Το Κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας υπογράφει συμφωνία συνεργασίας με το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας

https://i1.wp.com/www.fpoe.at/fileadmin/_processed_/csm_15542138_10154484034508591_6949492498446160525_n_20dd30d1cc.jpg

Το δεξιό Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας, που ίσως είναι κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές σύναψε συμμαχία με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα δύο κόμματα θα συμβουλεύονται το ένα το άλλο και θα ανταλλάσσουν απόψεις για σημαντικά θέματα όπως οι διεθνείς σχέσεις και οι «ρυθμιστικές υποθέσεις».

«Το θεωρώ σημαντικότατο να υπάρχει διακομματικός και διακοινοβουλιακός διάλογος σχετικά με το γεγονός ότι σήμερα υπάρχει έλλειμα εμπιστοσύνης [μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ],» είπε ο Αντιπρόεδρος της Δούμα, Πιότρ Τολστόϊ.

Ο Τολστόϊ είπε επίσης ότι «στον σημερινό κόσμο της πολιτικής ορθότητας είναι σημαντικό να βρούμε σημεία συμφωνίας δια μέσου του ειλικρινούς διαλόγου».

Με τη σειρά του, ο Αρχηγός του Κόμματος της Ελευθερίας Χάινς-Κρίστιαν Στράχε, είπε ότι το κόμμα του δεν υποστηρίζει τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας.

«Χρειαζόμαστε διπλωματικές λύσεις μάλλον παρά τη συνέχιση της σύγκρουσης,» είπε και ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ρωσία είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας και στη διατήρηση των «παραδοσιακών αξιών».

[ΕΘ: Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες επαναληπτικές προεδρικές εκλογές της Αυστρίας νίκησε ο υποψήφιος των Πρασίνων Βαν ντερ Μπέλεν, εναντίον του υποψηφίου του Κόμματος της Ελευθερίας, Νόρμπερτ Χόφερ.

Όλο το «συνταγματικό τόξο» συνασπίστηκε για να μην εκλεγεί ο πατριώτης υποψήφιος Χόφερ, πράγμα που σημαίνει ότι τα εθνικά θέματα καθορίζουν πλέον τις εξελίξεις στις ευρωπαϊκές εκλογές. Απόδειξη ότι η προεκλογική εκστρατεία του Βαν ντερ Μπέλεν ήταν ακριβώς γύρω από τον Χόφερ. Στην παρακάτω εικόνα, τα πλακάτ των υποστηρικτών του Μπέλεν λένε «Η ψήφος μου εναντίον του Νόρμπερτ Χόφερ» (Meine stimme gegen Norbert Hoffer):

https://hellenicaffairs.files.wordpress.com/2016/12/02a5c-250043hofer-618x489.jpg?w=660

Δηλαδή, το ζητούμενο ήταν κυρίως να χάσει ο πατριώτης υποψήφιος, και όχι τόσο να νικήσει ο υποψήφιος των Πρασίνων.]  

Πηγές: Moscow Times και Κόκκινος Ουρανός