Ανταπόκριση από την Ευρώπη

https://i2.wp.com/fashthenation.com/wp-content/uploads/2016/09/ER-logo-650x381.png

Από την διαδικτυακή εκπομπή Fash the Nation.

Γειά σας, είμαι ο Αυτόλυκος και είναι η ανταπόκριση Europa Report για την εβδομάδα 30-12-2016 έως 6-1-2017 με τις πολιτικές εξελίξεις και την συνεχιζόμενη εισβολή στην Ευρώπη.

Το 2017 ξεκίνησε με βία τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία όπου «μετανάστες» προέβησαν σε σεξουαλικές επιθέσεις και μαζικές πυρπολήσεις αυτοκινήτων και καταστροφές περιουσίας.

Βάνδαλοι στη Γαλλία  πυρπόλησαν 945 σταθμευμένα αυτοκίνητα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που πλέον έχει γίναι  παράδοση ενώ η αστυνομία προσπάθησε να μειώσει τον αριθμό των εμπρησμών.

Από: http://www.telegraph.co.uk

Παρομοίως τουλάχιστον 129 άτομα που υποκρίνονταν τους πρόσφυγες συνελήφθησαν στη Γερμανία καθώς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να συγκρατήσουν χιλιάδες ξένους που μαζεύτηκαν στους δρόμους της Κολωνίας, της Φραγκφούρτης, της Έσσεν, του Ντόρτμουντ του Αμβούργου του Ανόβερου και του Ντύσσεντορφ. 

Από το http://newobserveronline.com/

Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας συνέβησαν τουλάχιστον 14 επιθέσεις σε νεαρές γυναίκες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με το Focus, το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε στο Αμβούργο και το Ανόβερο με τους επιτιθέμενους να προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Ερυθραία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην επέτειο των συγκλονιστικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα στις 31 Δεκεμβρίου 2015, ένα γερμανικό ντοκιμαντέρ προέβαλε τις απόψεις ειδικών στη συμπεριφορά που πιστεύουν ότι η επίθεση ήταν προμελετημένη.

Από: http://www.express.co.uk

Ο καθηγητής και ιστορικός Jörg Baberowski είπε ότι η έρευνα της βίας δείχνει ότι πρόκειται για μαζική επίθεση και σε τοποθεσία που ο κόσμος να προσέξει. Ο καθηγητής είπε ότι το μήνυμα των κυρίως Αφρικανών ήταν ότι «δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τις γυναίκες σας.»

Στις χώρες τους είπε, «οι βιαστές σκοτώνονται από τον ίδιο τους τον πατέρα.» Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου είπε ότι οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες στη Γερμανία για να δείξουν ότι η έλλειψη αντιποίνων εναντίον των εγκληματιών ερμηνεύονταν ως αδυναμία.

Σε άλλες ειδήσεις από τη Γερμανία η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ του κόμματος της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) σκέπτεται να θέσει ένα ευέλικτο όριο για τον αριθμό των μεταναστών που επιτρέπονται στη χώρα κάθε χρόνο.

Από: http://www.dw.com

Η πιθανή αλλαγή πολιτικής ακολουθεί την ήττα του κόμματός της στις τοπικές εκλογές από το λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative for Germany, AfD), καθώς η Μέρκελ ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα  για τέταρτη θητεία εφέτος.

Πίσω στη Γαλλία, δημοσκόπηση της Elabe δείχνει ότι σχεδόν ένα τέταρτο των Γάλλων θα ψηφίσουν την αρχηγό του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στο πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την Άνοιξη.

Από http://www.express.co.uk

Είκοσι τρία τοις εκατό αυτών που απάντησαν στη δημοσκόπηση είπαν ότι θα υποστηρίξουν την Μαρίν Λεπέν στις εκλογές που θα γίνουν στις 23 Απριλίου 2017.

Ο συντηρητικός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν που ισχυρίστηκε ότι είναι «και Καθολικός και Γκωλικός» παραμένει στην κορυφή με 26% της ψήφου.

Δεκαοκτώ τοις εκατό είπαν ότι θα ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν και δεκατρία τοις εκατό θα ψηφίσουν τον Μανουέλ Βαλς.

Επιπλέον, η Μαρίν Λεπέν υποσχέθηκε την Παρασκευή ότι αν εκλεγεί πρόεδρος, θα αγωνιστεί να φύγει από την ΕΕ η Γαλλία αν οι Βρυξέλλες δεν παραδώσουν τον έλεγχο των εθνικών συνόρων, της νομοθεσίας και της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής

Από: https://www.ap.org/en-gb/

Η Λεπέν που έχει υποσχεθεί να εγκαταλείψει το ευρώ και να οργανώσει ένα δημοψήφισμα για την έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ, εμφανίστηκε με πιο ήπια στάση λέγοντας ότι είναι «ανοιχτή στο κοινό νόμισμα» να συνυπάρχει με το εθνικό νόμισμα.

