Οι αλβανοί τζιχαντιστές αυξάνονται επικίνδυνα

Συναγερμός από τις Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες: Οι αλβανοί τζιχαντιστές αυξάνονται επικίνδυνα - Φόβος για αποσταθεροποίηση της περιοχής

Φωτογραφία από την ιταλική εφημερίδα που αναφέρει ότι αλβανοί οπαδοί του Χαλιφάτου ύψωσαν σημαίες σε αλβανικά χωριά

Ιταλικό δημοσίευμα που πιστεύεται ότι οι πληροφορίες του βασίζονται σε πηγή των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρει τον αυξανόμενο κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα η «La Repubblica» σε άρθρο της  που έχει τίτλο: Τρομοκρατία, σημαίες του ISIS σε αλβανικά χωριά» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ιδιαίτερα στην ιταλική επαρχία της Απουλίας από Αλβανούς τζιχαντιστές, τονίζοντας ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στην Αλβανία έχει αυξηθεί σημαντικά.

Το δημοσίευμα έρχεται 24 ώρες μετά τη δήλωση του Αρχηγού της Ιταλικής Αστυνομίας για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS: «Θέλω να το πω με πολύ ωμό τρόπο. Αργά ή γρήγορα θα πληρώσουμε και εμείς ένα τίμημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Ελπίζουμε να είναι σε όσο γίνεται πιο περιορισμένη κλίμακα». 

«Έφηβοι από τα χωριά Leshnica, Zagorcan και Rremen είναι σαν αυτούς που έκαναν την Ευρώπη να τρέμει. Είναι πιο επικίνδυνα από τον Almir Daci που κατάγεται από την Leshnica και έχει ριζοσπατικοποιήσει εκατοντάδες άτομα. Ο Almir Daci φέρεται νεκρός από τον περασμένο Μάρτιο στη Συρία», γράφει η «La Repubblica».

Το δημοσίευμα – σύμφωνα με την αλβανική ‘albeu.com’ δημιουργεί την υποψία ότι πολλοί αλβανοί που διαβιούν στην Απουλία (περιφέρεια της Ιταλίας) αποτελούν παράγοντα κινδύνου για τον ιταλικό πληθυσμό στην περιοχή αυτή.

Η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι αλβανοί που έχουν ενταχθεί στο Χαλιφάτο, προέρχονται από τις νότιο-ανατολικές περιοχές της Αλβανίας. Προσθέτει, ακόμη, ότι είναι γνωστό ότι αλβανοί εμπλέκονται σε εγκληματικές ομάδες, οι οποίες λειτουργούν κυρίως στην επαρχία του Μπάρι με τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.

Με πληροφορίες από το echedoros-a.gr

Advertisements