Ο Μπαράκ χτυπά πισώπλατα τον Μπίμπι με το ψήφισμα του ΟΗΕ για το Ισραήλ

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2016/12/26183638/youngbibiandbarack-513x372.jpg

Στην ανωτέρω εικόνα: Οι νεαροί Μπίμπι (Νετανιάχου) και Μπαράκ (Ομπάμα), ο πρώτος στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και ο άλλος στη Συμμορία της Μαριχουάνας, αντίστοιχα.

Μήπως ο κοινοτικός οργανωτής από τη  Νομική Σχολή του Χάρβαρντ  μόλις ανταπέδωσε την οφειλόμενη προσωπική απάντηση  στον Ισραηλινό πεζοναύτη;  Έτσι φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Η αποχή [των ΗΠΑ] στο το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που δήλωνε ότι οι Ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι παράνομοι και άκυροι, εξόργισε τον Μπίμπι Νετανιάχου, που δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα “απέτυχε να προστατέψει το Ισραήλ στην συσπείρωση που δημιούργησε στον ΟΗΕ και με την οποία συνωμότησε.”

Ο άνθρωποι του Ομπάμα, κατηγόρησε ο Μπίμπι , “ξεκίνησαν το ψήφισμα αυτό, το υποστήριξαν, το συντόνισαν όσον αφορά τη φρασεολογία του και απαίτησαν να περάσει.”

Ο βοηθός του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς αποκαλεί τις κατηγορίες ως “αναλήθεια.”

Επομένως, έχουμε έναν Ισραηλινό ηγέτη που επιπλήττει έναν Αμερικανό πρόεδρο ως προδότη που μαχαιρώνει πισώπλατα, ενώ ο Λευκός Οίκος αποκαλεί τον Μπίμπι ψεύτη.

Πρόκειται για σοβαρό ζήτημα.

“Παίρνοντας το μέρος των ορκισμένων εχθρών του Ισραήλ για να επιτρέψει την ψήφιση αυτού  του μονόπλευρου αντιϊσραηλινού ξεσπάσματος,” γράφουν οι Ουάσιγκτον Τάιμς , “Ο κ. Ομπάμα δείχνει τις πραγματικές προθέσεις του.”

Αλλά δυστυχώς για το Ισραήλ, το χτύπημα δόθηκε τόσο από φίλους όσο και από “ορκισμένους εχθρούς.”

Οι ΗΠΑ απείχαν, αλλά η Βρετανία, της οποίας η Διακήρυξη Μπάλφουρ του 1917 οδήγησε στην ίδρυση του Εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη, ψήφισε υπέρ της απόφασης [του ΟΗΕ].

Ομοίως και η Γαλλία, η οποία συμμάχησε με το Ισραήλ στην εκστρατεία του Σινά-Σουέζ του 1956 για να ανατραπεί ο Αιγύπτιος Συνταγματάρχης Νάσερ και της οποίας τα αεροσκάφη Μυστέρ ήταν κρίσιμης σημασίας για τη νίκη του Ισραήλ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εργάστηκε με τον Μπίμπι και ανταμείφθηκε με την άρνηση του Ισραήλ να υποστηρίξει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας όσον αφορά την Κριμαία και την Ουκρανία, επίσης ψήφισε υπέρ.

Η Αίγυπτος, της οποίας ο Στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ ελ-Σισί καλωσορίστηκε από τον Μπίμπι μετά το πραξικόπημά του εναντίον του προέδρου από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μπίμπι εναντίον των τρομοκρατών στο Σινά και τη Γάζα, επίσης ψήφισε ναι.

Η Κίνα ψήφισε ναι, όπως και η Ουκρανία. Η Νέα Ζηλανδία και η Σενεγάλη, που έχουν πρεσβείες στο Ισραήλ, εισήγαγαν το ψήφισμα.

Παρά τους εμπιστευτικούς δεσμούς του Ισραήλ με τα Σουννιτικά αραβικά κράτη που μοιράζονται τον φόβο και το μίσος [του Ισραήλ] εναντίον του Ιράν, ούτε ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν στάθηκε στο πλάϊ του και ψήφισαν εναντίον της παρουσίας του Ισραήλ στην αραβική Ανατολική Ιερουσαλήμ και την Παλαιά Πόλη. Αν το ψήφισμα είχε πάει στην Ολομέλεια του ΟΗΕ, η υποστήριξη θα ήταν σχεδόν ομόφωνη.

Ενώ αυτό [το ψήφισμα] δεν αλλάζει τίποτα στο έδαφος στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ όπου μένουν τώρα 600.000 Ισραηλινοί, θα έχει συνέπειες και οι περισσότερες θα είναι αρνητικές για το Ισραήλ.

Το ψήφισμα θα εντείνει και θα ενισχύσει το κίνημα του Μποϋκοτάζ, της Αποεπένδυσης και των Κυρώσεων εναντίον του Ισραήλ που έχει ευρεία υποστήριξη μεταξύ των φοιτητών στις ΗΠΑ, τους Δημοκρατικούς του Μπέρνι Σάντερς και τη διεθνή αριστερά.

Αν το Ισραήλ δεν πάψει να επεκτείνει τους οικισμούς του στη Δυτική Όχθη, θα μπορούσε να συρθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου.

[ΕΘ: Ας μην το παρακάνουμε με τις δήθεν επιπτώσεις: Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν αποσύρει την στήριξή τους στον θεσμό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Άρα κάτι άλλο υπάρχει πίσω από όλα αυτά και όσοι έχουν περισσότερη εμπειρία στην διεθνή πολιτική ίσως πρέπει να διερευνήσουν αυτή την πολύ περίεργη εξέλιξη με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας και στα κίνητρα του κάθε παίκτη.]

