Το Ισραήλ χτυπά με πυραύλους εδάφους-εδάφους αεροπορική βάση στη Συρία

https://i1.wp.com/russia-insider.com/sites/insider/files/styles/s400/public/C2AmyNYWEAA5fqa.jpg

Ο Ισραηλινός στρατός έπληξε μια συριακή βάση κοντά στη Δαμασκό το βράδυ. Επιτέθηκε στη βάση με πυραύλους εδάφους-εδάφους που εκτόξευσε από το έδαφος του Ισραήλ χωρίς να χρειαστεί να εκτεθεί η αεροπορία του στα αντιαεροπορικά συστήματα που έχει αναπτύξει στη Συρία η Ρωσία ή έχει πουλήσει στον συριακό στρατό.

Το Ισραήλ έχει ξαναχτυπήσει στόχους εντός της Συρίας, φαινομενικά για να εμποδίσει την αποστολή όπλων προς τη Χεζμπολάχ.

Από τη στιγμή της παρέμβασης της Χεζμπολάχ στον συριακό πόλεμο το 2013, η οργάνωση έχει αυξήσει τη δύναμή της σε σημείο που τώρα λειτουργεί ένα ολόκληρο τεθωρακισμένο σύνταγμα.

Το Ισραήλ δεν έχει ποτέ εξαπολύσει μια συνολική εκστρατεία για να μειώσει τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ στη Συρία αλλά έχει περιοριστεί σε σποραδικά πλήγματα που δεν έχουν άλλο αποτέλεσμα παρά να τονίζουν τη δυσαρέσκειά του για την αυξανόμενη ισχύ του εχθρού του. (Και να διατηρεί ταυτόχρονα το δικαίωμά του να πλήττει το συριακό έδαφος όποτε του αρέσει.)

Με άλλα λόγια, η αξία και η σημασία των χτυπημάτων εντός του συριακού εδάφους είναι περισσότερο πολιτικές παρά ουσιαστικές.

Είναι πιθανόν ότι το Ισραήλ χτύπησε τώρα ως ένα είδος υπενθύμισης προς την φιλικά διακείμενη προς το Ισραήλ κυβέρνηση του Τραμπ ότι το Ισραήλ έχει τα δικά του σημαντικά συμφέροντα στη Συρία.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι το χτύπημα δεν προκάλεσε θανάτους ή τραυματισμούς. Το Ισραήλ σύμφωνα με την πάγια τακτική του αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι εκτέλεσε την επίθεση.

Πηγή

 

 

Advertisements