Ο Σόρος συγκεντρώνει 10 εκατομμύρια δολάρια για εξέγερση εναντίον του Τραμπ

https://i2.wp.com/katehon.com/sites/default/files/styles/medium/public/trump-01_1_7.jpg

Τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται περισσότερο για τους διαδηλωτές εναντίον του Τραμπ παρά για την προεδρική ορκωμοσία. Συνεπείς με την Ιστορία, οι φιλελεύθεροι και η Αριστερά χειραγωγούνται από τα ολιγαρχικά συμφέροντα. Η χειραγώγηση αυτή συμβαίνει λόγω της θεμελιωδώς κοινής κοσμοθέασης της Αριστεράς και της παγκόσμιας ολιγαρχικής τάξης, καθώς και λόγω των νευρώσεων που χτυπούν την ηγεσία και τα στελέχη της Αριστεράς.

Ο Όσβαλντ Σπένκγλερ [Γερμανός φιλόσοφος 1880-1936] παρατήρησε ότι η Αριστερά έχει υπηρετήσει τα συμφέροντα του χρήματος από την εποχή του Τιβέριου Γράκχου που υποστηρίχθηκε από τους Ιππείς. Κατά τη Γαλλική Επανάσταση, τα χρήματα τα παρείχε ο Δούκας της Ορλεάνης. Στην εποχή του Σπρέγκλερ, ο ίδιος παρατήρησε ότι δεν υπήρξε ποτέ ένα προλεταριακό, ούτε καν κομμουνιστικό, κίνημα που δεν εξυπηρέτησε τα συμφέροντα του χρήματος. Ο Τζάκομπ Σιφ της εταιρείας Κουν Λεμπ χρηματοδοτούσε τους Ρώσους επαναστάτες μέσω του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Κέναν. Χρήματα δόθηκαν από τον Όλοφ Άσμπεργκ της Νι Μπάνκεν της Σουηδίας, ο οποίος έγινε ο πρώτος διοικητής της τράπεζας Ρουσκομπάνκ της ΕΣΣΔ. Από τον Γουίλιαμ Μπόις Τόμσον, μεγιστάνα των ορυχείων και διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Από τον Πάρβους-Χέλπχαντ, τον Μενσεβίκο που έγινε έμπορος όπλων και άλλους.

Προφανώς οι επαναστάσεις εν ονόματι του «λαού» είναι μια ψεύτικη εικόνα για την αντικατάσταση μιας παραδοσιακής άρχουσας τάξης από μια ολιγαρχική τάξη εξουσίας. Σ’ αυτήν μπορούμε να συμπεριλάβουμε την Μεταρρύθμιση του Ερρίκου του 8ου, την Επανάσταση των Πουριτανών του Κρόμγουελ και την «Ένδοξη Επανάσταση».

Έτσι, όταν σήμερα μιλάμε για ολιγαρχικούς πίσω από τις «χρωματιστές επαναστάσεις» σε όλον τον κόσμο, η απορριπτική απόκριση από τους πανεπιστημιακούς και τους ειδικούς δημοσιογράφους είναι αδύναμη, επειδή τα ολιγαρχικά συμφέροντα είναι ορατά. Τέτοια είναι η εμπιστοσύνη που έχουν στην ικανότητά τους να χειραγωγούν τις μάζες με κωδικοποιημένες λέξεις όπως «ανθρώπινα δικαιώματα» και «ισότητα». Το πώς θα εξελιχθεί η προεδρία του Τραμπ είναι δύσκολο να προβλεφθεί, δεδομένης της παρουσίας των ολιγαρχικών και των ρωσοφόβων στην κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, ο Τραμπ έχει ελευθερώσει μια λαϊκιστική εξέγερση που είναι πολύ προβληματική για τους ολιγαρχικούς.

Ο Τζορτζ Σόρος, ο κερδοσκόπος, θα έπρεπε κανονικά να είναι ανάθεμα για τους θιασώτες της «κοινωνικής δικαιοσύνης» της Αριστεράς. Όμως, η έκταση της ηθικής και πνευματικής τους χρεοκοπίας αποδεικνύεται από τον ζήλο τους στην προαγωγή των συμφερόντων του Σόρος.

