Μαρίν Λεπέν: Τέλος στη δωρεάν εκπαίδευση για τα παιδιά των παράνομων μεταναστών

https://cdn5.img.sputniknews.com/images/102761/12/1027611286.jpg

[ΕΘ: Και οι Γάλλοι ψηφοφόροι το εγκρίνουν. Προφανώς τα μέτρα διακοπής των παροχών προς τους λαθρομετανάστες φαίνεται να πείθουν τουλάχιστον τους οπαδούς του Εθνικού Μετώπου. Πάντως, είναι σαφές ότι η λαθρομετανάστευση και τα εθνικά θέματα γενικότερα ορίζουν πλέον τον πολιτικό διάλογο στη Γαλλία. Ακόμη και η επιλογή του Φιγιόν από τους Ρεπουμπλικανούς έγινε ακριβώς για να αντιμετωπιστεί η Λεπέν. Αξιοσημείωτη όμως είναι η κλιμάκωση της αντιμεταναστευτικής ρητορικής και κανονικά περιμένουμε και άλλοι στην Ευρώπη να κάνουν παρόμοιες δηλώσεις όπως και η Λεπέν.]

Μιλώντας στις 8 Δεκεμβρίου, η Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου ανακοίνωσε τις προτάσεις της για πιο σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση προς τη Γαλλία.

«Δεν έχω τίποτα εναντίον των ξένων. Αλλά τους λέω: Αν έλθετε στη χώρα μας, μην περιμένετε ότι θα σας φροντίσουν και ότι τα παιδιά σας θα λάβουν δωρεάν εκπαίδευση. Αυτό τελείωσε τώρα, τελείωσε το παιχνίδι», είπε η κα Λεπέν.

Προχωρώντας παραπέρα, ισχυρίστηκε ότι η τρέχουσα πολιτική της Γαλλίας των μη διακρίσεων εναντίον των παιδιών των παράνομων μεταναστών, όταν τους παρέχει δωρεάν κρατική εκπαίδευση, ενθαρρύνει ενεργά τους ξένους να μετακομίσουν στη Γαλλία και «λειτουργεί σαν ρουφήχτρα.»

Τα σχόλια της Λεπέν προκάλεσαν έντονο πανικό μεταξύ των συμπατριωτών της.

Η Σοσιαλίστρια υπουργός παιδείας Ναζάτ Βαλώ-Μπελκασέμ [ΕΘ: Αλγερινής/Μαροκινής καταγωγής, αλλά δεν έχει σημασία] επιτέθηκε στην πολιτική της Λεπέν αποκαλώντας την βρισιά «εναντίον της γαλλικής τιμής».

«Η δήλωση αυτή καταστρέφει την εικόνα της χώρας μας και θυμίζει σε όλους όσους ξέχασαν ότι η κα Λεπέν αρνείται να είναι μέρος του Δημοκρατικού πλαισίου που σφυρηλατεί την ιστορία και τη δύναμη του έθνους μας.» [ΕΘ: Ποιού έθνους;]

«Σας υπενθυμίζω ότι είναι ζήτημα τιμής για τη Γαλλική Δημοκρατία να εγγυάται στα παιδιά, σε όλα τα παιδιά, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, με άλλα λόγια, το δικαίωμα σε ένα μέλλον.»

Σήμερα, ο γαλλικός νόμος προστατεύει το δικαίωμα στην εκπαίδευση στη χώρα.

Απτόητη η Λεπέν επίσης εξήγησε περαιτέρω σχέδια για να περιοριστεί η πρόσβαση των παράνομων μεταναστών στις κοινωνικές υπηρεσίες, κάτω από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του Εθνικού Μετώπου.

Είπε ότι ακόμη και για μετανάστες που είχαν το νομικό δικαίωμα να βρίσκονται στη χώρα, θα έπρεπε να υπάρχει μια «περίοδος αναμονής» πριν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες.

«Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος χρόνος για να εισπραχθούν φόροι από αυτούς πριν να τους δοθεί πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες όπως η εκπαίδευση και η σύνταξη.»

Ενώ η επίσημη κυβερνητική γραμμή ήταν αυτή της απόρριψης, με πολλούς στα κοινωνικά δίκτυα να καταδικάζουν τα σχόλια της Λεπέν, το Εθνικό Μέτωπο βρίσκεται σε άνοδο. Η Γαλλία έχει πληγωθεί ζώντας κάτω από τη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων για πάνω από δύο χρόνια.

Η επακόλουθη κατάρρευση στο επίπεδο της εθνικής εμπιστοσύνης μαζί με την αυξανόμενη αντιμεταναστευτική διάθεση έχουν αξιοποιηθεί από το Εθνικό Μέτωπο.

Εξάλλου το 2016 υπάρχει και το φαινόμενο της πολιτικής εναντίον του ελιτισμού και του κατεστημένου, που έχει σαρώσει όλη την Υφήλιο, όπως εκδηλώθηκε με το δημοψήφισμα για την έξοδο του Ην. Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η εκλογή του Ντόναλτ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Η κα Λεπέν ελπίζει να χρησιμοποιήσει την ορμή αυτή και να προωθήσει επίσης την απόσυρση της Γαλλίας από την ΕΕ. Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι θα λάβει αρκετές ψήφους για να συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο των εκλογών του Μαΐου και στο σημείο εκείνο δεν θα προχωρήσει περισσότερο. Εντούτοις, στην πολιτική πέντε μήνες είναι πολύς καιρός.

Πηγή

[ΕΘ: Η μείωση των παροχών προς τους λαθρομετανάστες δεν πρέπει να μας ξενίζει διότι η οι παροχές αυτές έχουν συνολικά μεγάλο κόστος για τα οικονομικά του κράτους. Επίσης λειτουργεί ως μαγνήτης για περισσότερους λαθρομετανάστες και τελικώς πάλι εμείς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό για να μην αναφέρουμε ότι θα λείψουν οι ίδιες παροχές από εμάς. Χαρακτηριστική η περίπτωση των νηπιακών σταθμών των δήμων. Όσο πιο πολλά αντικίνητρα υπάρχουν, τόσο θα μειώνεται η λαθρομετανάστευση. Η πρόταση της Λεπέν είναι λογική και αν εφαρμοστεί, μεταξύ άλλων, θα σταματήσουν να πνίγονται τα παιδιά των ανεύθυνων λαθρομεταναστών στη Μεσόγειο.]

Advertisements