Στην πολυπολιτισμική Γαλλία οι αρχές κρύβουν την έκταση των πυρπολήσεων αυτοκινήτων την Πρωτοχρονιά

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2017/01/04001833/FranceStrasbourgJunkyardBurnedCarsNewYears2010-598x372.png

Στη φωτογραφία, καμμένα αυτοκίνητα σε μια μάντρα του Στρασβούργου  μετά από την πυρπόληση 1137 αυτοκινήτων στη Γαλλία την Πρωτοχρονιά του 2010

Συμβαίνει κάθε Πρωτοχρονιά στη μαγευτική Γαλλία: Εκατοντάδες αυτοκίνητα λαμπαδιάζουν σε μια εφιαλτική επίδειξη καταστροφής εκ μέρους διαφόρων νεαρών ανθρώπων απλώς για διασκέδαση. Πέρυσι τις πρώτες ώρες του 2016, ο αριθμός των καμμένων αυτοκινήτων ήταν 804, επιτυχία της αστυνομίας σε σύγκριση με τα 940 αυτοκίνητα της περασμένης χρονιάς.

Ένας Παριζιάνος κατέγραψε το κάψιμο των αυτοκινήτων πριν από λίγα χρόνια. Αλλά για κάποιο λόγο εφέτος οι αρχές είναι πιο ευαίσθητες όσον αφορά την παρανομία της νεολαίας των μεταναστών. Ντρέπονται οι αρχές; Βλέπουν μήπως να χειροτερεύει στο μέλλον η αναρχία και ο εμφύλιος με τους τζιχαντιστές;

Όποιος και να είναι ο λόγος, η κυβέρνηση δεν θέλει οι Γάλλοι να γνωρίζουν την έκταση της εφετινής καταστροφής.

Στο άρθρο Η Γαλλία φλέγεται: Οι αρχές «κρύβουν» τα στατιστικά στοιχεία για τον εμπρησμό 1000 αυτοκινήτων, Express (UK), 3-1-2017, αναφέρονται  μεταξύ άλλων και τα εξής:

Η γαλλική  κυβέρνηση κατηγορείται ότι έκρυψε την ανικανότητά της να ελέγξει τους εμπρησμούς αυτής της Πρωτοχρονιάς που έχει γίνει πλέον παράδοση καθώς το υπουργείο εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι η νύχτα πέρασε «χωρίς κανένα σημαντικό επεισόδιο» – αλλά σχεδόν 1.000 αυτοκίνητα κάηκαν και καταστράφηκαν.

Την Κυριακή οι γαλλικές αρχές επέλεξαν να ανακοινώσουν έναν χαμηλό αριθμό 650  κατεστραμμένων αυτοκινήτων που μόνο έδειχνε ότι τα αυτοκίνητα «κάηκαν», ένας αριθμός που δεν περιλαμβάνει τα αυτοκίνητα εκείνα που καταστράφηκαν εντελώς και περιτυλίχθηκαν στις φλόγες.

Αλλά τα επίσημα στοιχεία αποκάλυψαν μια αύξηση της τάξεως του 17 τοις εκατό από τις επιθέσεις της περασμένης χρονιάς όταν συνολικά 945 σταθμευμένα αυτοκίνητα κάηκαν κατά στην τρομακτική αυτή παράδοση.

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου εσωτερικών είπε: «Άλλη μια φορά εφέτος, ο συνολικός αριθμός των καμμένων αυτοκινήτων δείχνει ότι, το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο περιορίστηκε.»

Στην πραγματικότητα 454 άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία όλη τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς και 301 από αυτούς φυλακίστηκαν.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν αμέσως καταδίκασε τη γαλλική κυβέρνηση που ανακοίνωσε στοιχεία που ήταν «πάρα πολύ ασαφή».

Η δήλωση του Εθνικού Μετώπου έλεγε: «Ο νέος υπουργός εσωτερικών Μπρούνο Λε Ρου (αρχικά) δεν ανακοίνωσε τον αριθμό που πυρπολήθηκαν και θεωρεί ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που κάηκαν «περιορίστηκε» ενώ ακόμη και αυτός [ο αριθμός] αντιπροσωπεύει αύξηση του 8 τοις εκατό.»

Υποστηρίζοντας την αθωότητα της κυβέρνησής του ο εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι οι χαμηλοί αριθμοί ήταν «οι πιο σχετικοί και οι πιο συνεκτικοί.» και πρόσθεσε «Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να κρύψουμε τίποτε. Πρέπει να δούμε την τάση πολλών ετών και αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι υπήρξε σημαντική μείωση για πέντε χρόνια. Τα επεισόδια αυτά δεν είναι ανεκτά και οι υπαίτιοι πρέπει να ανευρεθούν και να απαντήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης.»

Το έθιμο να βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα την Πρωτοχρονιά λέγεται ότι άρχισε στις πολύ φτωχές περιοχές μεταναστών του Στρασβούργου, τη Γερμανία και την Ανατολική Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1990.

Εφέτος, ένας πυροσβέστης στην ανατολική Αίην τραυματίστηκε καθώς προσπαθούσε να σβήσει ένα αυτοκίνητο που καίγονταν.

Αλλά οι ταραχές του 2005 θεωρούνται οι χειρότερες στη Γαλλία καθώς 8.973 αυτοκίνητα καταστράφηκαν, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 126 αστυνομικοί και πυροσβέστες τραυματίστηκαν.

Με τη Γαλλία να έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων, γύρω στις 90.000 αστυνομικοί ήταν στους δρόμους της Γαλλίας κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς όπου μαζεύτηκαν μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Πηγή.

 

Advertisements