Η σωστή ανάγνωση των ειδήσεων σχετικά με την προσφυγική κρίση

https://ethnikismosblog.files.wordpress.com/2017/01/da33423b1d7e69e6cbcd443cee11e08d.jpg?w=620

«Πρόσφυγες στην Ελλάδα ‘θα μπορούσαν να πεθάνουν από την παγωνιά’ στο χιόνι λόγω των ανεπαρκών προετοιμασιών για το Χειμώνα, προειδοποιούν οργανώσεις βοήθειας.» λέει ένα άρθρο που μόλις είδα στην εφημερίδα   The Independent.

Μετά σκέφτηκα ότι «έτσι λειτουργεί η αριστερή προπαγάνδα. Δημιουργούν μια εντελώς ψεύτικη εικόνα που είναι σχεδιασμένη για να χειραγωγήσει τα συναισθήματα των ήπιων και ευκολόπιστων ανθρώπων και μετά να τους τα πάρουν όλα όσα έχουν και δεν έχουν.» Έτσι, συνέχισα την ανάγνωση. Το κυριότερο κομμάτι είναι το εξής:

«Τουλάχιστον ένας Αφγανός πέθανε στο κρύο την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν τα ελληνικά ΜΜΕ καθώς η αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) έσπευδε να διανείμει κουβέρτες και ηλεκτρικές θερμάστρες.

Κάπου 2.100 μέρη βρέθηκαν να στεγάσουν αυτούς που διατρέχουν κίνδυνο από τον καιρό σε διαμερίσματα με οικογένειες φιλοξενίας και άλλα 700 μέρη για ασυνόδευτα παιδιά αλλά οι οργανώσεις δικαιωμάτων καλούν την ελληνική κυβέρνηση να δράσει γρήγορα για να μειώσει τον συνωστισμό μετακινώντας τους πιο ευάλωτους ανθρώπους από τα ελληνικά νησιά στην ενδοχώρα.

Οι αρχές έχουν επίσης δεχθεί κριτική ότι δεν ήταν προετοιμασμένες κατάλληλα για τον καιρό του χειμώνα που απειλεί ζωές. ‘Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να κάνει τη ζωή των μεταναστών και των προσφύγων πιο άθλια’, έλεγε μια ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.»

Το βλέπετε;

Αυτοί οι κακόμοιροι, παγωμένοι μικροί πρόσφυγες – τα αδύνατα κορμιά τους παγωμένα και μελανιασμένα από την ψυχρή και σκληρή Ευρώπη. Και κοιτάξτε όλο αυτό το φοβερό χιόνι! Μην ξεχνάτε να φέρετε στο νου σας το χιόνι! Άλλωστε είναι στον τίτλο και δεν μπορείς να το αγνοήσεις!

Ώ! Τι απάνθρωπο! Πώς επιτρέπουμε να συμβεί αυτό το πράγμα;

Περιμένετε. Ας πάμε ένα βήμα πίσω. Πού ακριβώς βασίζεται ολόκληρη αυτή η ιστορία; Σε έναν Αφγανό που «πέθανε στο κρύο την περασμένη εβδομάδα.»

Ναι, αλλά τι σημαίνει αυτό; Ο Independent δεν μας εξηγεί περισσότερο την είδηση αυτή, αλλά την ανακάλυψα με αναζήτηση στο διαδίκτυο. Πληκτρολογώντας τις λέξεις «Αφγανός πεθαίνει στο κρύο  της Ελλάδας», μου έβγαλε την παρακάτω σχετική είδηση στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής:

«Η αστυνομία στη Βόρεια Ελλάδα λέει ότι ένας Αφγανός μετανάστης πέθανε από υποθερμία διασχίζοντας έναν ποταμό που σχηματίζει το σύνορο της χώρας με την Τουρκία. Το σώμα του άνδρα που πιστεύεται ότι ήταν 20 ετών βρέθηκε σε ένα χωράφι νωρίς την Τρίτη κοντά στην συνοριακή πόλη Διδυμότειχο, όταν η αστυνομία ειδοποιήθηκε από έναν άλλον Αφανό που είπε ότι ταξίδευε μαζί του διασχίζοντας τον Ποταμό Έβρο.Οι θερμοκρασίες τη νύχτα στην περιοχή έπεσαν στους –14 βαθμούς Κελσίου.»