Θα απορούσε κάποιος με τη λυσσώδη αντίδραση της Αριστεράς (που υποτίθεται ότι είναι εναντίον της παγκοσμιοποίησης, εναντίον της Διειρηνικής Εμπορικής Συμφωνίας, εναντίον των παρεμβάσεων) προς έναν πρόεδρο [τον Τραμπ] που υποτίθεται ότι είναι ακριβώς αυτά όλα μαζί.

Για τον Σόρος, «ανοιχτή κοινωνία» σημαίνει την ελεύθερη ροή των εργατών (που γίνεται στο όνομα της «ανθρωπιστικής μετανάστευσης») και το χρήμα, ή οτιδήποτε θέλει να αποκαλέσει κανείς το ανακάτεμα των χαρτιών που οδηγεί μια χώρα στη χρεοκοπία μέσα σε μια νύχτα.

Για την Αριστερά όμως, αυτή η παγκοσμιοποίηση του καπιταλισμού είναι  μέρος της διαλεκτικής της Ιστορίας και ο λόγος που ο Καρλ Μαρξ υποστήριζε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Ελεύθερου Εμπορίου, σε αντίθεση με τον «συντηρητισμό» του προστατευτισμού, όπως σχολίασε στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν ότι ως κίνημα και ως ιδεολογία η Αριστερά υπήρξε άχρηστη στην αντίσταση εναντίον του καπιταλισμού.

Βεβαίως, μπορεί κάποιος να αμφισβητεί τον λόγο του Τραμπ, ή το πώς θα υλοποιήσει το πρόγραμμά του όταν έχει κάποια στοιχεία στην κυβέρνησή του που μπορεί κάποιος να υποψιάζεται. Όμως, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Χίλαρι Κλίντον ήταν ανοιχτά υπέρ της παγκοσμιοποίησης και του ελευθέρου εμπορίου, ρωσόφοβη και πολεμοχαρής, αλλά μεγάλα τμήματα της Αριστεράς σε όλα τα επίπεδα ήταν υστερικά αφοσιωμένα σ’ αυτήν. Και πάλι λοιπόν αυτό δείχνει έλλειψη λογικής ικανότητας της Αριστεράς και χειραγώγηση από αυτούς που συνεχίζουν να κρατούν την εξουσία σε κρίσιμους τομείς των ΗΠΑ και που μπορούν μόνο να ανατραπούν με μια κυριολεκτική επανάσταση, ανεξάρτητα από το ποιος παίρνει την προεδρία.

Η χρωματιστή επανάσταση έρχεται στις ΗΠΑ

Οι ταραχές εναντίον του Τραμπ έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας «χρωματιστής επανάστασης» τύπου Σόρος. Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί σε τι αποσκοπούν οι ενάντιοι στον Τραμπ διαδηλωτές, δεδομένης της νόμιμης εκλογής προέδρου. Η απάντηση, μπορεί να υποθέσουμε, είναι να καταστούν ακυβέρνητες οι ΗΠΑ, μια κατάσταση μόνιμης αναρχίας. Ο Σόρος έχει αφιερώσει μια περιουσία στην αντίσταση εναντίον του «λαϊκισμού» και υπέρ της ανατροπής των παραδοσιακών αξιών σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Δεν πρόκειται να ησυχάσει ενώ η Αμερική έχει μια απρόβλεπτη λαϊκιστική αντίδραση. Οι επαναστάτες των ολιγαρχικών επιχειρούν να εξαπολύσουν τις θυμωμένες μειονότητες και τα ειδικά συμφέροντα. Οι φεμινίστριες έχουν υπηρετήσει για πολύν καιρό τους ολιγαρχικούς, τουλάχιστον από την εποχή που η Γκλόρια Στάϊνεμ χρηματοδοτήθηκε από τη CIA και η Στάϊνεμ είναι μεταξύ των γυναικών εναντίον του Τραμπ (βλ. Πορεία των Γυναικών, επίτιμες συμπρόεδροι) και πάντα πρόθυμες να υπηρετήσουν το Κατεστημένο πίσω από την ψεύτικη εικόνα της αντικαθεστωτικής ρητορικής. Αυτά τα ειδικά συμφέροντα χειραγωγούνται κυνικά από τον Σόρος μέσω του φόβου  και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα μέσω της στρατηγικής χρηματοδότησης των ομάδων επιρροής τους (λόμπι). Υπάρχουν επίσης πολλοί Δημοκρατικοί που εμπλέκονται στην κατευθυνόμενη αναρχία, περιλαμβανομένων και αυτών που ήταν κοντά στην κυβέρνηση Ομπάμα όπως αυτοί της  EMILY’S List (βλ. παρακάτω).

