Αμερικανός Στρατηγός, επιλογή του Τραμπ, θεωρεί τη μετανάστευση υπαρξιακή απειλή για τις ΗΠΑ

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2016/12/08164919/GENKELLY.jpg

[ΕΘ: Πρόκειται για σημαντική είδηση. Δείτε και τα σχόλιά μας μετά το άρθρο.]

Έχουμε γράψει για την επιλογή του Στρατηγού Τζον Κέλι (John Kelly) εκ μέρους του Ντόναλτ Τραμπ για τη θέση του επικεφαλής του Υπουργείου Εθνικής Ασφαλείας (DHS). Ο Κέλι, ήταν διοικητικής της Νότιας  Διοίκησης των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την ασφάλεια των Νοτίων Συνόρων από στρατιωτικές απειλές το 2014.

Σπάζοντας μια τάση στην αβυσσαλέα πολιτικά ορθή στρατιωτική ηγεσία, ο Κέλι έριξε πρόσφατα μια βόμβα προς το υπέρ των ανοιχτών συνόρων πλήθος. Ο Στρατηγός του Σώματος των Πεζοναυτών, επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης, λέει ότι η ασφάλεια των συνόρων είναι «υπαρξιακή» απειλή για τις ΗΠΑ. Τα ΜΜΕ τον αγνοούν.

Αυτό που είπε επί λέξει ο Κέλι ήταν:

«Σε σύγκριση με άλλες παγκόσμιες απειλές, η σχεδόν κατάρρευση των κοινωνιών στο ημισφαίριο με τη συνδεόμενη ροή των ναρκωτικών και των λαθρομεταναστών θεωρούνται συχνά ως χαμηλής σημαίας… Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτές οι απειλές δεν είναι υπαρξιακές  και δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση την εθνική μας ασφάλεια. Εγώ διαφωνώ.»

(Βλ. Αρχηγός της SOUTHCOM: Ο πόλεμος στην Κεντρική Αμερική εναντίον των ναρκωτικών μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, Military Times, 8 Ιουλίου, 2014.)

Προσέξτε ότι ο Κέλι χρησιμοποίησε την έκφραση λαθρομετανάστες (illegal aliens), ενώ εκατοντάδες πηγές στα κύρια ΜΜΕ το απέδωσαν ως «μη καταγεγραμμένους μετανάστες (undocumented immigrants).

Συνεπώς, πρόκειται για μια χαρωπή σκέψη.

Πηγή

[ΕΘ: Όσον αφορά την έκφραση «λαθρομετανάστες», που χρησιμοποίησε ο Στρατηγός Κέλι, είναι πολύ σημαντική λεπτομέρεια, διότι στις ΗΠΑ, όπως και στην Ελλάδα, η πολιτική ορθότητα έχει αλλάξει τη σημασία των λέξεων.

Στην Ελλάδα ιδιαίτερα η λέξη «λαθρομετανάστες» ήταν φυσιολογική μέχρι το 2015. Όταν άρχισε λοιπόν η πλημμύρα των λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και μετά από κάποια τραγικά συμβάντα στο Αιγαίο και στην ευρύτερη Μεσόγειο, τα ΜΜΕ υιοθέτησαν αμέσως τον όρο «μετανάστες», σαν να τον είχαν έτοιμο και δήθεν να δείξουν τη συμπόνοια τους, καθώς επίσης και να κάνουν τη σχετική πλύση εγκεφάλου στους Έλληνες και να διαμορφώσουν υπέρ των εισβολέων το λαϊκό αίσθημα. Βοηθούσε και το πολιτικό κλίμα, καθώς η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «διαπραγματεύονταν σκληρά με τους θεσμούς» και οι Έλληνες δεν μπορούσαν να ασχοληθούν με τέτοιες λεπτομέρειες.

Κατόπιν ο όρος «λαθρομετανάστες» αντικαταστάθηκε χωρίς δυσκολία από τις λέξεις «πρόσφυγες και μετανάστες».

Όπως όλοι γνωρίζουμε όμως, όσοι εισέρχονται στη χώρα από την Τουρκία είναι όλοι τους λαθρομετανάστες νομικά και ουσιαστικά και δεν έχει καμία υποχρέωση η χώρα μας να τους δέχεται. Συνεπώς, αυτός είναι και ο σωστός όρος και επιτέλους αρχίζουμε να συμφωνούμε τουλάχιστον ως προς τη σημασία των λέξεων. Και εύγε στον Στρατηγό Κέλι που τιμά τα παράσημά του.]