Ρωμαϊκή αργία

https://hellenicaffairs.files.wordpress.com/2016/11/820e3-david.jpeg?w=660

[ΕΘ: Για να γίνει κατανοητός ο τίτλος αλλά και η σημασία του άρθρου, είναι απαραίτητο να δοθούν εξηγήσεις.  

Πρώτον, το άρθρο είναι απάντηση του Ρίτσαρντ Σπένσερ, Προέδρου του Ιδρύματος για την Εθνική Πολιτική (NPI) στις βίαιες επιθέσεις της Αντίφα στην Ουάσιγκτον εναντίον του συνεδρίου του NPI, το οποίο συνέδριο διεξήχθη εκεί από την Παρασκευή 18/11/2016 έως την Κυριακή, 19/11/2016.

Δεύτερον, το NPI ανήκει στο ραγδαία αναπτυσσόμενο και εξελισσόμενο κίνημα της Εναλλακτικής Δεξιάς (AltRight) των ΗΠΑ, της οποίας τα μέλη φημίζονται μεταξύ άλλων για τον κοφτερό τους λόγο τον γεμάτο υπονοούμενα. Για παράδειγμα, ο τίτλος «Ρωμαϊκή Αργία» προέρχεται από τις αργίες της Αρχαίας Ρώμης όπου οι πολίτες παρακολουθούσαν βίαιες εκδηλώσεις. Επομένως η έκφραση «ρωμαϊκή αργία» σημαίνει η σαδιστική ικανοποίηση από τα βασανιστήρια άλλων ή ταραχώδης διαπόμπευση κάποιου.

Τρίτον, «ρωμαϊκός χαιρετισμός» σημαίνει αρχαιοελληνικός χαιρετισμός αλλά η Εναλλακτική Δεξιά, που φαίνεται να λατρεύει οτιδήποτε ευρωπαϊκό που παραπέμπει στη ρωμαϊκή εποχή, τον αποκαλεί ρωμαϊκό. Το θέμα είναι ότι στο συνέδριο της ΕΔ μερικοί άγνωστοι συμμετέχοντες δημιούργησαν ένα τεχνητό επεισόδιο με τον ναζιστικό χαιρετισμό, πράγμα που τα χαμηλής υποστάθμης ΜΜΕ των ΗΠΑ προέβαλλαν συνεχώς και μονομερώς για να πλήξουν την Εναλλακτική Δεξιά και κατ’ επέκταση τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ.

Τέταρτον, στη φωτογραφία παραπάνω που είναι η κύρια φωτογραφία του άρθρου εικονίζεται ο Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου.]     

Οι τελευταίες ημέρες ήταν βαθιά επιβεβαιωτικές και βαθιά παιδευτικές.

Επιβεβαιωτικές διότι το συνέδριό μας ήταν ένα θαυμάσιο γεγονός. Την Κυριακή το πρωΐ, όσοι συνάντησα ήταν σε πολύ καλή διάθεση και ενθουσιασμένοι για τις ομιλίες, την συνέντευξη τύπου και ειδικά για την ατμόσφαιρα του Σαββάτου. Ο ενθουσιασμός που προκαλούμε σημαίνει ότι κάνουμε πρόοδο.

Αλλά αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν επίσης παιδευτικές. Και ας ήμαστε ειλικρινείς, πρέπει να πάρουμε κάποια σημαντικά μαθήματα από την οργή που προκάλεσε στα ΜΜΕ η πρόποσή μου «Ζήτω ο Τραμπ!» και το ότι μερικοί άνθρωποι στο πλήθος έκαναν τον ρωμαϊκό χαιρετισμό.

Ένα από τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά της Εναλλακτικής Δεξιάς είναι η έλλειψη σεβασμού και η διασκέδαση. Οι συντηρητικοί είναι βλοσυροί και χωρίς χιούμορ, ενώ οι της Εναλλακτικής Δεξιάς είναι ζωηροί, ακόμη και εκκεντρικοί.