Μεταξύ των ζηλωτών εναντίον του Τραμπ είναι η Πορεία των Γυναικών προς την Ουάσιγκτον (Women’s March on Washington). Αυτή υποστηρίχθηκε από ένα παγκόσμιο κίνημα ανοήτων που περιελάμβανε πορείες στη Νέα Ζηλανδία στις 21 Ιανουαρίου, για λόγους που είναι περίεργοι στην καλύτερη περίπτωση. Μεταξύ των χρηματοδοτών της Πορείας Γυναικών είναι:

  • Η Planned Parenthood
  • EMILYSList, μια επιτροπή πολιτικής δράσης του Δημοκρατικού Κόμματος αφοσιωμένη στην εκλογή «Δημοκρατικών γυναικών που είναι υπέρ των αμβλώσεων» σε πολιτικά αξιώματα.
  • Η NARAL Pro-Choice, ένα λόμπι υπέρ των αμβλώσεων.
  • Η Human Rights Campaign (LGBTQ) και
  • Το org. (Βλ. Πορεία Γυναικών/χορηγοί)

Η Human Rights Campaign, χρηματοδοτούμενη από εταιρείες όπως η Γκόλντμαν Ζακς (ειρωνεία της τύχης καθώς μερικά στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ προέρχονται από την Γκόλντμαν Ζακς), εργάζεται μαζί με το Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος παγκοσμίως.

Η Planned Parenthood λαμβάνει χρηματοδότηση από τον Σόρος. Έγγραφα που διέρρευσαν τον Αύγουστο του 2016 έδειχναν ότι το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας χορήγησε 1,5 εκατομμύρια στην Planned Parenthood για μια εκστρατεία «αντεπίθεσης», αφού έγινε γνωστό ότι εμπλέκονταν στη διακίνηση ανθρωπίνων μελών από έμβρυα αμβλώσεων. (Life News, 25-8-2016). Μάλιστα, ο Σόρος είναι ο τρίτος μεγαλύτερος χορηγός της.

Η MoveOn.org ιδρύθηκε το 1998 ως λόμπι εναντίον της αμφισβήτησης του προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Μιλάμε για ηθική στην πολιτική. Η αρχική χρηματοδότηση προήλθε από τον Σόρος. (Factcheck, Αύγουστος 2010). Η MoveOn ήταν από τις πρώτες που ζήτησαν μαζικές διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον εναντίον του Τραμπ. (Epoch Times, 21-11-2016).

Το ταμείο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων του Σόρος

Στις 22 Νοεμβρίου 2016, το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας ανακοίνωσε την εκκίνηση ενός εράνου με σκοπό τη συγκέντρωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να «αντιμετωπιστεί το μίσος». Πρόκειται για ξεκάθαρη εκμετάλλευση του φόβου των μειονοτήτων. Το ίδρυμα του Σόρος αποσκοπεί στη δημιουργία του συναισθήματος του φόβου μεταξύ στοχευμένων μειονοτήτων για να διατηρήσει μια στρατηγική αναρχίας και να καταστήσει τις ΗΠΑ ακυβέρνητες. Το κάνει αυτό δηλώνοντας ότι οι διάφορες κοινωνικές ομάδες ειδικών συμφερόντων απειλούνται από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Σόρος έχει καταφύγει στην επίκληση μιας έκθεσης από το Southern Poverty Law Center που ισχυρίζεται ότι υπήρξαν 700 «εγκλήματα μίσους» από την εκλογή του Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο. Ο αριθμός αυτός υπολογίστηκε κυρίως από παράπονα που υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου στο SPLC.  Όπως ίσως υποψιαστούν οι κυνικοί που παρατηρούν τέτοια φαινόμενα στο διαδίκτυο για πολλά χρόνια, πολλά από τα υποτιθέμενα «εγκλήματα μίσους» είναι μπαρούφες, ασήμαντα, ή άσχετα με τον Τραμπ. (Βλ. SPLC). Ήδη πολλά από τα παραδείγματα έχει αποδειχθεί ότι ήταν απάτες. (Reason.com)

Επιπροσθέτως, η έκθεση δεν τεκμηριώνει τα πολλά καταγγελθέντα περιστατικά βίας εναντίον λευκών παιδιών που σχετίζονται με την εκλογή του Τραμπ. Η εφημερίδα New York Post αναφέρει:

