξέσπασε το Ψυχρός Πόλεμος.

Οι Φοιτητές για τη Δημοκρατική Κοινωνία είπαν ότι θα επέτρεπαν σε οποιονδήποτε να συμμετέχει.

Ομοίως και το NPI δεν επιβάλει αυστηρές προϋποθέσεις για τους συμμετέχοντες, μόνο να μην εμπλέκονται σε βίαιη και εγκληματική συμπεριφορά. Αν κάποιος που είναι Εθνικοσοσιαλιστής επιθυμεί να παρευρεθεί σε ένα συνέδριο, μπορεί. Παρομοίως, Εβραίοι και Αφροαμερικανοί μπορεί να έλθουν και μάλιστα υπήρχαν Εβραίοι και Αφροαμερικανοί που συμμετείχαν στο συνέδριο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το NPI δεν είναι υπεύθυνο για τις πολιτικές πεποιθήσεις των συμμετεχόντων του. «Η ενοχή του ακροατηρίου λόγω συναναστροφής» είναι παρωδία εκ μέρους της Αριστεράς του Γερουσιαστή Τζόζεφ Μακάρθυ που ποτέ δεν ανήγαγε την ενοχή λόγω συναναστροφής σε ένα τόσο γελοίο  επίπεδο.

Το NPI αναρωτιέται όμως αν η ταυτότητα και τα κίνητρα αυτών που χαιρετούσαν ναζιστικά στο ακροατήριο είναι νόμιμα.

Τονίζουμε να προσεχθεί ότι οι πιο εμφανής εικόνα των ναζιστικών χαιρετισμών που δείχθηκε ελήφθη στο εστιατόριο κατά το δείπνο την Παρασκευή το βράδυ. Δείχνει μια γυναίκα με ασιατικά χαρακτηριστικά που συμμετείχε (χωρίς πρόβλημα) στο συνέδριο να στέκεται με δύο άνδρες. Έχει γίνει γνωστό τώρα ότι οι δύο άνδρες που έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό ήταν Εβραίοι που παρακολούθησαν το συνέδριο «για να το ελέγξουν».

Το NPI είναι τόσο αμερικανικό όσο και η μηλόπιτα. Οι πεποιθήσεις του σε ζητήματα όπως το επικίνδυνο θέμα της φυλής δεν είναι ακραίες. Είναι οι ίδιες οι πεποιθήσεις που είχαν ο Τζωρτζ Ουάσιγκτον, το Τόμας Τζέφερσον και ο Αβραάμ Λίνκολν.

Η έκφραση των πεποιθήσεων του NPI προστατεύεται από την Πρώτη Αναθεώρηση [του Συντάγματος]. Η άρνηση της αστυνομίας να προστατέψει αυτούς που τους επιτίθενται επανειλημμένα οι φανατικοί που είναι προσκολλημένοι σε μη αμερικανικές απόψεις και αξίες όπως η Αντίφα είναι ένας τρόπος παραβίασης του δικαιώματός μας να συναθροιζόμαστε ειρηνικά και να αναζητούμε δικαιοσύνη για τις αδικίες που γίνονται εις βάρος της Λευκής Ευρωπαϊκής Αμερικής.

Ομοίως, η υποκριτική και σχιζοφρενική συμπεριφορά των ΜΜΕ επίσης αποτελεί έγκριση εκ  μέρους των ΜΜΕ πράξεων βίας που καταπιέζουν τα δικαιώματά μας [που απορρέουν] από την Πρώτη Αναθεώρηση.

Αυτό το δήθεν ζήτημα με τον χιτλερικό χαιρετισμό είναι ασήμαντο. Είναι ένα τεχνητό ζήτημα χωρίς ουσία, παρά τις προσπάθειες όλων των Ρέιτσελ Μάντοους του κόσμου να το κάνει να φαίνεται ως το αλφα και το ωμέγα της Εναλλακτικής Δεξιάς.

Το NPI είναι ενοχλημένο από τον τρόπο με τον οποίο το «ζήτημα» αυτό έχει γίνει αντικείμενο χειρισμού.

Όμως το NPI δεν εκπλήσσεται καθόλου.

Η μεροληψία των ΜΜΕ είναι απλώς πραγματικότητα της ζωής στην Αμερική, όπως αποδεικνύει η οφθαλμοφανώς άνιση μεταχείριση από τα ΜΜΕ των δύο υποψηφίων για την Προεδρία.

Το NPI γνωρίζει ότι αν κάποιος αναζητά δικαιοσύνη, τη βρίσκει στα λεξικά και όχι στις σελίδες και στις οθόνες των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Thorborne Richardson

Πηγή

 

 

Advertisements