Σφοδροί βομβαρδισμοί από την ρωσική πολεμική αεροπορία κατά θέσεων των τρομοκρατών στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας

Σφοδροί βομβαρδισμοί από την ρωσική πολεμική αεροπορία κατά θέσεων των τρομοκρατών στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας

Αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας συνέχισαν κι ενέτειναν χθες τους βομβαρδισμούς τους εναντίον πολλών στόχων της επαρχίας της Ιντλίμπ, δύο ημέρες μετά την απομάκρυνση των τρομοκρατών από τον τελευταίο θύλακα που έλεγχαν στην πόλη του Χαλεπιού.

Η επαρχία της Ιντλίμπ ήταν ο στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία επί μήνες.

Και αυτό παρότι στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού, που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών, τα αεροπορικά πλήγματα και οι χερσαίες επιχειρήσεις κλιμακώνονταν σε βαθμό που οι άμυνες των τρομοκρατών κατέρρευσαν και αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν να εγκαταλείψουν τις περιοχές που κατείχαν.

Ο συριακός στρατός έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η επόμενη κίνηση μετά την επικράτησή του στο Χαλέπι θα είναι να προσπαθήσει να διώξει τους τρομοκράτες από την Ιντλίμπ, όπου δρουν κυρίως ισλαμιστικές οργανώσεις που ανήκουν σε μια συμμαχία γνωστή ως Τζάις αλ Φάταχ.

Ο συριακός στρατός συνεχίζει να χτενίζει περιοχές του ανατολικού Χαλεπιού που ανέκτησε την Πέμπτη. Σύμφωνα με μια ειδησεογραφική υπηρεσία του στρατιωτικού βραχίονα της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, οπλαποθήκες που είχαν εγκαταλείψει οι τρομοκράτες εξερράγησαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Ενδεικτικός χάρτης  

Advertisements