‘Τουλάχιστον 2.000 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα ανέφεραν ρατσιστικές βρισιές και άλλες υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον λευκών μαθητών τις πρώτες ημέρες μετά την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία. Αλλά η ομάδα που έκανε τη δημοσκόπηση στους καθηγητές δεν δημοσίευσε τα αποτελέσματα στην έκθεσή της για τα σχετιζόμενα με τον Τραμπ «εγκλήματα μίσους». Το Southern Poverty Law Center συνεργάστηκε με την Αμερικανική Εκπαιδευτική Ομοσπονδία Καθηγητών [American Federation of Teachers, AFT], η οποία επισήμως υποστήριξε την Χίλαρι Κλίντον για να διανείμει το ερωτηματολόγιο μεταξύ των 1,6 εκατομμυρίων κυρίως Δημοκρατικών μελών. Η δημοσκόπηση εστάλη σε εκπαιδευτικούς και διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας (k-12) εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι συνδρομητές στο ενημερωτικό δελτίο της ομοσπονδίας “Διδασκαλική Ανοχή”. (βλ. New York Post, 5-12-2016).

Η Αμερικανική Εκπαιδευτική Ομοσπονδία, ο συγχορηγός της έκθεσης του SPLC, είναι επίσης χορηγός και της Πορείας Γυναικών προς την Ουάσιγκτον. Στις 19 Ιανουαρίου, η AFT, ως μέρος της Συμμαχίας για την Επανάκτηση των Σχολείων μας, υποστήριξε μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του Τραμπ σε περισσότερες από 200 πόλεις.

[ΕΘ: Για να καταλάβει ο αναγνώστης με όρους Ελλάδας, είναι σαν να βάλουμε τη διδασκαλική ομοσπονδία που κυριαρχείται από το ΠΑΜΕ, να βγάλει αντικειμενικό πόρισμα για τον ρατσισμό στα σχολεία.]

Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτήν την αμφισβητήσιμη έκθεση των SPLC/AFT, ένα δελτίο τύπου του Σόρος σχετικά με τον έρανο λέει:

‘Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Ανοιχτής Κοινωνίας είναι μια προσπάθεια να κινηθούμε γρήγορα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το επείγον πρόβλημα, να παράσχουμε υποστήριξη σχεδιασμένη να ενθαρρύνει και να δώσει δύναμη στις κοινότητες να αντισταθούν στη διάδοση του μίσους και να ενισχύσουν τις υπηρεσίες και την προστασία των πιο ευάλωτων γειτόνων’. 

Ο Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας δηλώνει ότι οι χορηγίες θα δοθούν σε «γνήσιες κοινοτικές οργανώσεις» (grass roots community groups) για την προστασία των ευάλωτων εναντίον των εγκλημάτων μίσους. Πρόκειται για μια κατ’ ευφημισμόν αναφορά για να χρηματοδοτηθεί το μελόδραμα της Αριστεράς. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας έχει χρησιμοποιηθεί δεκάδες φορές από τον Σόρος σε όλο τον κόσμο, στη δημιουργία «χρωματιστών επαναστάσεων» για να ανατρέψει καθεστώτα που ανθίστανται κάποιον παράγοντα της παγκοσμιοποίησης. Τα χρήματα είναι για να εξαπολύσουν αυτό που ονομάζεται «Κοινότητες Εναντίον Μίσους /Πρωτοβουλία Ταχείας Αντίδρασης’, το οποίο υποθέτω ότι είναι ευφημισμός για τον άμυαλο τύπο που καίει αυτοκίνητα και σπάει βιτρίνες την ημέρα της ορκωμοσίας του προέδρου. Θυμηθείτε ότι οι «χρωματιστές επαναστάσεις» πάντα παρουσιάζονται στο διεθνές κοινό ως ειρηνικές διαδηλώσεις και ως αυθόρμητη αγανάκτηση, ανεξάρτητα από το πόσο βίαιες είναι και πόσον καιρό σχεδιάζονταν. Ο πρόεδρος της Ανοιχτής Κοινωνίας λέει:

