Μαρίν Λεπέν: Θα επιβάλει φόρο εθνικής προτίμησης σε εταιρείες που απασχολούν αλλοδαπούς

https://cdn.rt.com/files/2017.02/original/58949257c46188756d8b4659.jpg

[ΕΘ: Υπάρχουν τρόποι να λυθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Ένας από αυτούς είναι ο οικονομικός και υπάρχουν πολλές δυνατότητες και παραλλαγές της χρήσης του. Αρκεί να υπάρχει μια κυβέρνηση που να θέλει το καλό του λαού της και όχι το συμφέρον των λαθρομεταναστών.]

Η Γαλλίδα υποψήφια για την προεδρία Μαρίν Λεπέν θέλει να επιβάλει 10 τοις εκατό φόρο στις συμβάσεις εργασίας εταιρειών με αλλοδαπούς. Ο φόρος θα εφαρμόζεται σε όσους δεν έχουν τη Γαλλική υπηκοότητα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εναλλακτικά, ένας εργοδότης μπορεί να προσλάβει έναν Γάλλο υπήκοο και να αποφύγει τον φόρο. Σκοπός είναι να εμποδιστούν οι προσλήψεις αλλοδαπών, ενώ τα χρήματα που θα εισπραχθούν από τους φόρους θα πάνε στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Γαλλίας.

Οι μη Γάλλοι εργαζόμενοι αποτελούσαν το 5,5% του εργατικού δυναμικού της χώρας το 2014.

«Θα εφαρμόσουμε την εθνική προτεραιότητα στην απασχόληση μέσω ενός πρόσθετου φόρου σε όλες τις νέες συμβάσεις για αλλοδαπούς απασχολούμενους» είπε η Λεπέν στην εφημερίδα Λε Μοντ. «Τα έσοδα από αυτό θα καλύψουν επιδόματα ανεργίας» πρόσθεσε.

Ο σύμβουλος της Λεπέν, Φιλιπότ αποκάλεσε το μέτρο ως τον «φόρο της Τερέσα Μέι», που αναφέρεται στην παρόμοια στρατηγική που ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός μετά από το δημοψήφισμα της χώρας να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Η Λεπέν έχει υποσχεθεί ένα δημοψήφισμα στα πρότυπα του Brexit αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές την Άνοιξη.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αρχηγός του κόμματος του Εθνικού Μετώπου που είναι εναντίον της μετανάστευσης και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε θα κερδίσει είτε θα έλθει δεύτερη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας τον Απρίλιο. Επίσης ότι μπορεί να χάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ένας από τους αντιπάλους της Λεπέν, ο συντηρητικός υποψήφιος και πρώην Πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν εμπλέκεται σε σκάνδαλο σχετικά με δημόσιο χρήμα που κατηγορείται ότι πλήρωσε στη γυναίκα του.

Πηγή

 

Advertisements