Οι ξένοι εργάτες εκτοπίζουν τους ντόπιους – Στοιχεία από την οκταετή θητεία του Ομπάμα.

 https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2017/01/06222347/obamaslegacy-495x372.jpg

Σύμφωνα με τα εθνικά στοιχεία των ΗΠΑ, η απασχόληση στους μετανάστες αυξήθηκε κατά 38% περισσότερο σε σχέση με την απασχόληση των ντόπιων Αμερικανών κατά το τελευταίο έτος της θητείας του Ομπάμα.

Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στις 6-1-2017 για τον τελευταίο μήνα της κυβέρνησης Ομπάμα δείχνουν εκτοπισμό των Αμερικανών εργατών από τους μετανάστες  αφήνοντας άθικτη την οκταετή τάση εκτοπισμού.

Τον Δεκέμβριο προστέθηκαν 156.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ενώ ο  δείκτης ανεργίας  αυξήθηκε ελαφρά από το 4,6% στο 4,7%.

Αλλά η  “άλλη” δημοσκόπηση απασχόλησης, των νοικοκυριών και όχι των εργαζομένων, ανέφερε αύξηση μόνο 63.000 θέσεων τον Δεκέμβριο, λιγότερες από τις μισές από αυτές που αναφέρουν οι εταιρείες.

Η ανάλυσή μας δείχνει ότι ο Δεκέμβριος ήταν ένας από αυτούς τους μήνες κατά τους οποίους όλη η αύξηση στις θέσεις εργασίας πήγε σε άτομα που γεννήθηκαν εκτός των ΗΠΑ.

Συνολικά οι γεννημένοι στις ΗΠΑ Αμερικανοί εργαζόμενοι έχουν χάσει έδαφος  σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους που γεννήθηκαν εκτός ΗΠΑ στα οκτώ χρόνια της θητείας του Ομπάμα και η τάση αυτή έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Μάλιστα, ο εκτοπισμός των ντόπιων από τους μετανάστες την οποία μετρούμε με τον βαθμό στον οποίο οι μετανάστες έχουν κερδίσει θέσεις εργασίας πιο γρήγορα από τον Ιανουάριο του 2009, έφτασε  το υψηλότερο σημείο στην εποχή Ομπάμα τον Αύγουστο του 2016.

Η Δημοσκόπηση των Νοικοκυριών αναφέρει επίσης τώρα και το καθεστώς που βρίσκονται οι εργαζόμενοι, δηλαδή, αν είναι μετανάστες ή όχι. Αυτό εμφανίζεται στον Νέο Δείκτη του VDARE.com για τον Εκτοπισμό των Αμερικανών Εργαζομένων (NVDAWDI).

Στο ανωτέρω γράφημα (βλ. κορυφή του άρθρου) ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης των ντόπιων Αμερικανών απεικονίζεται με τη μαύρη γραμμή, η αύξηση της απασχόλησης των μεταναστών με ροζ και ο δείκτης NVAWDI— ο λόγος του ρυθμού αύξησης μεταναστών προς ντόπιων Αμερικανών – με κίτρινο. Ο δείκτης ξεκινά από το 100 τον Ιανουάριο του 2009 και παρακολουθεί την απασχόλησή τους από τότε.

Έτσι, από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2016:

  • Η απασχόληση των μεταναστών αυξήθηκε κατά 4,288 εκατομμύρια ή 19.8%. Ο δείκτης της απασχόλησης των μεταναστών αυξήθηκε από το 100 στο 119,8.
  • Η απασχόληση των γεννημένων στις ΗΠΑ Αμερικανών αυξήθηκε κατά 5,602 εκατομμύρια ή 4,6%. Ο δείκτης απασχόλησης των γεννημένων στις ΗΠΑ αυξήθηκε μόνο έως το 104,6.
  • Όμως ο δείκτης NVDAWDI (ο λόγος των δεικτών αύξησης της απασχόλησης μεταξύ μεταναστών προς τους γεννημένους στις ΗΠΑ εργαζομένους) αυξήθηκε από το 100.0 to 114,5. (100 x (119,8/104,6))

Με άλλα λόγια, κατά τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα, η απασχόληση των μεταναστών αυξήθηκε κατά 4,2 φορές πιο γρήγορα από την απασχόληση των γεννημένων στις ΗΠΑ εργαζομένων, δηλαδή, 19,8% έναντι 4,6%.

Σε πολλές θέσεις ανειδίκευτων εργαζομένων, το χάσμα είναι μεγαλύτερο, διότι εκεί οι μετανάστες εκτοπίζουν περισσότερο τους γεννημένους στις ΗΠΑ.

Επιπλέον συμπεράσματα μπορούν να αντληθούν από το Γραφείο Στατιστικής της Εργασίας Πίνακας Α-7, Δεκέμβριος 2016  των ΗΠΑ.

Ένα σημείο που χρειάζεται πολλή σκέψη είναι το εξής: Ο πίνακας δείχνει ότι ο εργαζόμενος πληθυσμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 886.000 (2,2%) τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ ο αντίστοιχος πληθυσμός των γεννημένων στις ΗΠΑ εργαζομένων αυξήθηκε μόνο κατά 0,9%.

Αυτό δείχνει ένα αυξανόμενο μερίδιο (νόμιμο και παράνομο) των μεταναστών στις συνολικές θέσεις εργασίας των ΗΠΑ έναντι των ντόπιων εργαζομένων, ειδικά αυτών με τους οποίους ανταγωνίζονται οι μετανάστες, δηλαδή, των ανειδίκευτων εργαζομένων.

(Περιέργως οι Αφροαμερικανοί  είναι ιδιαίτερα θύματα της τάσης αυτής και παρόλα αυτά ψήφισαν την Κλίντον, αντί για τον Τραμπ που ήταν εναντίον της λαθρομετανάστευσης από τον Νότο.)

Αλλά αυτή η κατάσταση ήταν προ Τραμπ. Περιμένουμε καλύτερα επί προεδρίας του Τραμπ.

Edwin S. Rubenstein

ESR Research Economic Consultants.

Πηγή

[ΕΘ 1: Τα περί εκτοπισμού των ντόπιων εργατών τα είχε πει  και ο Μαρξ. Περιέργως όμως, οι Αριστεροί σε όλον τον κόσμο είναι υπέρ των λαθρομεταναστών. Ή δεν διάβασαν καλά τον Μαρξ ή αντίθετα, διάβασαν τον Μαρξ πολύ καλά.

ΕΘ 2: Να σημειωθεί ότι σε αρχικό στάδιο ο εκτοπισμός των ντόπιων εργαζομένων είναι στις θέσεις ανειδίκευτων εργατών, όπως αναφέρεται και στο άρθρο. Καθώς όμως οι εργαζόμενοι αυτοί αποκτούν δεξιότητες, όσοι αποκτούν, σταδιακά εκτοπίζουν και άλλους ντόπιους από τις εξειδικευμένες θέσεις. Επίσης, τα παιδιά των ξένων, αφού έχουν πάρει όλη την δωρεάν εκπαίδευση από το κράτος-ξενιστή ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο στην κλίμακα. Αυτό το γνωρίζουμε από τους Βαλκάνιους μετανάστες στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1990 και μετά. Και φυσικά λίγο το κακό αν όλοι αυτοί αφομοιωθούν. Αλλά η εμπειρία μας λέει ότι ΔΕΝ αφομοιώνονται και προσκολλώνται στο έθνος από το οποίο προέρχονται με καταστρεπτικές συνέπειες για τους Έλληνες.]