Δεν εξισώνεται ο απελευθερωτικός Αγώνας των Κούρδων με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ισλαμιστών στην τουρκία

Δεν εξισώνεται ο απελευθερωτικός Αγώνας των Κούρδων με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ισλαμιστών στην τουρκία

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια απροκάλυπτη προσπάθεια να εξισωθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις των ισλαμιστών εναντίον στόχων στην Τουρκία με τις επιθέσεις και τον αγώνα των Κούρδων μαχητών στο εσωτερικό της χώρας αυτής. Αυτή η εξισωτική προσπάθεια δυστυχώς δεν προέρχεται μόνο από την τουρκική προπαγανδιστική μηχανή και την κυβέρνηση της Άγκυρας, αλλά αναμασάται και από τα τουρκοκάναλα και τα σιωνιστικών συμφερόντων ΜΜΕ της Ελλάδας. Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στην θέση τους.

Η Άγκυρα την παρούσα χρονική περίοδο ουσιαστικά αντιμετωπίζει έναν εμφύλιο πόλεμο. Θα πρέπει όμως να γίνει σαφής διαχωρισμός μεταξύ των επιθέσεων, των επιτιθεμένων και των στόχων που επιλέγονται σε αυτό τον εμφύλιο, ένας εμφύλιος που το επόμενο διάστημα μπορεί να γιγαντωθεί. Από την μια πλευρά έχουμε τους Κούρδους μαχητές (αντάρτες) του PKK οι οποίοι στοχεύουν, επιτίθενται εναντίον κυβερνητικών στόχων, στρατοπέδων της στρατοχωροφυλακής, της αστυνομίας και του στρατού και εναντίον στρατιωτικών νηοπομπών. Από την άλλη πλευρά οι σουνίτες τζιχαντιστές, έως πρόσφατα σύμμαχοι του Ερντογάν στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας, επιτίθενται αδιακρίτως εναντίον αθώων πολιτών σε αεροδρόμια, μέσα μεταφοράς, κέντρα διασκέδασης. Το PKK μάχεται εναντίον της τρομοκρατίας του τουρκικού κράτους και των στυγερών εκτελεστών αυτού του κράτους, το PKK σκοτώνει τους αντιπάλους του ως αντίποινα για την γενοκτονία των Κούρδων στην Ανατολική Τουρκία, μια γενοκτονία διαρκείας πολλών δεκαετιών. Το PKK σκοτώνει τούρκους στρατιωτικούς ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς των κουρδικών χωριών και πόλεων στην Συρία από την τουρκική πολεμική αεροπορία, την ώρα που οι Κούρδοι μαχητές του PYD πολεμούν κατά των κανιβάλων συμμάχων του Ερντογάν.

Οι πρόσφατες επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Τουρκία είναι αντίποινα για την προδοσία του Ερντογάν, ο οποίος μεταξύ των ετών 2011-2016 τους εξόπλισε, τους εκπαίδευσε για να διαλύσουν την Συρία και να απομακρύνουν τον Άσαντ. Έχουμε πολλάκις αναφέρει ότι οι ισλαμοσυμμορίτες-μισθοφόροι του ΝΑΤΟ που τραυματίζονταν στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας διακομίζονταν για περίθαλψη σε νοσοκομεία της Τουρκίας (και του Ισραήλ) και ετύγχαναν βασιλικής περιποίησης. Εξ άλλου είναι γνωστό ότι συμπολεμιστές των τζιχαντιστών ήταν εκατοντάδες Τούρκοι που είχαν προσχωρήσει στις τάξεις αυτών με εντολή του τουρκικού κράτους. Άγκυρα και τζιχάντ, Άγκυρα και κανίβαλοι ισλαμοσυμμορίτες τα τελευταία 6 χρόνια στην Μέση Ανατολή ήταν το ίδιο και αυτό, ήταν ταυτόσημες έννοιες.

Καμία λοιπόν εξίσωση μεταξύ του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος στην Τουρκία και των τρομοκρατικών ενεργειών των τζιχαντιστών. Οι μισθοφόροι τζιχαντιστές μπορεί να ηττήθηκαν στην Συρία και να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους στην Μέση Ανατολή. Οι Κούρδοι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τον αγώνα τους κατά του τούρκου κατακτητή και η μέρα που θα νικήσουν ίσως να μην απέχει πολύ από το σήμερα.

Και κάτι τελευταίο για τους οσφυοκάμπτες και ασπόνδυλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του λοιπού «συνταγματικού» τόξου. Οι Κούρδοι είναι φυσικοί μας σύμμαχοι στην αντιμετώπιση της τουρκικής βαρβαρότητας και επιθετικότητας. Όσοι δεν το κατανοούν συμβάλλουν θετικά στα γεωστρατηγικά παίγνια της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Γ. Λιναρδής

Advertisements