Ισπανία, Ελλάδα: Οι πολυεθνικές αγαπούν τους πρόσφυγες

https://i0.wp.com/newobserveronline.com/wp-content/uploads/2017/02/starburka-04.jpg

Ισπανία

Η εταιρεία Starbucks αποφάσισε να προσλάβει 10.000 εισβολείς που υποδύονται τους πρόσφυγες στην Ισπανία. Η απόφαση της εταιρείας πυροδότησε μια μαζική αντίδραση διαμαρτυρίας από τους ακτιβιστές της Hogar Social Madrid (HSM).

Μέσα σε μια νύχτα, η οργάνωση εκτύπωσε μεγάλα αυτοκόλλητα στο μέγεθος του σήματος της εταιρείας και τα επικόλλησε στις βιτρίνες των καταστημάτων της Starbucks στη Μαδρίτη. Έτσι τα καταστήματα έδειχναν να ονομάζονται πλέον Starburka Refugees (λογοπαίγνιο με τη λέξη μπούρκα, που παραπέμπει προφανώς στο Ισλάμ, ενώ refugees σημαίνει πρόσφυγες).

Σε ανακοίνωσή της η HSM ανέφερε ότι η δράση έγινε με σκοπό τη «διαμαρτυρία εναντίον της πρόσληψης από την αλυσίδα Starbucks πάνω από 10.000 πρόσφυγες, ενώ στην Ισπανία η ανεργία είναι πάνω από 20 τοις εκατό.» Και συνέχιζε αναφέροντας ότι ενώ η Starbucks στην Ισπανία είναι πολύ κερδοφόρα, τα κέρδη δεν επιστρέφουν στην Ισπανική κοινωνία. «Οι ελίτ προκαλούν συγκρούσεις σε άλλα μέρη του πλανήτη και στη συνέχεια παράγουν φτηνό εργατικό δυναμικό που υποβαθμίζει ολόκληρη την Ισπανική κοινωνία μειώνοντας τη δυνατότητα απασχόλησης και τον πλούτο στη χώρα μας. Είναι υποκριτική η προσέγγιση του «καλώς ήλθατε πρόσφυγες» και χρησιμοποιείται από την πολιτική ορθότητα για να δικαιολογήσει ηθικά την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

https://ethnikismosblog.files.wordpress.com/2017/02/ikea_prosfyges.jpg?w=504&h=604

Ελλάδα

Οι πολυεθνικές λοιπόν κόπτονται για τους πρόσφυγες. Έτσι και η ΙΚΕΑ (η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα…) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΙΚΕΑ σχεδιάζει να δράσει, ώστε να λύσει το πρόβλημα ανεργίας των προσφύγων, δημιουργώντας από το 2019 γραμμή παραγωγής χαλιών αποκλειστικά κατασκευασμένων από Σύριους πρόσφυγες.

Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της ΙΚΕΑ να ασχοληθεί με πρόσφυγες αφού και το 2015 η εταιρεία δημιουργεί καταφύγια αποκλειστικά για πρόσφυγες σε Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή.

Μάλιστα η σκηνή της IKEA για τους πρόσφυγες κέρδισε τον διαγωνισμό Beazley Design of the Year για το 2017

Τον Ιανουάριο του 2016, η ΙΚΕΑ δώρισε $33,1 εκατ. στον ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Μάλιστα η εταιρεία ήταν από τις πρώτες που αντέδρασαν στο διάταγμα Τραμπ, που απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ προσφύγων και πολιτών από κάποιες μουσουλμανικές χώρες».

Γιατί άραγε τέτοιο ενδιαφέρον από τις πολυεθνικές για τα «προσφυγάκια»; Διπλή η εξήγηση:

1ον) Γιατί έτσι επιτάσσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, μέρος της οποίας είναι και οι πολυεθνικές εταιρείες, και

2ον) Επειδή τα «προσφυγάκια» είναι φτηνά εργατικά χέρια!

Αλήθεια, πως γίνεται, να… σκίζονται ταυτοχρόνως για τα «προσφυγάκια» και οι πολυεθνικές εταιρείες και οι κομμουνιστές που υποτίθεται πως είναι… σφοδροί πολέμιοι του κεφαλαίου;

[ΕΘ: Είναι ένα πολύ σημαντικό ερώτημα, που αποδεικνύει ότι όλες οι ιδεολογίες ζουν και πεθαίνουν στην εφαρμογή τους, δηλαδή, στην πράξη. Η κομμουνιστική ιδεολογία απέτυχε παταγωδώς όσον αφορά την προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης.]

Πηγές εδώ και εδώ.

 

 

 

Advertisements