Καμία χώρα στην Ε.Ε, πλην της Ελλάδος και της Κύπρου, δεν αντιμετωπίζει εξωτερική απειλή

Παρέμβαση στην μικτή συνεδρία της επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας και της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος. Η συνεδρία είχε ως θέμα την αύξηση αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΕ με σκοπό την πρόκληση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Στρατηγός Επιτήδειος κατέδειξε την υποκρισία της Ε.Ε αλλά και τα κενά που παρουσιάζει ο σχεδιασμός τους και παράλληλά τόνισε πως μόνο η Κύπρος και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν απειλές από τρίτες χώρες.

Ακολουθεί η ομιλία:

Ευχαριστώ κυρία Πρόεδρε, θα είμαι και εγώ σύντομος δεν θα σας απασχολήσω πολύ γιατί το θέμα αυτό το έχουμε συζητήσει κατ’ επανάληψη. Η άμυνα και η ασφάλεια είναι δύο πολύ σημαντικές παράμετροι για την ύπαρξη και ενός κράτους και ενός συνασπισμού, μιας ενώσεως και γι’ αυτό πρέπει να το εξετάζουμε με την δέουσα προσοχή. Δυστυχώς εμείς έχουμε μία ασαφή και όχι ξεκάθαρη θέση για το τι ακριβώς θέλουμε. Μιλάμε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις αμυντικές δυνατότητες της ΕΕ, όμως δεν έχουμε ξεκαθαρίσει για πιο λόγο χρειάζεται να γίνει αυτό και σε τι βαθμό χρειάζεται να γίνει αυτό.

Αυτή την στιγμή έχουμε το ΝΑΤΟ το οποίο εγγυάται την άμυνα της Ευρώπης και έχουμε τις δυνάμεις που συνεισφέρουν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Στρατού οι χώρες προκειμένου αυτός να αναλαμβάνει αποστολές τύπου Petersberg, δηλαδή ειρηνευτικές αποστολές. Έτσι υπάρχει μία ισορροπία. Γιατί να διαταράξουμε την ισορροπία; Εάν θέλουμε να αυξήσουμε τις αμυντικές δυνατότητες μιας χώρας, μιας ενώσεως θα πρέπει πάνω από όλα να καθορίσουμε ποιος είναι ο εχθρός, τον οποίο αντιμετωπίζουμε. Μετά να δούμε τι δυνατότητες έχει αυτός ο εχθρός και αφού δούμε τι δυνατότητες έχει αυτός ο εχθρός θα πρέπει να καθορίσουμε τελικά τι δυνατότητες πρέπει να αποκτήσουμε εμείς.

Λέμε να δώσουν τα κράτη το 2% από τον προϋπολογισμό τους, για να κάνουμε τι; Να αγοράσουμε πόσα όπλα; Να κατασκευάσουμε πόσα όπλα; Για να τα στρέψουμε εναντίον τίνος; Πώς θα μοιραστούν αυτά τα όπλα; Ποιες δυνάμεις θα τα χρησιμοποιήσουν τα όπλα αυτά; Τι θα γίνουν οι δυνάμεις που ανήκουν στο ΝΑΤΟ και αυτές που ανήκουν στην ΕΕ; Θα διαλυθούν οι μεν και θα ενισχυθούν οι δε; Θα γίνει μία ανάμειξη αυτών; Άρα λοιπόν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σαφώς το τι θέλουμε και κατόπιν να απαιτούμε από τα κράτη να κάνουν οικονομικές θυσίες.

Αυτή την στιγμή στην ΕΕ, καμία χώρα πλην της Ελλάδος και της Κύπρου δεν αντιμετωπίζει εξωτερική απειλή. Άρα γιατί λοιπόν να αυξηθούν οι αμυντικές δυνατότητες; Ζούμε σε μία κατάσταση που οι κοινωνίες υποφέρουν, κυρίως στην Ελλάδα με τα μνημόνια υποφέρει ο κόσμος. Πώς λοιπόν θα ζητήσουμε εμείς να δώσουμε τα χρήματα αυτά για να αντιμετωπίσουμε ένα φανταστικό, ένα ανύπαρκτο εχθρό. Ένα εχθρό ο οποίος είναι απλά στην φαντασία μας και όχι στην πραγματικότητα. Αλλιώς ας έχουμε, αν δεν συμβαίνει αυτό που λέω, ας έχουμε την πολιτική ειλικρίνεια για αν πούμε αυτός είναι ο εχθρός μας, αυτές τις δυνατότητες έχει, άρα λοιπόν και εμείς πρέπει να αναπτύξουμε ανάλογες δυνατότητες για να τον αντιμετωπίσουμε.

Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό το πράμα δεν έχει νόημα να συζητάμε για αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ε.Ε.

Advertisements