Πιστεύω θα συμφωνήσετε ότι αυτό το σενάριο είναι πολύ πιο διαφορετικό από την εικόνα που σας έδωσαν να φανταστείτε όταν ανέφεραν τον θάνατο του ανθρώπου αυτού στην αρχή του άρθρου.

Η είδηση λοιπόν αυτή δεν είναι για τους πρόσφυγες μέσα στην Ελλάδα, αλλά για έναν μετανάστη που εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα με επικίνδυνο τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική και πέθανε κατά τη διάρκεια της εισόδου του. Μπορεί να έχει να κάνει με την ανθρώπινη ανοησία, αλλά δεν έχει να κάνει τίποτα με την Ευρωπαϊκή σκληρότητα, όπως επιχειρεί εμμέσως πλην σαφώς να πει το άρθρο.

Ο εν λόγω πέθανε από καθαρή ανοησία και επειδή εμείς του δώσαμε το πράσινο φως ότι μπορεί να ζήσει με τα επιδόματα που θα του δίνουμε, να τρώει και να πίνει και να βιάζει κατά βούληση τις γυναίκες και τα παιδιά μας.

Νομίζω δεν είναι υπερβολική η αντίδρασή μου στη συνεχιζόμενη αισθηματική χειραγώγηση σε αυτές τις ειδήσεις περί «νεκρών προσφύγων», ότι δηλαδή για κάθε έναν που πεθαίνει, εμείς υποτίθεται ότι θα πρέπει να δεχθούμε εκατοντάδες χιλιάδες άλλους και να καταστρέψουμε ανεπανόρθωτα τις κοινωνίες μας.

Η πρόβλεψή μου είναι ότι κανένας πρόσφυγας δεν θα πεθάνει εφέτος από τον χειμώνα στην Ελλάδα ή αλλού, εκτός εάν εμπλακεί σε παράνομες και επικίνδυνες ενέργειες.

Εξάλλου, είναι αλήθεια ότι οι λαθρομετανάστες «πρόσφυγες» απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας περιποίηση από τις ΜΚΟ και τους αριστερούς εθελοντές που κάνουν τα πάντα για να δείξουν πόσο θαυμάσιοι είναι [με τα χρήματα της ΕΕ και της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος]. Εν τω μεταξύ, οι δικοί μας οι ντόπιοι άστεγοι πεθαίνουν από την παγωνιά στους  δρόμους.

[ΕΘ: Επίσης, μεγάλο ψέμα του Independent για τις οικογένειες που φιλοξενούν λαθρομετανάστες. Ο τρόπος που κάνει λόγο για τα 2.100 μέρη δίνει την εντύπωση ότι αυτά αναφέρονται σε οικογένειες φιλοξενίας, πράγμα που δεν ισχύει. Πώς το ξέρουμε; Διότι όταν υπάρχει μία τέτοια οικογένεια, της κάνουν ειδικό αφιέρωμα στα κανάλια ολημερίς και ολονυχτίς. Να πως το ξέρουμε.

Άλλωστε οι αριστεροί δεν φημίζονται για την ανιδιοτέλειά τους. Στους λαθρομετανάστες διατίθενται όμως διαμερίσματα που μισθώνει το κράτος με τους φόρους μας. Ταυτόχρονα, το ίδιο το κράτος έχει αφήσει τις τράπεζες να πάρουν τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. Αυτή η τελευταία είδηση όμως δεν έχει την κατάλληλη συναισθηματική αξία για τα ΜΜΕ.

Και κυρίως δεν έχει χιόνι…]

Πηγή

 

Advertisements