‘Η εκλογή του Τραμπ απαιτεί βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη απόκριση. Στις ημέρες και τις εβδομάδες που έρχονται, χρειάζεται να δώσουμε προσοχή στα θύματα αυτών των περιστατικών μίσους, να εμποδίσουμε περαιτέρω επιθέσεις και εκφοβισμούς και να δείξουμε αλληλεγγύη προς τις κοινότητες που τώρα ζουν με το φόβο. Πολλές από αυτές τις ομάδες έχουν υποφέρει επιθέσεις σαν αυτές για αιώνες – το μίσος, ο ρατσισμός και η σεξουαλική βία δεν είναι καινούργιες – αλλά η συχνότητα και η κλίμακα των επιθέσεων αυτών από τις 8 Νοεμβρίου είναι ανησυχητικές. Πρέπει να δράσουμε τώρα. Στο Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας υποστηρίζουμε κοινοτικές οργανώσεις σε όλες τις ΗΠΑ που είναι έτοιμες να βοηθήσουν τα θύματα του μίσους και να εμποδίσουν αυτά τα περιστατικά από το να συμβούν.’ (18-11-2016)

Δεδομένου ότι η περισσότερη βία η σχετιζόμενη με την νίκη του Τραμπ κατευθύνονταν εναντίον των λευκών παιδιών, δεν είναι γνωστό αν η Κου Κλουξ Κλαν θα κάνει αίτηση για χορηγία από τον Σόρος ως «γνήσια κοινοτική οργάνωση.»

Το είδος της δραστηριότητας που είχε κατά νου ο διευθυντής του Ιδρύματος της Ανοιχτής Κοινωνίας φαίνεται από την ενίσχυση της Πορείας των Γυναικών προς την Ουάσιγκτον. Επιβεβαιώνει ότι τα έκτροπα στους δρόμους είναι πράγματι η στρατηγική που επιδιώκεται και όχι μόνον η ειρηνική νομοθεσία και εκπαίδευση. Και πάλι επιβεβαιώνει ότι είναι μέρος μιας ευρύτερης παγκόσμιας ατζέντας εναντίον κάθε δείγματος λαϊκιστικής αντίδρασης:

‘Ο υπόλοιπος κόσμος επίσης χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Η επιτυχία της λαϊκιστικής εκστρατείας του Τραμπ συνδέει τις ΗΠΑ με μια παγκόσμια τάση στην οποία η αλήθεια πετάγεται στα σκουπίδια, ο φόβος γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, και οι δημοκρατίες μετατρέπονται σε χώρες μαφίας. Πρέπει να χτίσουμε νέα και ισχυρότερα ιδρύματα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, με διαφάνεια και  με ακεραιότητα, ανοιχτά σε όλους τους ανθρώπους. Ει μη τι άλλο, τα πρόσφατα γεγονότα έχουν σφυρηλατήσει μια απότομη αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων με πολύ διαφορετικές εμπειρίες, έναν βαθμό αλληλεγγύης που δεν έχω ξαναδεί για περισσότερο από μια δεκαετία.’

Ανάμεσα στην υποκριτική ορολογία για ειρηνικές και νόμιμες διαδηλώσεις από τον επικεφαλής του οργανισμού που χρηματοδοτεί και προεδρεύει ένα οικονομικό παράσιτο που έχει επιφέρει χάος και καταστροφή σε όλον τον κόσμο με το να επιδιώκει «ανοιχτές κοινωνίες» για χάρη της επιθετικής χρηματοοικονομικής, ο διευθυντής λέει: «Σε παγκόσμια κλίμακα πρέπει να αναγνωρίσουμε την παρούσα κρίση ως ισχυρό πισωγύρισμα σε δεκαετίες προόδου στη δημιουργία πιο ανοιχτών κοινωνιών» Δεν πειράζει που το πισωγύρισμα ήταν εναντίον των ολιγαρχικών παρασίτων με το προσωπείο του ανθρωπισμού. Οι συμμορίες εναντίον του Τραμπ είναι πολύ μπερδεμένες για να γίνουν κατανοητές και πολύ φανατισμένες για να ακούσουν. Ίσως μια άμεση απάντηση, δεδομένης της υστερίας των ταραξιών και την ελαστική στάση της αστυνομίας, θα ήταν η κινητοποίηση των Αμερικανών εργατών και των αγροτών με έτοιμα τα τσεκούρια; [ΕΘ: Ακριβώς αυτό θέλει και ο Σόρος, όπως εξηγείται και στην αρχή του άρθρου, να καταστεί ακυβέρνητη η Αμερική.]

Πηγή

 

Advertisements