Αν κερδίσει την ψήφο είπε ότι θα αρχίσει αμέσως διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για να επαναφέρει «τις θεμελιώδεις αρχές της ανεξαρτησίας μας: Εδαφική, οικονομική, νομισματική και νομοθετική.»

Πάμε στη Σουηδία, όπου μια νεαρή Σουηδή θυσιάστηκε από την κυβέρνηση στο όνομα της καλής πολυπολιτισμικότητας. Η νεαρή γυναίκα απήχθη από μια ομάδα Μουσουλμάνων καθώς περπατούσε στο δρόμο.

Από http://www.europeancivilwar.com και http://www.friatider.se

Την έσπρωξαν με τη βία σε ένα αυτοκίνητο τέσσερις άνδρες στο Μαλμό και την οδήγησαν στο υπόγειο ενός καφέ της Νότιας Οδού στο Helsingborg όπου και άλλοι περίμεναν για να την βιάσουν.

Με την απειλή βίας την έσυραν από τα μαλλιά στο υπόγειο και την βίασαν επανειλημμένα έξι ή επτά Άραβες όπως είπε στην ανάκριση.

Όμως σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν υπήρχαν τα «επαρκή υποστηρικτικά στοιχεία που απαιτούνται για την απαγγελία κατηγορίας» για τους πέντε από τους άνδρες που κρατήθηκαν και απαγγέλθηκαν κατηγορίες μόνον σε δύο.

Όσον αφορά τη σημερινή κύρια  είσοδο των τριτοκοσμικών μεταναστών στην Ευρώπη, δηλαδή την Ιταλία, η παράνομη μεταφορά μεταναστών μέσω της Μεσογείου έγινε μεγάλη κερδοφόρα επιχείρηση και η χώρα είδε τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών να έρχονται στη το 2016.

Από http://www.dw.com

Σύμφωνα με τον Michael Rauschenbach, Διευθυντή του τμήματος οργανωμένου εγκλήματος της Europol, οι διακομιστές βγάζουν περισσότερα χρήματα μεταφέροντας μετανάστες από ό,τι μεταφέροντας ναρκωτικά και ελέγχοντας τα κυκλώματα πορνείας.

Επιπλέον, οι αιτούντες άσυλο σε ένα κέντρο υποδοχής κοντά στην Βενετία, έβαλαν φωτιές μέσα στις εγκαταστάσεις και απέκλεισαν τις εξόδους, αναγκάζοντας τους κοινωνικούς λειτουργούς να κλειδωθούν μέσα στα γραφεία τους. Η εξέγερση φημολογείται ότι οδήγησε στον θάνατο ενός πρόσφυγα στο κέντρο.

Από http://www.usa.forzanuova.info

Κάπου 25 κατατρομαγμένοι κοινωνικοί λειτουργοί παγιδεύτηκαν μέσα στα γραφεία τους σε ένα κέντρο μεταναστών στην Conetta αφού οι μετανάστες έβαλαν φωτιά στο κέντρο και απέκλεισαν τις εξόδους τη Δευτέρα, ανέφερε το κρατικό ραδιόφωνο RAI.

Κλήθηκε η αστυνομία και οι ιταλικές δυνάμεις ασφαλείας αργότερα κατέστειλαν την εξέγερση. Τα γεγονότα έληξαν νωρίς την Τρίτη αφού οι αστυνομικοί έπεισαν τους διαδηλωτές να ανοίξουν τις πόρτες και να επιστρέψουν στο προσωπικό να βγει.

Η σοβαρότητα της κατάστασης δεν άφησε επιλογή στον Πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι παρά να πάρει πιο σκληρή στάση σε σχέση με τον προκάτοχό του Ματέο Ρέτνσι, υπό του οποίου την πρωθυπουργία εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εισήλθαν στην Ιταλία.

Μια δισέλιδη διαταγή φέρεται να στάλθηκε στα αστυνομικά τμήματα όλης της Ιταλίας, διατάζοντας τους αστυνομικούς να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την απέλαση των οικονομικών μεταναστών. Η διαταγή γράφτηκε από τον αρχηγό της αστυνομίας Φράνκο Γκαμπριέλι και δημοσιεύτηκε εν μέρει στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε ντε λα Σέρα.

