Οι Γάλλοι αντιστέκονται στους μετανάστες και η Γαλλία πολεμά τους Γάλλους

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2017/01/04192024/CxP9c7EW8AAOtfh-1140x855-496x372.jpg

Στη Γαλλία, 62 τοις εκατό του πληθυσμού είναι εναντίον της μετεγκατάστασης των μεταναστών, αλλά οποιαδήποτε αντίσταση αντιμετωπίζεται με αυστηρή καταπίεση. Όταν ήταν πρωθυπουργός, ο Μανουέλ Βαλς δήλωσε: “Όσοι αρνούνται να καλοδεχθούν τους πρόσφυγες θα βρεθούν αντιμέτωποι με το κράτος. ” Η κυβέρνηση κάνει πράξη εκείνη την απειλή.

Η Αρζόν είναι ένα χωριό μόνον 2.130 ατόμων στην ατλαντική ακτή της Βρετάνης μια από πολυάριθμες κοινότητες που πιέστηκαν από τη Γαλλική κυβέρνηση να δεχθούν «πρόσφυγες» (Βλ. φωτογραφία κατωτέρω.)

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2017/01/04192104/migrants_arzon.jpg

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας Σουδανός μετανάστης στην Αρζόν επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια 67-χρονη γυναίκα. Το επεισόδιο κουκουλώθηκε προσεκτικά από τα μεγάλα ΜΜΕ. Μόνο η εναλλακτική πηγή ειδήσεων Breizh-Info.com το ανέφερε σε ένα άρθρο της με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2016.

Μια ζωηρή διαδήλωση

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου, διαδόθηκε ένα κάλεσμα μέσω των κοινωνικών δικτύων για μια διαδήλωση την επόμενη μέρα μπροστά από το κοινοτικό κτίριο της Αρζόν. Εκατόν είκοσι άτομα συγκεντρώθηκαν και τους μίλησαν δύο άνδρες: Ο Νικολά Φωρ, ο οποίος είναι επικεφαλής  ενός συλλόγου για τον περιορισμό της μετανάστευσης και ο Ρομάν Λεγκώλ ο ο οποίος είναι επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Asdav της Βρετάνης.

Αφού μίλησαν, οι Γάλλοι πατριώτες της Βρετάνης έκαναν πορεία προς το κέντρο όπου έμεναν οι μετανάστες, φωνάζοντας συνθήματα που αντικατόπτριζαν την αντίθεσή τους τόσο στους μετανάστες όσο και στους πολιτικούς που τους άφησαν να μπουν: “Η νεολαία της Βρετάνης εναντίον του όχλου,” “Όχι Παρίσι, όχι Αφρική, εδώ είναι Βρετάνη,” “Η νεολαία της Βρετάνης εναντίον της Αριστεράς,” και στα Αγγλικά “Refugees not welcome” (Oι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι.)

Μόλις έφτασαν στο κέντρο μεταναστών, οι διαδηλωτές άναψαν βόμβες καπνού και προσπάθησαν να εισέλθουν στο κέντρο, το οποίο φρουρούνταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι αρχές απάντησαν με δακρυγόνα και οι διαδηλωτές τελικώς διαλύθηκαν μαζί με δύο από αυτούς που κατάφεραν να εισέλθουν στο κέντρο.

Το μήνυμα εστάλη: Οι Γάλλοι δεν θέλουν μετανάστες και οι μετανάστες καλύτερα να μην ξεφεύγουν από την τάξη.

Εδώ είναι ένα βίντεο  από το επεισόδιο, και μια ανταπόκριση στο Breish-Info. Η τηλεόραση TV Libertés αφιέρωσε ένα από τα προγράμματά της στη διαδήλωση.

Γαλλική δικαιοσύνη

Αν και η διαδήλωση δεν προκάλεσε σχεδόν καμία καταστροφή (μια πόρτα έσπασε και ένας  ακτιβιστής υπέρ των μεταναστών μέσα στο κέντρο έφαγε μια γροθιά), η γαλλική κυβέρνηση γρήγορα συνέλαβε και απηύθυνε κατηγορίες σε τέσσερα άτομα. Ο Νικολά Φωρ και ο Ρομάν Λεγκώλ, που μίλησαν στους διαδηλωτές, κατηγορήθηκαν ότι “οργάνωσαν μια παράνομη διαδήλωση,” πράγμα που μπορεί να επισύρει ποινή έξι μηνών φυλάκισης και ένα πρόστιμο €5.500. Δύο άλλοι κατηγορήθηκαν ότι εισήλθαν στο κέντρο μεταναστών, ένας ότι χτύπησε τον άνδρα που ήταν υπέρ των μεταναστών και εργάζονταν στο κέντρο. Οι δίκες τους θα λάβουν χώρα στις 19 Ιανουαρίου.

Πρόβλημα: Ο Νικολά Φωρ και ο Ρομάν Λεγκώλ δεν οργάνωσαν τη διαδήλωση. Το κάλεσμα έγινε μέσω κοινωνικών δικτύων και μετά το έλαβε η Αζένς Φράνς Πρές (AFP). Οι δύο άνδρες απλώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Δυστυχώς, οι πολιτικές πιέσεις είναι τεράστιες και οι Σοσιαλιστική μας κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει παραδειγματικά αυτούς τους πατριώτες. Μεταχειριζόμενη αυτούς τους άνδρες χωρίς έλεος, το κράτος είναι αποφασισμένο να συντρίψει και την παραμικρή αντίσταση εναντίον των μεταναστών που αυτό το ίδιο το κράτος επέβαλε αυθαίρετα σε όλη τη Γαλλία.

Νικολά Σεράν

Ο Σεράν είναι δημοσιογράφος από τη Ναντ της Βρετάνης και γράφει για το Breizh Info. “Breizh” είναι το αρχικό όνομα της Βρετάνης.

Πηγή

 

Advertisements