Τουλάχιστον 25.800 «ασυνόδευτα παιδιά» εισέβαλαν στην Ιταλία το 2016

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Italy african migrants boat

Τουλάχιστον 25.800 μετανάστες που ισχυρίζονταν ότι είναι «ασυνόδευτα παιδιά» έφτασαν στην Ιταλία από θαλάσσης το 2016. Στην πλειοψηφία τους προέρχονταν από την Ερυθραία, την Αίγυπτο, την Γκάμπια και τη Νιγηρία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία  που ανακοινώθηκαν από την UNICEF, την οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά, ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο έτος όταν είχαν σημειωθεί 12.360 τέτοιες αφίξεις.

Τα περισσότερα ΜΜΕ παρουσίασαν τα στοιχεία αυτά χωρίς να τα αμφισβητήσουν. Για παράδειγμα, η εφημερίδα Εξπρές του Ην. Βασιλείου δημοσίευσε φωτογραφίες μωρών. Εντούτοις, η πραγματικότητα είναι ότι στην πλειοψηφία τους αυτά τα κατά δήλωσή τους «παιδιά» λένε ψέματα για την ηλικία τους.

Έχει διαδοθεί μεταξύ των μεταναστών ότι οι φιλελεύθεροι Ευρωπαίοι παρέχουν ειδικά προνόμια σε ανήλικους, ειδικά «ασυνόδευτα παιδιά», γρηγορότερη έκδοση απόφασης για την απονομή «ασύλου» και επιπλέον χρήματα.

Διάφορες ανταποκρίσεις δείχνουν επανειλημμένα  ότι αυτά τα «παιδιά» δεν είναι καθόλου ανήλικα. Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2016,  η Ντέϊλι Μέηλ παραδέχθηκε ότι το πρώτο «παιδί μετανάστης» που μετακόμισε από τη Ζούγκλα του Καλαί στη Βρετανία βρέθηκε ότι ήταν πάνω από 18 ετών όταν ελέγχθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Αξιωματούχοι συνοριοφύλακες είπαν ότι ο άνδρας αυτός ήταν ήδη στη βάση βιομετρικών στοιχείων του Η.Β. πράγμα που σημαίνει ότι προσπάθησε να εισέλθει στη Βρετανία και στο παρελθόν ή ότι έχει ποινικό μητρώο.

Βεβαίως, η βρετανική κυβέρνηση τους άφησε όλους να παραμείνουν στη Βρετανία παρόλα αυτά.

Η εφημερίδα Daily Mail επίσης έδωσε στη δημοσιότητα διάφορες φωτογραφίες από κάποια από τα επονομαζόμενα παιδιά που είχαν έλθει από το Καλαί. Οι εικόνες είχαν εξεταστεί από ειδικό λογισμικό μέσω υπολογιστή που είναι σχεδιασμένο να εκτιμά τις ηλικίες βασισμένο σε ειδικά χαρακτηριστικά του προσώπου. Βρέθηκε ότι όλα τα “παιδιά» ήταν πολύ μεγαλύτερης ηλικίας από αυτή που ισχυρίζονταν ότι είναι.

https://i1.wp.com/newobserveronline.com/wp-content/uploads/2017/01/fakers.jpg

Στη φωτογραφία μετανάστες από τη Ζούγκλα του Καλαί που έγιναν δεκτοί στη Βρετανία. «Computer age» είναι η ηλικία που εκτιμά ο υπολογιστής ότι έχουν.

Τα ίδια φαινόμενα παρατηρήθηκαν πρόσφατα και στην Αυστρία, όπου αρκετοί Αφγανοί φυλακίστηκαν που ξεγέλασαν το κράτος και πήραν τουλάχιστον 100.000 ευρώ ισχυριζόμενοι ότι ήταν παιδιά.

Η UNICEF είπε σε μια ανακοίνωσή της ότι «η μεσογειακή διαδρομή από τη Βόρεια Αφρική στην Ιταλία ήταν μοναδική όσον αφορά τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό των ασυνόδευτων και αποχωρισμένων από την οικογένειά τους παιδιών.»

Για σύγκριση, είπε ότι «μόνο 17 τοις εκατό» των μεταναστών που ισχυρίζονταν ότι είναι παιδιά και έφτασαν στην Ελλάδα διά θαλάσσης το 2016 ήταν ασυνόδευτοι. «Η παρουσία τόσο πολλών ασυνόδευτων και αποχωρισμένων από την οικογένειά τους παιδιών κατά μήκος της μεσογειακής διαδρομής είναι πρωτοφανής» έλεγε η ανακοίνωση της UNICEF,και «είναι προφανές ότι έχουμε ένα σοβαρό και αυξανόμενο πρόβλημα στα χέρια μας.»

Το μόνο πραγματικό πρόβλημα που έχει η Ευρώπη είναι ο φιλελευθερισμός, που αρνείται να παραδεχθεί ότι δεν υπάρχουν γνήσιοι «πρόσφυγες» και ότι πρόκειται για μια μαζική εισβολή του Τρίτου Κόσμου στην Ευρώπη από ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις ίδιες τους τις χώρες.

Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της εισβολής δεν θα είναι η «καλύτερη ζωή» ή η «δραπέτευση από τη φτώχεια» όπως ισχυρίζονται οι φιλελεύθεροι, αλλά η αντικατάσταση των Ευρωπαίων από μη Ευρωπαίους που προέρχονται από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή και φτωχοποίηση της Ευρώπης σε τριτοκοσμικά επίπεδα.

Πηγή

 

Advertisements