Δείχνοντας ανησυχία για τρομοκρατία στην Ευρώπη, η διαταγή λέει ότι είναι σημαντική η αλλαγή για να αντιμετωπιστεί «μια αυξανόμενη μεταναστευτική πίεση σε διεθνές επίπεδο που χαρακτηρίζεται από αστάθεια και απειλές.»

Η Ιταλία θα ανοίξει 16 κέντρα κράτησης για μετανάστες σύμφωνα με τους νέους κανόνες όπου θα παραμένουν αυτοί που είναι για απέλαση.

Ο Άλεξ Τσιόνι, αρχηγός της Επιτροπής Prima Noi καταδικάστηκε σε πέντε μέρες φυλακή και πρόστιμο 1.310 ευρώ από το δικαστήριο της Βιτσέντσα. Το έγκλημά του είναι ότι έκανε διαδήλωση μπροστά σε ένα ξενοδοχείο που είχε επιλεγεί ως κέντρο υποδοχής μεταναστών για να δείξει την αντίθεσή του για την άφιξη των μεταναστών. 

Από http://diversitymachtfrei.blogspot.gr

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 17 Ιουλίου όταν εκπρόσωποι της Επιτροπής Prima Noi σήκωσαν ένα πανώ μπροστά στην πόρτα του ξενοδοχείου Eden στο Σχίο, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την ανακοινωθείσα άφιξη σημαντικού αριθμού αιτούντων άσυλο. Θεωρήθηκε μη εγκεκριμένη διαδήλωση διότι σύμφωνα με τον δικαστή δεν είχε γίνει αίτηση από πριν στις αστυνομικές αρχές.

Τελειώνουμε με την Ανατολική Ευρώπη και ειδικά τη Σλοβακία όπου ο Πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, που συχνά θεωρείται ως λαϊκιστής, ζήτησε από τους ευρωπαίους ομολόγους του να αποφεύγουν τα δημοψηφίσματα. Ταυτόχρονα, η Σλοβακία απαγόρευσε τις αυτόκλητες περιπολίες πολιτών.

Από http://visegradpost.com

Ο Ρόμπερτ Φίτσο, ο Σοσιαλδημοκράτης Πρωθυπουργός της Σλοβακίας αγωνίζεται εναντίον των δύο κύριων ακροδεξιών κομμάτων της Σλοβακίας, το λαϊκιστικό SNS και το εθνικιστικό L’SNS.

Το λαϊκιστικό κόμμα SNS ζητά δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Το κόμμα έχει μαζέψει 350.000 υπογραφές και οι κανόνες απαιτούν 50% προσέλευση των ψηφοφόρων για να ισχύει το δημοψήφισμα.

Επίσης άοπλα μέλη του “Kotleba — του Λαϊκού Κόμματος Η Σλοβακία μας (L’SNS)” — άρχισαν τις περιπολίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Σλοβακίας τον Απρίλιο του 2016 μετά από μια βίαιη επίθεση από έναν Τσιγγάνο (Gypsy) εναντίον ενός Σλοβάκου επιβάτη.

Το εθνικιστικό κόμμα που ζητά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αποφάσισε να οργανώσει αποτρεπτικές περιπολίες σε κάποια τραίνα για να προστατέψει τους επιβάτες από το έγκλημα που αποδίδουν κυρίως στην κοινότητα των Τσιγγάνων.

Στην Ουγγαρία, ο Πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν είπε σε μια συνέντευξη που έδωσε στον 888.hu ότι το 2017 θα μπορούσε να είναι «το έτος της επανάστασης για τη δημοκρατία». Όσον αφορά την ενσωμάτωση των μη Ευρωπαίων μεταναστών, είπε, ότι αυτή έχει αποτύχει.

«Είναι σαφές ότι, στην περίπτωση της μετανάστευσης, τίποτα δεν θα παραμείνει όπως ήταν πριν. Οι Βρυξέλλες πρέπει να αλλάξουν, οι μετανάστες που εισέρχονται στην Ευρώπη παράνομα πρέπει να απελαύνονται, τα σύνορα πρέπει να προστατεύονται και η εισροή των μεταναστών πρέπει να εξαλειφθεί.»

Αυτά ήταν όλα για την περασμένη εβδομάδα.

Η Europa Report είναι μια επιλογή άρθρων από τους παρακάτω ιστοτόπους:

http://newobserveronline.com

http://www.dailystormer.com

http://diversitymachtfrei.blogspot.gr/

http://www.usa.forzanuova.info

http://visegradpost.com

Παρακαλώ υποστηρίξτε τις προσπάθειές τους.

Πηγή

 

 

Advertisements