Γιατί οι νέοι άνδρες της Αφρικής μαζεύονται στην Ευρώπη;

https://s3-us-west-2.amazonaws.com/vdare-live/wp-content/uploads/2017/01/12175356/dreaming-477x372.jpg

Το άρθρο από την εφημερίδα Γκάρντιαν λέει:

«Ονειρευόμενος την Ευρώπη: Ο τελευταίος νέος άνδρας που απέμεινε σε ένα χωριό της Σενεγάλης

Η ζωή είναι μοναχική και ντροπιαστική για τον Γκούντο Ουαντιάνγκα, 21 ετών του οποίου όλοι οι φίλοι και ο δίδυμος αδελφός του έχουν φύγει για να αναζητήσουν την τύχη τους.»

Το άρθρο δεν είναι και πολύ διαφωτιστικό, αλλά εκ πρώτης όψεως ίσως ο αναγνώστης νομίσει ότι οι νέοι αυτοί φεύγουν από τη Σενεγάλη λόγω κάποιας προσωρινής κρίσης από την οποία ζητούν καταφύγιο (περιέργως, μόνο οι νέοι άνδρες και όχι οι γυναίκες, τα παιδιά ή οι γέροι).

Έψαξα  τις ειδήσεις από τη Σενεγάλη  για να δω αν υπάρχει κάποια τρομερή καταστροφή για την οποία δεν είχα ακούσει, αλλά οι περισσότερες ειδήσεις από τη Σενεγάλη αφορούσαν το πόσο καλά παίζει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Στην πραγματικότητα, οι νέοι αυτοί άνδρες πηγαίνουν στην Ευρώπη επειδή ψάχνουν για περιπέτεια και καλύτερη τύχη [… αντί να είναι ξαπλωμένοι όλη μέρα κάτω από δέντρα μάγκο και να παίζουν με το κινητό τους όπως ο νεαρός Γκούντο, θα συμπληρώναμε εμείς.]

Είναι απολύτως κατανοητό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους αφήσεις να μπουν [και να τους συντηρείς από το υστέρημά σου].

Πηγή

[ΕΘ: Ο πληθυσμός Αφρικής είναι 1,216 δισεκατομμύρια. Όλους η Ευρώπη θα τους συντηρήσει; Και όσον αφορά τους Έλληνες, τι ακριβώς οφείλουμε στον νεαρό Σενεγαλέζο  περισσότερο απ’ ό,τι οφείλουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας;]

 

 

 

Advertisements