Καθώς άρχισα την ομιλία μου το Σάββατο το βράδυ, είπα «Ζήτω στον Αυτοκράτορα!» Ένας άλλος ομιλητής, ο Matthew Tait, έκανε πρόποση στην αιγυπτιακή θεότητα Κεκ. Όταν ήμουν στο Κλήβελαντ του Οχάιο, το περασμένο Καλοκαίρι φωτογραφήθηκα κάνοντας τον «άλλο» χαιρετισμό, αυτόν με τη σφιγμένη γροθιά, που προφανώς επιτρέπεται:

https://hellenicaffairs.files.wordpress.com/2016/11/10e16-1480003913584.jpg?w=660

Ένας άλλος φωτογραφήθηκε χαιρετώντας με την Tila Tequila [ΕΘ. Χρειάζεται πολλά λόγια να το εξηγήσουμε. Δείτε εδώ http://knowyourmeme.com/memes/people/tila-tequila ] και  σχολίασε, «Σαν μισός Εβραίος που φωτογραφείται με μια Ασιάτισα, θεώρησα ότι θα φαίνονταν σαν αυτό που ήταν, ένα αστείο.» Άλλα άτομα συμμετείχαν στον γενικό ενθουσιασμό που επικρατούσε μου έστειλαν με ηλ. αλληλογραφία παρόμοιες ιστορίες.

Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε στους εχθρούς μας να ορίσουν με τι μπορούμε και με τι δεν μπορούμε να αστειευτούμε. (Για την ιστορία, δεν με νοιάζει αν οι ακτιβιστές της BLM [Black Lives Matter, χρηματοδοτούμενη αφειδώς από τον Σόρος] που κάνουν ειρωνικές χειρονομίες προς τον Στάλιν ή τον Μαο. Δεν αλλάζει τι πιστεύω γι’ αυτούς.)

Αλλά η πραγματικότητα παραμένει, ότι υπάρχουν εκατομμύρια μάτια που είναι καρφωμένα επάνω μας τώρα. Και ό,τι κάνουμε και λέμε έχουν περισσότερες συνέπειες από πριν.

Είμαστε ένα κίνημα που αποτελεί πρόκληση στα Μεγάλα Ταμπού της εποχής μας και εξαιτίας αυτού, θα δεχόμαστε μαζικές επιθέσεις από τα ΜΜΕ του καθεστώτος. Συχνά αυτό μας προκαλεί την επιθυμία να πετάξουμε την πολιτική ορθότητα στα μούτρα της φλύαρης τάξης. Και χωρίς αμφιβολία οι ρωμαϊκοί χαιρετισμοί στο συνέδριο είχαν το χαρακτήρα όχι του εγκωμίου αλλά ενός μεγάλου «Άντε γ.» στα ψευδόμενα ΜΜΕ (τα οποία όπως έχουμε δει, πράγματι λένε ψέμματα).

Αλλά θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε τον στόχο μας που είναι να επικοινωνήσουμε με αυτόν τον «Αιώνιο Συνήθη», τους ανθρώπους οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι πολύ σημαντικό δεν πάει καλά με τον κόσμο… αλλά οι οποίοι δεν μπορούν ακριβώς να το εκφράσουν… οι οποίοι ψάχνουν για μια διέξοδο… και  οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι ψυχολογικά από τη γέννησή τους να βλέπουν οτιδήποτε σχετίζεται με τον Ναζισμό ως την πηγή κάθε διαβολικού. Με άλλα λόγια, πρέπει να επιδείξουμε πειθαρχία. Αυτό πιστεύουμε τόσο εγώ όσο και όσοι παρακολουθούν δημόσια και ιδιωτικά συνέδρια. Από τότε που άρχισα την καριέρα μου ως ακτιβιστής, έχω καταλάβει ότι η Εναλλακτική Δεξιά δεν θα επιτύχει ως κίνημα που είναι παγιδευμένο στο παρελθόν. Έχουμε 2016, όπως λένε, και πρέπει να είμαστε φρέσκοι και νέοι και δραστηριοποιημένοι.

Συνεπώς, ας προχωρήσουμε. Καμία συγγνώμη, διότι δεν κάναμε κάτι εσφαλμένα. Παρόλο τον γελοίο εκφοβισμό εκ μέρους των ΜΜΕ, ήταν οι εχθροί μας έξω από την αίθουσα που ενεπλάκησαν στις πιο αχρείες σωματικές επιθέσεις εναντίον μας. Εμείς είμαστε αυτοί που γιορτάζουν και που θα γελάσουν τελευταίοι.

Richard B. Spencer

Πηγή

 

Advertisements