Ήδη η J Street,  το φιλελεύθερο Εβραϊκό λόμπι που υποστηρίζει το ψήφισμα των δύο κρατών στην Παλαιστίνη – που έχει απορρίψει ο νέος απεσταλμένος του Ντόναλτ Τραμπ στο Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν ως  “πολύ χειρότερο από τoυς Κάπο,” τους   Εβραίους φύλακες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί – έχει υποστηρίξει το ψήφισμα. [ΕΘ: Ομολογουμένως εντυπωσιακές εξελίξεις!]

Το επιτυχημένο ψήφισμα είναι επίσης αντανάκλαση της μειούμενης υποστήριξης προς το Ισραήλ στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς ένας πρόεδρος με δυο θητείες και ένας υποψήφιος για την προεδρία ο Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ήταν και οι δύο πίσω από αυτό.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κινούνται για να εκμεταλλευτούν το κενό αποκηρύσσοντας το ψήφισμα και τον ΟΗΕ και δείχνοντας συμπαράσταση στο Ισραήλ. Στόχος: Να αντικαταστήσουν το Δημοκρατικό Κόμμα ως τον πιο αξιόπιστο σύμμαχο του Ισραήλ και να δρέψουν τις ανταμοιβές μιας ιστορικής μετατόπισης της Εβραϊκής πολιτικής αφοσίωσης.

Το ότι ο  Γερουσιαστής Τζορτζ Μακγκάβερν είχε δώσει την εικόνα ενός  που είναι υπέρ των Παλαιστινίων έκανε τον Ρίτσαρντ Νίξον να διπλασιάσει την Εβραϊκή του υποστήριξη μεταξύ 1968 και 1972.

Το ότι ο Τζίμι Κάρτερ είχε δώσει την εικόνα  του ψυχρού προς το Ισραήλ έκανε τον  Ρόναλντ Ρήγκαν να πάρει περισσότερο από το ένα τρίτο της Εβραϊκής ψήφου το 1980, καθοδόν προς την μεγάλη νίκη του σε 44 πολιτείες.

Επιπλέον, η συγκατάβαση των ΗΠΑ στο ψήφισμα αυτό περιορίζει τον Μπίμπι στο εσωτερικό του Ισραήλ. Αν και τον βλέπουμε εδώ ως επιθετικό όσον αφορά το θέμα των οικισμών, η δεξιά πτέρυγα της συμμαχίας του Μπίμπι είναι ακόμη πιο επιθετικοί και μάλιστα προωθούν την απευθείας προσάρτηση των οικισμών της Δυτικής Όχθης. Άλλοι ζητούν την αποκήρυξη του Όσλο και της ιδέας ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Αν ο Μπίμπι σταματήσει το χτίσιμο των οικισμών στη Δυτική Όχθη, θα  μπορούσε να προκαλέσει διάσπαση στην κυβέρνησή του με τους δεξιούς αντιπάλους όπως ο Ναφταλί Μπένετ που επιδιώκουν να τον αντικαταστήσουν.

Εδώ στις ΗΠΑ, το ψήφισμα του ΟΗΕ θεωρείται από τους Δημοκράτες ως πολιτική καταστροφή και από πολλούς Ρεπουμπλικάνους του Τραμπ ως ευκαιρία.

Ο Γερουσιαστής Τσακ Σάμερ, αποκήρυξε την άρνηση του Ομπάμα να θέσει βέτο στο ψήφισμα, απηχώντας τα συναισθήματα σχετικά με τον ΟΗΕ που συνηθίζαμε να ακούμε από την ακροδεξιά της Αμερικής.

“Ο ΟΗΕ” είπε ο Σάμερ, “υπήρξε ένα σώμα εναντίον του Ισραήλ από τις ημέρες που αυτό είπε ότι ‘ο Σιωνισμός είναι ρατσισμός’ και ο ζήλος του αυτό δεν έχει μειωθεί ποτέ.”

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ λέει ότι θα παροτρύνει το Κονγκρέσο να κόψει τη χρηματοδότηση προς τον ΟΗΕ.

Αν οι φίλοι στον  Σύλλογο Τζον Μπερτς έχουν ακόμη εκείνα τα αυτοκόλλητα για τα αυτοκίνητα που λένε «Βγάλτε τις ΗΠΑ έξω από τον ΟΗΕ και τον ΟΗΕ από τις ΗΠΑ!» μπορούν να στείλουν ένα δέμα με τις ταχυμεταφορές στον Σάμερ και τον Γκράχαμ. Διότι μπορεί να έχουν μερικούς πιστούς εκεί πέρα.

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2016/12/26190025/s-l225.jpg

[ΕΘ: Ο Σύλλογος Τζον Μπερτς (John Birch Society), που αναφέρει ο αρθρογράφος αστειευόμενος, εκδίδει το περιοδικό The New American, είναι εναντίον του Κομμουνισμού αλλά υπέρ της ελεύθερης αγοράς και υπέρ των παραδοσιακών αξιών. Θεωρούν μάλιστα τον ΟΗΕ ως όχημα της παγκοσμιοποίησης και ό,τι χειρότερο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Υπόψιν ότι ο αρθρογράφος  Πατ Μπουκέναν είναι υποστηρικτής του Ντόναλτ Τραμπ και «παλιά καραβάνα» των Ρεπουμπλικανών, από την εποχή του Νίξον και του Ρήγκαν.]

Patrick J. Buchanan

Πηγή