Πρωθυπουργός τουρκίας: «Υπάρχουν 130 αμφισβητήσιμες βραχονησίδες» – Ιδού πως θα “κοπεί ο βήχας” στους προκλητικούς τουρκαλάδες.

Πρωθυπουργός τουρκίας: «Υπάρχουν 130 αμφισβητήσιμες βραχονησίδες» - Ιδού πως θα “κοπεί ο βήχας” στους προκλητικούς τουρκαλάδες!

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις που ξεκίνησαν με νέα ένταση από τη στιγμή που ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδώσει τους 8 αξιωματικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Την σκυτάλη χθες πήρε ο τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «130 μικρά και μεγάλα κομμάτια βράχων στο Αιγαίο δεν έχουν καν ταυτότητα και δεν είναι φανερό σε ποιον ανήκουν. Από παλιά έτσι ήταν. Το ξεκίνημα του προβλήματος στο Αιγαίο δεν είναι νέο, έχει πολύ βαθιά ιστορία».

Έσπευσε δε να συμπληρώσει και με απειλές λέγοντας: «Δεν μπορούμε να χτίσουμε μια εποικοδομητική γειτονική σχέση φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα. Πρέπει να μιλάμε και να συζητάμε για το κοινό μέλλον, τα κοινά συμφέροντα και όχι για τα προβλήματα. Πρέπει να επικεντρωνόμαστε σ’ αυτά. Αλλά από όποιον και αν προέλθει εχθρική στάση κατά της τουρκίας, η τουρκία έχει πάντα απαντήσεις που θα δώσει».

Βεβαίως τα 130 «μικρά και μεγάλα κομμάτια βράχων», για τα οποία κάνει λόγο ο Γιλντιρίμ έχουν σαφέστατη ελληνική ταυτότητα, που απορρέει από τις διεθνείς συνθήκες και – ακόμα πιο σημαντικό – από το Αίμα των Ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελληνική Πατρίδα. Πάντως, όντως, «το ξεκίνημα του προβλήματος στο Αιγαίο δεν είναι νέο», αλλά έχει αφετηρία του τον ερχομό των τούρκων στην περιοχή της Μικράς Ασίας.

Αντί οι κυβερνώντες να προβαίνουν σε φαιδρότητες, που επικυρώνουν την ρητορική των τούρκων περί «γκρίζων ζωνών», καλό θα ήταν να θέσουν τις συνεχείς δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες έρχονται σε πλήρη συγχορδία με την περικύκλωση των Ιμίων από τουρκική αποστολή και τις συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, ενώπιον των «συμμάχων» μας στο ΝΑΤΟ και να καταστήσουν σαφές ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με κάθε τρόπο. Και αν ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ προσπαθήσει να τους αποτρέψει, να του θυμίσουν τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ δηλώσεις για το «δικαίωμα της τουρκίας», όταν αυτοί κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος.

Επίσης, για να κοπεί η όλη συζήτηση περί της κυριότητας των νήσων, θα θυμίσουμε δύο προτάσεις της Χρυσής Αυγής, που ουσιαστικά «τελειώνουν» το όλο ζήτημα.

Ηχηρή παρέμβαση Χρυσής Αυγής για τα Ελληνικά νησιά στο Κοινοβούλιο: Πολιτικάντηδες απαντήστε! Έχετε αποδεχτεί «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο;

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Καλώ την Ελληνική Βουλή να καταθέσει στεφάνι και να υψώσει την Ελληνική Σημαία στα Ίμια!

Advertisements